Hockeydebut

Söndag och lugnet före stormen.
OS är inne på sista dagen men vilken avslutning det blir.
Först femmilen med Hellner, Olsson och Södergren mot Northug. Kan bli en klassiker. Sen hockeyfinalen med USA vs. Team Canada i den största hockeyfajten på landslagsnivå på många, många år.

Dagen har annars spenderats med köpebyxorna på. Vi for till Köpis strax innan lunch och gick på IKEA och Mediamarkt. Hem kom vi med ett nytt minneskort till kameran, nya hörsnäckor, en sovrumsmöbel, en hemlig födelsedagspresent, nya galgar, smörknivar, förvaringslådor plus diverse IKEA-förbrukningsvaror.

Pep också in på Coop bygg och utnyttjade ett länge förvarat presentkort jag fick av familjen Källström i 25-present. Det omsattes i en verktyg. Närmare bestämt en 8-delars hylsnyckelsats och en rejäl hovtång. Bra-och-ha-prylar som inte är såvärst kul att lägga pengar på annars.
Succé!

---

I helgen har vi haft gäster i form av svärföräldrar.
Det var dags för dem att få uppleva sin julklapp, nämligen en hockeymatch i Läkerol Arena. För mig har det varit närmast ofattbart att det skulle bli deras livs första hockeymatch live. Men jag tror jag greppat det nu och jag tror också att de gillade det.


Pilsner i en av arenabarerna innan match.


Våra platser.


Med god utsikt över isen.

Tyvärr blev det förlust med 3-1 mot ett extremt tråkspelande men ruggigt effektivt Frölunda. Det roligaste med matchen var att Frölunda hade glömt sina matchtröjor i Götet och tvingades spela i Brynäs gula träningströjor med klubbmärket mitt på magen.
Det såg ganska kul ut.
Dessutom en rätt unik händelse så vitt jag vet. Har aldrig sett något liknande. Visst kanske har det hänt att det spelats i några provisoriska vita tröjor i liknande lägen i Elitserien tidigare. Men att två lag spelat mötts med samma klubbmärke på magen kan inte ha hänt förut.

---

I fredags investerade jag i nya sneakers.
Det blev ett lika klassiskt (eller trist om man så vill) som stiligt val om jag får säga det själv. Helsvarta Reebok Classic. Och då menar jag cleant helsvarta utan att ens den lilla brittiska flaggan färglagd.
Jag är mycket nöjd.
Planerar att lite längre fram införskaffa ett par vita tygskor för de allra varmaste sommardagarna. Fred Perry's extremt låga modell ligger bra till där.

---

Stockholm imorrn. Svenska Journalistförbundet har årsmöte och utbildningsdag. Är ju med i fackklubben på jobbet men vet inte så mycket om fackliga rättigheter eller fackligt engageman över huvud taget. Så det blir nog en givande dag. X2000 i första klass mot STHLM i morgon bitti 08:06.  

DEFCON 1

Svärföräldrar på ingång. Vi gav Lasse och Birgitta hockey i julklapp.
Brynäs mot Frölunda i Elitseriens omstart efter OS-uppehållet. Förmodligen slutsålt i ett kokande Läkerolen. Ett helt okej tillfälle för våra gäster att för första gången i sina liv se hockey live.
För husefridens och slutspelets skull håller vi alla tummar för seger.

I och med besöket är städläget uppgraderat till DEFCON 1 (högsta beredskap).
Vi har putsat och fejat i två dagar nu. Dammtrasan i ena handen, skurhinken i den andra. Vi har i skrivande stund läget under kontroll och har goda förhoppningar om att få godkänt.

Skämt åsido. Det ska bli mycket trevligt med besök men med tanke på det luriga väglaget med risk för underkylt regn och snöblandat känns det inge vidare att ha nära och kära i trafiken. Tvekar dock inte på att Lasse som vanligt med säker hand styr Opeln på vägarna. 
Eller är det Silverpilen månne?
Han borde längta hem till det varma garaget efter denna bistra vinter.

---

Valde kvällens vin med stor omsorg.
Eller inte.
Jag gick helt på flaskan. Kan inte sticka under stol med det.


Fr.v: Balsamvinäger, Olivolja, Matlagningsvin, Det lutande vinet i Gävle, Dill.

---

Nya kameran testas regelbundet på allehenda objekt i hemmet.



Trägrodan från Thailand till exempel.


Sambon får också utstå en hel del blixtar. Vacker som en dag.

--

Nej, kan inte sitta och lata mig här nu. Måste dammsuga.



Underkänt

Jag klarade mig till strax innan fem imorse. Sen var jag tvungen att sova en timme. Ganska bra jobbat ändå tycker jag. Det blev annars en rätt chockerande natt och morgonkvist. Kanada fullkomligt slaktade Ryssland med 7-3. Jag har aldrig sett en hockeyperiod spelas i så högt tempo som den första i den matchen. Värt att sitta uppe bara för att se arenan explodera efter 1-0.

Vad gäller Tre Kronors insats så var det deras sämsta under turneringen. Lundqvist hade också en av sina sämre dagar. Bra tajming liksom. Slovakernas mål kom vid precis fel tillfällen och när de kom var det på grund av Sveriges misstag.

Vitryssland 2002 var ett fiasko. Att åka ut mot Slovakien är inte ett fiasko men det är definitivt underkänt. I en matchserie i bäst av sju skulle Tre Kronor vinna men i dessa utslagsmatcher kan allt hända.

Men jag var faktiskt mentalt förberedd på en förlust. Därför mår jag ganska bra just nu. Innan och under matchen var jag dock så nervös att jag mådde illa.

Nu håller jag på finnarna.

---

Mitt i allt OS-hockeydepp uppmuntrar detta en aning:

http://www.marriott.com/hotels/travel/hktkb-courtyard-phuket-at-kamala-beach/

Två veckor i februari 2011 inbokat. Sweet.


Phuket i december 2008.


Uppesittarkväll

En natt fylld med absolut grym topphockey väntar.
Det är dags för kvartsfinaler i OS. Just nu USA-Schweiz, 01:30 Ryssland-Kanada (!), 04:00 Tjeckien-Finland. Och detta kryddat med Tre Kronor-Slovakien. Pallar jag inte hela natten så planerar jag att sova mellan 03:30 och 05:50. Finnarna mot Tjeckerna får således stryka på foten. Men hellre det än att tuppa av 17 minuter in i första perioden av sverigematchen.

Hur går det då?
USA vinner på straffar.
Kanada vinner med 5-3
Finland vinner med 4-3.
Sverige vinner med 4-1

Det resulterar i semifinalerna Finland-USA och Sverige-Kanada.

USA till final blir det men Tre Kronor vågar jag inte tippa än. Är rädd att jinxa inför nattens match. 

---

Åtta avsnitt på tre dagar. Ganska bra jobbat tycker jag själv.
"Band Of Brothers"-boxen går åt som smör i solsken och det är mycket bättre än första gången. Nu vet man ju vilka som överlever och man kan njuta mer av de lysande skådespelarinsatserna istället för at koncentrera sig til max på storyn.

Nu har grabbarna i Easy company precis klarat av helvetet i Bastogne under den berömda Ardenner-offensiven och letar sig snart mot alperna för att som ett av de första förbanden inta Hitler's lilla stuga.

Kanske går åt något avsnitt till inatt.

---

OS-guld i herrarnas skidstafett!
Så gimla stort. Förbannelsen är bruten. Senast Sverige vann en herrstafett i ett mästerskap var 1991. Sedan dess har finnar, ester, Jörgen Brink, italienare och framförallt norrmän satt käppar i hjulen.
Gläds allra mest med Anders Södergren. Den gamle kämpen som av många räknas som den ständige tvåan och förloraren. Nu gjorde han en magnifik och framförallt smart tredjesträcka och var nyckeln till guldet.
En hjälte.
 
---

Nä nu laddar jag bryggaren och kör tills jag stupar.

Semester

Tisdag den 23 februari strax efter elva på förmiddagen.
Slår upp ögonen och inser att ännu en ledig dag väntar. Att ha OS-semester är inte helt oväntat, jävligt skönt. Tänkte igår att såhär skulle man alltid ha det. Ledigt. Men kom snart fram till att det ganska snart skulle bli ganska tråkigt. Man måste knega på större delen av året för att verkligen uppskatta ledighet.

---

I söndags köpte vi en ny kamera på Mediamarkt.
Det blev en smaragdgrön Casio Exlim ex-s12 med 12 megapixel och 3x optisk zoom. Det som avgjorde till denna kameras fördel i jämförelse med andra i prisklassen var skärmen. Stor fin 2,7" widescreen och dessutom möjligheten att plåta i 16:9-format. Det absolut läckraste bildformatet om nån frågar mig.


                                                  


Och såhär ser bilderna ut:


Lika vacker som vanligt



Bra blixt


Helt ok vidvinkel


Fina färger

---

Ägnade min första semesterdag åt att åka till Uppsala och träffa delar av familjen. Lillebror Marcus var på besök på Akademiska och passade samtidigt på, när mor och far var med, att titta på nya fotbollsskor. Helt rätt läge skulle det visa sig.

Nya kameran var med.


Lunch och shopping vid Gränby centrum.


Först lunch. Marcus totaldissade den lokala vesuvion.


-Kräsen?


-Nä.


Undertecknad hyllade den lokala calzonen.


Sen började jakten.


Spelarn nöjd. I bakgrunden kollar huvudsponsorn alternativ modell.

---

Nu blir det frukost samtidigt som det viktiga uppdraget fortsätter. "Band Of Brothers"-boxen ska betas av innan veckan är slut. Ser ut att bli dubbla avsnitt idag om jag ska klara av det här.
Det är jobbigt att ha semester.


Snökaos

Tidningar överdriver lätt.
Jag vet själv hur det är. För att förstärka ett nyhetsläge fabricerar man gärna en fasad av ett extremt tillstånd. Inte hittar på. Men förstärker. Förstorar upp liksom. Och sällan är journalister så benägna att ta till detta verktyg som när vädret spelar oss ett spratt.

Men idag är det knappast en överdrift att Sverige har drabbats av snökaos.

Tog några bilder när jag gick och köpte guld-tidningen imorse.


Det var plogat utanför vårt hus.


Det var det inte utanför ICA.


Snödrivor överallt.


På taken med (om det syns). Tvåmetersdrivan Urban däruppe.


På vår gård. Vårt köksfönster uppe till höger i bild.


Ska vi gunga?


Bildserien fortsätter. Snart är min cykel borta.

---

OS-guld! Och brons!
Vilken sjuhelvetes lopp det var i natten. Snacka om att en OS-klassiker skapades när Olsson ryckte och Hellner spurtade rakt in i den svenska sporthistorien.
När dramat var slut och tårar hade fällts både i teven och i vårt vardagsrum var klockan mitt i natten. Bara sådär. OS-kvällen då tiden stod still ska jag minnas det som.

Mest av allt ska jag nog minnas när Johan Olsson står och intervjuas av SVT och Marcus Hellner bara glider in i bild med världens bredaste leende och lägger armen om Olsson. Så kan också bilden av ett lyckat lagbygge se ut. Pure friendship liksom. Viljan att offra sig för någon annans framgång så som ju Olsson, Hellner och Södergren gjorde. Så vackert.


Klassisk intervju i februarinatten.


Snön faller...

...och faller och faller. Och faller.
Jag har aldrig varit med om något liknande. Det har snöat oavbrutet i över två dygn nu. Gävle håller på att begravas i ett vitt pudertäcke. När man kör bil är det som att befinna sig i en vit labyrint eftersom snövallarna är en bra bit över metern och bara växer när det snöar mer.
Intervjuade kommunstyrelsens vice ordförande och han såg måttligt road ut när jag förde snöröjningsbudgeten på tal.
- Den har vi redan dragit över med ett antal miljoner, sa han med ett snett leende.


Bildserien fortsätter.

---

Anna Haag!
Träffade ju henne innan OS i Östersund och det känns såklart extra bra när hon spurtar ifrån självaste Kowalzyck och tar OS-silver.
Och hon är ju så värd det. Har nog aldrig träffat en så glad, positiv och trevlig elitidrottare.



Äventyr i vildmarken

Super-onsdag blev fiasko-onsdag.
Av tre fullt realistiska madaljchanser blev det noll medaljer. Det är vad jag kallar fiasko. Tur att Tre Kronor någe sånär räddade OS-dagen igenom att spöa tyskarna med 2-0. Mest glädjande där; Henrik Lundqvist höll nollan och såg grymt fokuserad ut.

Tre timmars sömn blev det. Trodde jag skulle klappa ihop på eftermiddagen idag på jobbet men ännu har ingen tendens till trötthet visat sig.
Bådar gott inför nästa vecka.
Då är det semester och OS ska specialbevakas från soffan.

Har dessutom ytterligare ett mission. Tänkte beta av "Band Of Brothers"-boxen under veckan. Ska väl inte vara någon omöjlighet känns det som med tanke på hur lite sömn som behövdes inatt. 

---

Idag har jag varit väder-reporter.
Vi tog ett litet grepp på all snö som fallit sen december och frågade gävleborna om de inte var trötta på vintern nu. Det var de flesta. Men den meteorolog som var med i mitt inslag sa att det kommer vara snö på backen fram till mitten av april som det ser ut nu.
Suck.

Ägnade i alla fall förmiddagen åt att lokalisera SMHI:s mätstation i Gävle. Det tog mig cirka 1,5 timme av olika samtal till diverse mediarepresentanter, kundtjänster och växlar innan jag pratade med en vänlig man på SMHI i Norrköping som förklarade för mig.
Och jag gav mig ut. Någon halvmil utanför Gävle mitt på en åker skulle den vara. Jag siktade den från ett bostadsområde och parkerade typ 200 meter därifrån och började gå.

Problemet var bara att det var snö på åkern. Mycket snö. Jag pulsade och frustade och kämpade i meterdjup snö. Efter femtio meter var jag helt färdig. Paus. Fortsatte. Blodsmak i munnen. Hundra meter till. Framme. Då upptäckte jag att det fanns ett öppkört skoterspår från ett annat håll. Typiskt.


Mätstationen mitt på en åker. Endast mitt stativ markerar mänsklig närvaro.


Min krångliga väg. Gick från mellanrummet till höger mellan de gula husen.

Från och med nu har jag ännu större respekt för polarvandrare och bergsklättrare.

---

Nu fortsätter OS-kvällen. Ska Björn Ferry ta ytterligare en medalj?

Super-onsdag

Inatt är det dags.
Tre Kronor går in i OS-turneringen mot Tyskland. 01:30 är det nedsläpp och även om det är jobb imorgon så är jag rädd att jag måste se matchen. Jag har längtat efter OS-hockeyn allt för länge för att missa denna match. Tänk att se Foppa, Bäckis, Loui, Kronwall och grabbarna glida in på samma is samtidigt som en kopp nybryggt kaffe väntar på soffbordet.
Mitt tips är vinst med 4-1. Det brukar gå trögt i inledningsmatcher.

Men det är ju inte allt som händer i OS-väg idag. Damernas störtlopp med Pärson, skidsprint med min polare Emil Jönsson och supertalangen Hanna Falk, curlingdamerna möter Schweiz.

Såhär ser det ut när Bettina kollar OS.


Under studiosnacken kan man få kontakt.


Tillbaka i längdskidspåren är det skvatt omöjligt.

---

Sen i december har det fallit 2,1 meter snö i Gävle. Helt sjukt.
Pratade med en kille på gatukontoret imorse och han var inte lika imponerad som jag.
- Bara i januari har vi dragit över snöröjningsbudgeten med fem miljoner, sa han och suckade.
Bra nyheter, tänkte jag.

---

Har ätit två semlor det senaste dygnet. Det får räcka.
Var såklart flygande semmelreporter igår:
http://www.tv4play.se/nyheter/lokala_nyheter/gavle?videoId=1.1511998

---

Var och handlade mat förut. På Maxi.
Han kallade. Jag kunde inte stå emot. Den jäveln.


Hockeygodis.


Hoppas Tre Kronor bjuder på lite sånt inatt också.


Sverige

Den första OS-kvällen blev en utan medaljer.
Vi bänkade oss mycket förväntansfulla inför damernas skidskyttesprint över 7.5 km.
- Det är nu agnarna ska skiljas från vetet, utbrast Bettina och gnuggade händerna när favoriterna började glida in till första skyttet.
Men då var det redan kört. Svenskarna sköt ok men hade kassa skidor. Bästa placering blev Helen Jonsson på typ 14:e. En stor besvikelse såklart. Men vi ska inte misströsta. Det kommer fler och bättre medaljchanser i skidskyttet och många andra grenar.


Nervösast i stan.

---

Vi zappade då och då över till den underbara Melodifestivalen.
Det bästa numret var det som inte ingick i tävlingen. Glada Hudik-teatern med ICA-Jerry i spetsen framförde en så fruktansvärt vacker version av Kent's briljanta integrations-ballad "Sverige".
Den fick, så att säga, ännu ett budskap i och med detta framförande. Tår i ögat.

http://www.youtube.com/watch?v=Nr3AORdAI0E

Annars var ju sketchen med Dolph, Amy Diamond (!) och "Anja Pärson" bäst.
Fantastiskt! Väl värt vartenda licens-öre.

---

Fick en väldans fin Alla Hjärtans Dag-present av Bettina igår.


Regal-klocka av senaste modell. Avgudar den redan.

Går åt i jobbet. Stilig är den med. Tack älskling!

---

Nästa konsert är inbokad.
Lamb Of God på Fryshuset den femte april. Lär bli jordens röj. Få band öser på lika mycket på scen som denna Virginia-kvintett. Det var Vigge som ringde och manade på. Kunde inte direkt backa ur med tanke på att jag blåste honom på större delen av Lamb-spelningen på Sonisphere i somras. Efter första låten ville jag gå och köpa öl. Sen stod Vigge (av någon anledning) fast i öl-kön i typ 30 minuter på behörigt avstånd från scenen och vi hann bara se den sista låten. Har sen dess haft ganska dåligt samvete för denna lilla fadäs och det känns mycket bra att det dyker upp en chans till att se bandet.
Ska försöka att vara lite mindre törstig denna gång.


Klassisk bild på en något förfriskad Viktor Johansson kl. 20:17 den 17 juli i fjol.

---

Herrarnas skidskyttesprint ikväll. Har inga som helst förhoppningar på en framskjuten placering för de svenska herrarna. De verkar vara helt ur form. Ska bli desto mer intressant att följa norrbaggen Ole Einar Björndalen's jakt på ett guld som skulle föra honom upp jämsides med Björn Dählie som alla tiders manlige vinterolympier.

Schlager-reportern

Pesten är här.
En månads konstant tjat om delfinaler, halvfinaler, tredje chansen och "Skandalbråket som SVT inte visade".
Jag talar naturligtvis om Melodifestivalen och jag har i ungefär en månads tid gjort det klart för alla på redaktionen att jag inte tänker sätta min fot i Sandviken innan detta spektakel är över. 
Vem fick då åka till Sandviken i onsdags och göra det första inslaget?

Svaret finns här:

(OBS! Varning för rosa schlagerskor i inslaget)
http://www.tv4play.se/nyheter/lokala_nyheter/gavle?videoId=1.1501844

---

Äntligen #1

OS börjar idag.
I över en vecka har jag dagligen tänkt på att det ska bli så jäkla kul med OS-sändningar i teven hela kvällarna (och nätterna). Törsten är så stor att jag planerar att se backhoppning för första gången i mitt liv. Det tjuvstartas nämligen med kval till finalen ikväll. Invigningen är 03:00 svensk tid.
Tror jag hoppar den.

---

Min Walkman mp3-spelare har fått fnatt.
Kommer inte åt den via datorn och det går inte att byta låtar. Har fått låna Bettinas iPod tills jag skaffar en ny spelare. Gillar Poden och det blir nog en sån så småningom. Bettinas funkar fint sålänge men problemet är att den är knallrosa (typiskt Bettina) och det är ju inte riktigt min kopp te.
Planerar köp av en smaragdgrön eller svart iPod Nano 8GB.
Dock inte prio ett just nu.

---

Äntligen #2

Igår kom grejorna. Stegade in på Intersport i Sandviken i tisdags och beställde nya målvaktsbyxor och magplatta. Fick riktigt bra service och ett litet löfte om rabatt så det var inte mycket att tveka på. Och så igår ringde säljaren Micke och meddelade att leveransen kommit.


In med nytt. Unihoc Summit byxor 1500 spänn. Unihoc magplatta 600 spänn.


Ut med gammalt. Unihoc Phantom-grejerna har hållit länge.

Fick 15% rabatt på grejorna vilket var extremt sjysst. Ändå gick kalaset på nära 1800 så det blir glest mellan sedlarna resten av månaden. Men det är det utan tvekan värt.

I bilen påväg hem:

Bettina: Är det bra grejor då?
Jag: Det bästa.
Bettina: Ja för det behöver ju du som spelar på högsta elitnivå...

Anar ett litet uns av sarkasm där någonstans men det ignorerar jag glatt. 

Vetskapen om att jag spelar i de bästa möjliga grejorna höjer mig minst ett snäpp.

---


Uppdadering av läget vid cykelstället. Knappast mindre snö.

---

Kvällen fylls med träning, fläskfilé, ett glas rött och...trumvirvel...backhoppning!

Helgen i övrigt blir som vanligt numera. Väldigt lugn och skön.
En hel del av tiden ska vi med gott samvete spendera i soffan framför teven. OS sparkar igång på allvar på lördag och söndag. Dessutom visar Viasat Motor delar av Svenska rallyt.

En vecka kvar till en veckas OS-semester.

Möte med statsministern

Har för första gången intervjat en statsminister.
Reinfeldt visades runt på ett framgångsrikt ringupp-företag innan vi murvlar fick sätta tänderna i honom. Jag valde att ställa mina frågor sist och fick därför vänta i 20-25 minuter på min tur. Först lokaltidningarna, sen lokaltidningarnas webb-tv sen radion sen TT och sist jag då.
Fyra-fem frågor och sen tillbaka för lunch. 
Under intervjun slogs jag av hur medietränad han är. Han bryr sig knappt om frågorna. Bara hans budskap går fram. Riktigt skicklig på att glida undan. Men jag fick mina svar och det blev ett inslag idag också. Knappast något för historieböckerna men som sagt ett inslag i raden.


TT-mannen pratar Afghanistan. Reinfeldts mediakvinna bandar alla tidningsintervjuer.


Säpo's bilar kör iväg med Reinfeldt. Big Boss åker kolsvart BMW 760.

---

Vigge: Zlatan är bättre än alla andra i svenska landslaget tillsammans. Eller? Möjligtvis kan Kim vara i närheten ibland. Men först som sist; ingen Zlatan, inget EM. 
Håller dock med om att han behöver slipa en aning på sin ödmjukhet :)

---


Pärlan innan tvätt igår.


Pärlan efter tvätt igår.

---

Årets hockeymatch hittils blev det.
Ovetjkin mot Crosby ända in i kaklet. Vilket tempo, vilka mål, vilken stämning. Dessutom noterades Bäckis för två assist. Detta får ju en inte att längta mindre efter OS.
Vilken turnering det ska bli.

Hål i byxorna

Holland, Ungern, Finland, Moldavien och San Marino.
Det är länderna Sverige måste vara bättre än för att få spela EM i fotboll i Polen/Ukraina sommaren 2012. Lottningen sändes direkt i morse från en teaterliknande lokal i Warzawa. De polska mustascherna var täta och och min puls steg faktiskt rejält när det var dags att dra bollarna från Sveriges lottning.
Bettina var lite lugnare och vi konstaterade snart att det var en ganska bra lottning.

Holland har vi ett litet mentalt övertag på sen EM-kvarten 2004 (även om vi torskade) och Finland har vi inte tappat poäng mot i en tävlingsmatch sen Gävle brann (1869). Moldavien och San Marino ska vi bara piska. Mötena med Ungern blir nyckeln till avancemang. Vinster där och vi blir farliga.

Allt naturligtvis under förutsättning att en viss Ibra vill vara med.

---

Tusenlappar kan komma att flyga den närmaste veckan.
Mina kära målvaktsbyxor börjar falla sönder. Ett stort hål gapar från knävecket och ända upp till skrevet. Varken bekvämt eller snyggt. Har ju knäskydd och långbyxor under så motståndare, lagkamrater och åskådare besparas i alla fall synen av ett kritvitt innerlår.
Men det är ohållbart i längden och nya byxor måste beställas snarast. En snabb priskoll meddelar priser på mellan 1300 och 2000 spänn för ett par nya. Inte oväntat. De jag har nu inhandlades för sex-sju år sen på Stadium i Eskilstuna för 1300 kronor om jag inte minns fel.
Har nyss mailat klubbledningen och kollat om det kan vara möjligt att få köpet rabatterat eller till och med helt sponsrat.

Vill helst ha dessa:


Unihoc Summit. 1500 spänn.

---

Löjligt lugn söndag i hemmet.
Bettina ska dock snart bryta stiltjet och gå på spinning. Själv ska jag handla lite mat till veckan och tvätta bilen. Sen blir det matiné-hockey från Washington på Viasat. Capitals med Gävle-sonen Nicklas Bäckström i spetsen tar emot Penguins och ska försöka ta sin 14:e (!) raka seger.

Imorgon ska jag träffa Fredrik Reinfeldt.
Big Boss är i stan och vi ska ta med gävlebornas frågor till honom.

Isbrytaren Ale

Tid för första servicen på nya kärran.
Ringde och bokade tid idag. Nästa måndag fanns det tid.
Del ur telefonsamtalet med servicekillen:

Jag: Sååe...vad ligger priset på då?
Servicekillen: Jadu..hm vi ska se här..arbete plus material..ee lite drygt 2800 landar det på då.
Jag: (tystnad)..hrm.. ja ok.
Servicekillen: Då så. Då är du välkommen den 15:e.
Jag: Japp...tack då.

Den maktlöse konsumenten i ett nötskal.

Hade räknat med ett par tusen på sin höjd. Men nästan tre laxar. Inte mycket att göra. Man vill ju ha den fabriksservad när den är så ny. Men som den journalist man är blir det ju lätt att ifrågasätta nyttan av att serva bilen för 3000 kronor om året. Såklart att Volvo rekomenderar det. De ligger ju i deras intresse att tjäna lite extra pengar på sin försäljning. Men behövs det verkligen?

Läge för granskning.

---

Igår åkte jag med en isbrytare.
Måste erkänna att det var en liten pojkdröm som gick i uppfyllelse. Har alltid varit fascinerad av dessa enorma fartyg med uppgiften att bereda väg genom metertjocka istäcken. Isbrytaren Ale låg tillfälligt i Gävle hamn och jag gjorde upp med befälhavaren om en intervju.

Gjorde intervjun på bryggan med överstyrman Calle Söder och fick sen till min stora förtjusning följa med på ett miniuppdrag i hamnen. De skulle knuffa till en stor tankbåt som fastnat i den tjocka issörjan vid kajkanten. Otroligt fascinerande att få vara med om. Såklart förevigades det i inslaget:

http://www.tv4play.se/nyheter/lokala_nyheter/gavle?videoId=1.1487445


Utsikt akteröver från Ale's brygga.




Sex-sms. Nej tack.

Kvällspasset och redigering av Anna Haag. Längdskidåkaren som jag träffade i Östersund i onsdags. En mycket sympatisk ung tjej som nu befinner sig i Kanada med de övriga i landslaget för att genomföra de sista förberedelserna inför de viktigaste loppen på fyra år.  
Hon hade väldigt bråttom så det fick bli en väldigt snabb intervju (typ tre minuter inspelat tror jag) och sen några snabba bilder när hon åker fram och tillbaka. Men hon säger bra saker så det ska nog bli ett helt ok reportage.

Ett reportage som jag fått mycket beröm för är det med skidskytten Elisabeth Högberg som jag träffade samma dag som Anna Haag.

Här är det:
http://www.tv4play.se/nyheter/lokala_nyheter/gavle?videoId=1.1480190

---

Kvällstidningarna frotterar sig i frottyren.
Läste följande löp påväg till jobbet idag:

Polischefens
SEX-SMS
som gick till
NÄTFLIRTEN

Okej. Han har gjort bort sig och är förmodligen ett svin. Våldtog och planerade fler. Tidningarna älskar det och hänger ut honom i ett par dagar. Det förtjänar han.
Men nu någon vecka efter får det väl ändå räcka. Jag vill inte läsa mer. Lägg krut på nåt viktigare. 
Men ja okej, det finns säkert andra som vill läsa. Suck.

---

Olli Jokinen. Ett ganska roligt namn för det första.
För det andra är han en finsk hockeyspelare som inatt "trejdades" från Calgary Flames till New York Rangers. En trade är när två lag byter spelare med varandra. Det häpnadsväckande i dessa situationer är att de får reda på det ena kvällen efter en match och ska förmodligen inställa sig i det nya omklädningsrummet kvällen efter. Och dra på sig en helt annan tröja än kvällen innan.
Som för Jokinen nu. Igår match med Calgary hemma mot Flyers. Inatt match med Rangers mot LA Kings i Los Angeles. Så idag var det bara för Olli att packa trunken och boka första bästa flight till LA.
Så kul kan det vara att vara hockeymiljonär.

Olli Jokinen var för övrigt den spelare som missade öppet mål mot Tre Kronor i OS-finalen i Turin. Med bara minuten kvar står han och bara ska raka in den men då kommer Henke Lunkan Lundqvist och slänger fram klubbhandsken och räddar. Kolla 2:13 in i detta klipp:

http://www.youtube.com/watch?v=aFwZxqaOwLc

Brr. Jag ryser.

Hoppas på repris om några veckor.

RSS 2.0