Dagens goda gärning

För ett par veckor sen hämtade jag ut två biljetter till Slipknot som jag och kusin Vigge fixat via Biljett.nu. Allt frid och fröjd. Ett par dagar senare får jag ett påminnelse-sms från Biljett.nu om att jag har ytterligare ett paket att hämta ut.
Underligt, tänkte jag.

Idag hämtade jag ut det och det visade sig vara två biljetter till! Blev rejält paff och tänkte först behålla dom och sälja. Hade utan problem kunna sålt dom imorrn på blocket för 700 kronor. Styck.

Sen ringde jag Vigge och berättade. Han tyckte jag skulle ringa biljett.nu och berätta vad som hänt. Och vid närmare eftertanke var det ju självklart. Två andra fans sitter ju nånstans och väntar på två biljetter som jag nu har. När man tänker sig in i deras situation är beslutet ganska enkelt. 

Ringde biljett.nu och dom blev oerhört glada och säkert också ganska förvånade över att jag ville lämna tillbaka något som jag lika gärna kunnat tjäna tusenlappar på. Fick två biobiljetter som tack. Så nu blir det bio med min princess Bettina nån dag framöver. 


 
Avslappningsövning i Gambia 2008

Gripande

Sitter på jobbet och ska ta tag i lite redigering efter rutinenlig fredagsfika. Ska redigera en intervju med en 21-årig kille som nästan dog i en villabrand i förrgår natt. Han och fyra kamrater fick hoppa från övervåningen, fem meter från marken. Han som jag talade med var den enda som klarade sig utan benbrott. Dom andra var rätt illa tilltygade med bäckenbensbrott och skärsår. Det var en gripande histora han hade. Tårar fanns i både hans och mina ögon när vi var klara.

Efter intervjun satt vi och snackade hårdrock i en halvtimme. Han visade sig vara en riktigt skön kille som också ska på Slipknot/Machine Head i november. Lämnade mitt nummer så vi kanske kunde träffas och ta en bärs innan eller nåt.

Vissa dagar inser man att man har världens bästa jobb.

---

Hemfärd mot Katrineholm efter jobbet. Bettina är redan hemma på minisemester. Lördag blir det grillkväll med föräldrar. Längtar till en kall pilsner då.


Men först lunchmacka på Subway. 35 spänn. Som hittat.

Sommartorka

Nu har jag biljetterna till Slipknot. Vi beställde biljetterna från biljett.nu som köper upp biljetter från huvudförsäljaren (ticnet etc.) och sen säljer dom med typ 150% vinstpåslag. 800 riksadaler styck kostade kalaset, men det kommer det vara värt. Utan tvekan.

---

Sommartorka är ordet som används mest på redaktionen just nu. Den ökända torkan uppstår varje år såhär i semestertider. Ingen jobbar vilket får till följd att inget händer och då blir det inga nyheter. De få som vi gräver fram handlar antingen om badvattentemperaturen eller den nya mediejukeboxen på Sandvikens bibliotek. Fina lokalnyehter naturligtvis men inte särskillt upphetsande att rapportera om.

---

Har ju tidigare hyllat beachvolley som otroligt underskattad verksamhet. Nu har jag även upptäckt Discgolf. Alltså golf fast med frisbee. Henke och Nicklas på jobbet drog med mig ut i onsdags och det var verkligen fantastiskt roligt. Dels givetvis för att Nicklas blev så sur men också för att det var kul att utöva. Kostar ingenting och ger motion. Kan knappast bli bättre. Får bli mer sånt!

---

I torsdags hade jag och Bettina besök från Katrineholm. Mamma, styvfarsa Tobbe och syskonen Tove och Marcus skulle guidas Uppsala runt. Mycket hann vi med och vädret var med oss. Här har vi lite bilder.


Promenad i Domkyrkan. Hyfsat högt i tak.


Mamma och brorsan vid Gustav Vasas feta grav.


Uppradad familj vid slottet med domkyrkan i bakgrunden.


Botaniska trädgården. Några konstiga turister också :)


Tobbe. Som synes alltid lika excited av kulturella och historiska utflykter.


Därefter shopping.


Bettina tog en paus ´på Stadium.


Succédagen avslutades på pizzeria. Mackan otåligt hungrig.


Mamma förklarar något. Förmodligen hur kul det kommer bli att
sätta upp gardiner i vår nya lägenhet.

Lägenhetsägare

Avslutade precis en budgivning på en av lägenheterna jag och Bettina spanat på den senaste tiden. Utgångspris 515 000 stannade på 605 000 till vår favör. Succé!

Imorgon åker vi till Gävle för kontraktsskrivning och den första oktober går flytten.

Känns otroligt bra för det är verkligen en finfin lägenhet i centrala Gävle med sjysst balkong, stort kök, tvättmaskin, diskmaskin (!) osv.

Nu ska det lagas tacos inför älsklingens hemkomst från jobbet.



Jag och Bettis på vår nya balkong...nej skoja men väl på toppen
av Rockefeller Center, NYC.

All hope is gone.

Nyss hemma efter en joggingtur. Vanliga Flogsta-rundan avverkades vilket borde vara ungefär 6 km. Ganska lagom för en hobbylöpare som mig. Men är ändå rejält slut efter att ha forcerat den dryga backen förbi ICA Väst upp mot Flogsta höghus.

---

Dagens glada nyhet: tackade ja till fast tjänst på TV4 Sverige. Blir alltså kvar i Gävle tills vidare. Känns riktigt bra måste jag säga. Fick förfrågan vid tiotiden av chef Linda. Ringde först Bettina sen mamma för åsikter. Båda gav tummen upp. Sen ringde jag facket och kollade lite med lön oså. Sen ringde Linda igen och vi kom överens.

Det hela har ju gått ganska fort, fick veta i fredags att jag är "in-LAS:ad" ( alltså att jag har överskridit de 300 tjänstedagar varpå jag har rätt till tillgängliga tjänster inom företaget). I förrgår frågade Linda om jag var intresserad av en fast tjänst. Och idag kom alltså det officiella anbudet.

Hastigt och lustigt är man alltså fast anställd. Hoppas nu bara Bettina hittar jobb där. Men har inget tvivel om det. Hon är ju så sjukt duktig på att kränga resor. Igår var hon mycket nöjd med att ha hamnat på en 8:e plats på topplistan över sålda resor för Fritidsresor i hela Sverige!

---

Vekckans andra glada nyhet är att jag och kusin Vigge nu bokat biljetter till Slipknot och Machine Head i Hovet den 12 November. Fatta vilket jävla drag! Det har ju nu också börjat sippra ut lite material från den kommande plattan. Både All hope is gone och Psychosocial är låtar blåser skiten ur det mesta. Den sistnämnda är tyvärr lite väl radiomässig men jag klandrar dem inte, nån låt från plattan måste ju kunna gå på MTV också. De tre första plattorna har ju alla såna spår (Wait and Bleed, Left Behind och Duality)


Mick i sin nya mask. 12 November smäller det!

RSS 2.0