Guitar Hero

Jag har nu ägt detta Guitar Hero Metallica i cirka fem dagar.
Pga jobb och annat har jag egentligen hunnit spela alldeles för lite under veckan..., men vilken underbar uppfinning det är! Alla dom fräckaste låtarna (nåja, Blackened och The Four Horsemen saknas) och flera autentiska scener och arenor. Lägg därtill en mycket genomarbetad animering av dom gamla rävarna så får du årets första tiopoängare i spelväg.

---

Nyköping snart. En mycket god vän från kalmartiden, Chelsea-Rödis bjuder in till sin nya lya.
Fotboll (på teve) , öl och grillning står på schemat.

---

Har precis torkat av balkongbordet från all pollen. Det resulteratde såklart direkt i rejäla nysningar och snuva.

---

Kom precis på att jag ju måste göra en topp-fem över mina favotitspel genom tiderna.

1. GTA IV (2008) - Underbar tolkning av gangsterlivet i New York. Oslagbart!
2. Super Metroid (1994) - Klassikern. Fick det av Tobbe o Mamma på tioårsdagen. Har det kvar än. Men originalkartong och allt.
3. NHL09 (2008) - Det bästa sportspelet ever? Förmodligen kommer NHL10 vara ännu vassare.
4. Guitar Hero Metallica (2009) - Se ovan.
5. Zelda - A Link to the Past (1992) - Jag vet inte hur många timmar jag och kusin Vigge (åtta och sex år) satt och försökte tyda de engelska skyltarna. Spelet som gjorde lille Link odödlig.

---

Nu blir det frukost på det nypolerade balkongbordet!

Nytta och nöje

Idag har jag struntat i att...
...betala mina/våra räkningar (ska göra det imorgon, jag lovar).
...beställa en fläktkåpa på Elkedjan.
...träna.

Men istället överaskat mig själv med att...
...dammsuga.
...tvätta ljust fyrtio grader.
...laga middag bara till mig själv.
...sortera den enorma högen använda kläder vid sängen.
...vika torr tvätt och hänga upp ljust fyrtio grader.
...fylla, sätta igång och sen tömma diskmaskinen.

Och fyllt resten av tiden med...
...Guitar Hero Metallica.

---

Kan inte låta bli att hela tiden irritera mig väldigt mycket på Eritreas president efter hans uttalande om Dawit Isaak och den svenska regeringen.
Tid för herr Reinfeldt att agera snart kanske?

---

Imorgon ska jag på knarkrättegång.
Några nissar försökte smuggla in 23 kilo amfetamini landet men åkte dit. Nu riskerar dom flera år på kåken. Trist.

---

I morgon smäller det.
El Grande Finale direkt från Rom.
Manchester United ska tämja det offensiva monstret från Katalonien.
Jag tror och hoppas på Barcelona. De spelar den typ av fotboll som är värd att belönas.

Att njuta är att...storhandla

Idag inträffade något helt unikt i mitt och Bettinas förhållande.
Jag var och storhandlade själv.
I Bettinas värld är det bland det absolut trevligaste man kan göra. Men på grund av jobb och träning kombinerat med ett akut tomt gapande kylskåp kunde hon idag inte följa med.
Något besviken var hon förut fast besluten om att ta revansch om ett par veckor.
- Då blir det City Gross, utbrast hon med glöd i ögonen.

---

Idag var det träning. Försäsong med Innebandyklubben Runsten. Fys i Bomhusbacken stod på schemat.
Jag blev snart varse att Bomhusbacken är en skidbacke.
19.30 satte vi igång och en dryg timme senare var jag färdig att spy. Upp, ner, fram och tillbaka, armhävningar, magövningar och så vidare.

Trevligt väder dock. Första sommarkvällen i Gävle.

Jag hade därför mycket hellre suttit på Strömvallen och sett Gefle slå AIK med 1-0. GIF är nu uppe på fjärde plats i den allsvenska tabellen. Vad tänker Oremo på när han sneglar på den?

---

Jag handlade på Coop vid Köpis i Valbo för att kunna sladda förbi Elgiganten och investera i ett stycke Guitar Hero Metallica, Ett mycket trevligt spel för oss som saknar viljan och talangen att spela låtarna på riktigt. 

---

Nuså, det är ju en dag imorgon också. Tid att krypa till kojs.  

Big time uppesittarkväll

Klockan är nu 04.52 och solen går snart upp över Brogetorp.
Chicago-Detroit står 3-3 efter tre perioder. Förlängning väntar således. Jag och Vigge hoppas på young bloodsen från Michigan.
Annars har kvällen bestått av NHL09, Gutar Hero Metallica och folköl.
Nu hoppas vi mest på ett snabbt avgjörande så man slipper vända totalt på dygnet. Jag ska dessutom upp redan vid nio-halvtio. Ska hjälpa farsan och måla huset. 
Sova får man göra när man blir gammal.  

Taken

Det vankas filmkväll hemma i k-holm. Jag och Betti är katt-, hus- och syskonvakt denna lite småkyliga majkväll. Actionrullen "Taken" med duktige Liam Neeson i huvudrollen är inhyrd och ska förhoppningsvis piska förra helgens lilla besvikelse "Passengers".

---

Jag har tagit ledigt ímorgon och njuter således av en liten minisemester. Ganska skönt med tanke på att det blir dåligt med den varan i sommar.
Har tagit två veckor i slutet. Sista i augusti och första i september. Den senare veckan ska ju spenderas på Kreta så det blir egentligen bara en "riktig" semestervecka.
Nu har jag ju aldrig haft riktig betald semester så jag vet inte riktigt hur det ska vara eller vad man ska göra.

---

Djurgården förnedrades idag av Trelleborg. 3-0 blev det. Visserligen på bortaplan men ändå. Jag undrar just hur ex-Geflaren Johan Oremo känner sig just nu.
Visst, en fet lönecheck dimper säkert ner i lådan varje månad och nya Mustangen mullrar säkert på fint. Men hur kul är det att hittils mållös i allsvenskan förlora med 3-0 mot TRELLEBORG.
Jag kan garantera att Gefle inte skulle göra det i den form man är i just nu.
Jag tror Oremo är tillbaka i GIF till nästa säsong.
Glöm inte var det skrevs först.

---

Imorgon lutar det åt NHL09-kväll hos Vigge. Kanske lite Stanley Cup på det? Chicago mot Detroit kl 02.00 lockar onekligen.

Beröm av tandläkaren

Det är inte ofta i mina dagar som jag gått med positiva besked från tandläkaren. Allt som oftast har det låtit; "Borsta nogrannare", "Skölj med ditt", "Skölj med datt", "Börja med tandtråd", "Jag bokar in dig för en lagning", "Det blir 1200 kronor tack".
Men idag, för andra besöket i rad, hette det; "Men det här ser ju rent och fint ut".
Succé!

---

Satt med redaktör Jimmy på pressläktaren och solade mig i söndags. I en riktigt skön vårsol såg vi Gefle slå Brommapojkarna med 3-2 efter vissa besvär. Suveräne Amadou Jawo avgjorde i slutet med ett sjukt snyggt mål. Gefle går faktiskt riktigt bra så här långt och tränare Urban Hammar lät rätt nöjd när vi fångade honom för en intervju efteråt.

Mackorna i pausen var för övrígt sjukt goda. Nått i stil med kavring och ost och skinka och gurka. Stort tack till Gefle IF för det.

---

Jag hade namnsdag igår. Eric. Bettina var så rar och bakade ananaspaj dagen till ära. Vi åt inte upp hela. Ungefär halva blev kvar.
Nu ska vi ta tag i det problemet.

You're Missing...

...är titeln på en bit av Bruce Springsteen.
Den fjärde juni ska jag se legenden på Stockholms Stadion.
Markus Norin, en mycket god vän från Kalmar-tiden, ringde en dag och hävde förtjust ur sig att han lagt rabarber på två biljetter och undrade om jag ville ha den ena.
Behövdes inte så lång betänketid för det.

---

Ska snart till däckverkstan och få sommardäck monterade.
Har köpt två nya och fått dem ditsatta på fälgarna.
Däck är inte gratis har jag lärt mig.
Dock är det ack så nödvändigt om man inte vill hamna i diket med Silverpilen.

---

Grillkväll imorgon med Flogsta-Nilsen som är i Gävle och vaktar sin brors hus. Innan dess ska vi kanske försöka hinna till IKEA för diverse kompletterande köksinvesteringar. På söndag väntar Gefle IF - Brommapojkarna och därefter upptaktsträff med innebandylaget. Fullsmetad helg med andra ord.

---

Titeln på The Boss' låt speglar även mitt känslotillstånd rätt bra.
Bettina sov över hos en kompis i Uppsala inatt och direkt känns det så himla tomt här hemma.
Var ute och tog en bärs med några jobbarkompisar igår och det var verkligen ovant och inte så kul att komma hem till en mörk och tom lägenhet.

"Baby, when you're gone - I realize i'm in love"  sjöng Bryan Adams tillsammans med nån avdankad Spice Girl för några år sedan. Antar att det ligger något i dessa ord.



Fröken Smilla

Nu är det nya köket på plats.
Åtminstone 90% av det och dessutom utspritt över stora delar av lägenheten. I helgen baxade vi hem det mesta av skåp, vitvaror och andra tillbehör.
Nu väntar vi bara på att hantverkarna ska anlända i form av två mycket uppskattade pappor. Tyvärr blir det inte förrän i mitten av juli men vi måste ändå vänta cirka fem veckor på kyl/frys och måttbeställd diskbänk.

---

Brynäsmålvakten Jocke Ericsson är klar för Leksand.
En mycket god nyhet faktiskt. Killen är ung och mycket talangfull. Jag såg honom bära fram sitt Brynäs J20 till SM-guld för ett par månader sen och tror han kan lyckas riktigt bra i Leksand. Hoppas bara tränare Strömberg vågar satsa på honom.

---

Fröken Smillas känsla för snö. En ny bok jag börjat läsa efter rekomendationer av redaktör Jimmy. Såg filmen för jättelänge sen men minns inget och som vanligt är ju boken bättre.
Kan faktiskt inte erinra mig om att jag någon gång upplevt motsatsen.

---

Köpte mig en ny jacka idag. Carlings hade 50% off på vårens jackor och jag slog till på en marinblå från "These Glory Days". 1199 riksdaler minus hälften och månadens kap var ett faktum.

Uppesittarkväll igen

Pittsburgh Penguins vs. Washington Capitals bevakas via en för kvällen riktigt bra stream på myp2p. 3-1 till Pens efter första och rikigt bra hockey. Bäckis öppnade med att stänka in 1-0 till Caps efter ett par minuter. Sen vände hemmalaget på steken och matchen är nog redan avgjord.

---

Imorgon åker vi till IKEA och köper ett kök.

---

Idag bevakade jag ett riktigt tungt evenemang för TV4:s räkning. Ett misslyckande hade förmodligen inneburit foten direkt.
Skräpteatern på Källbackens förskola i Gävle. Det ondskefulla Skräpmonstret hotade att ta över Gävlegalaxen, men som tur var kom Skräphjältarna och bekämpade elakingen till fyraåringarnas stora förtjusning.

Det är ett tufft jobb, men någon måste göra det.

Inslaget finns, som vanligt, på nyhetskanalen.se/gavle.

---

Funderar på att gå och lägga mig och vinna lite sömn. Den här matchen blir nog inte så spännande.

---

För övrigt anser jag att Tre Kronor gjort ett godkänt VM och förtjänar ett brons på söndag. Nu ser vi fram emot OS.

Lantto skickade en slängkyss

Ett igår svinkallt Strömvallen bjöd faktiskt på fotboll som värmde. Det är inte varje dag, ska det sägas, som det spelas publikfrämjande fussball på den platsen. Jag och min trogne följeslagare Bettina trotsade majkölden och satte oss på den fullkomligt usla och antika huvudläktaren (jag lovar, Backavallen framstår som en toppmodern multiarena i jämförelse).

De meterbreda stolparna till trots, kunde vi se Amadou Jawo peta in 1-0 i tjugofemte minuten. Storjubel. Örebro helt förlamade. Gefle tog över och dominerade matchen. Därför kom 2-0 inte som någon överaskning. 169 cm Jonas Lantto nickar (!) in målet i den fyrtionde minuten. Smygandes mellan de två fyrttornen (altså dom va minst två meter båda två) till mittbackar nickplacerar han dit det matchavgörande målet.

Efter det parkerade Gefle spelarbussen framför straffområdet och bevakade hem tre fräscha pinnar.

Hjälpte redaktör Jimmy med ett par intervjuer efter matchen. Jag tog kameran och han micken. När vi intervjuade lille kraftpaketet Lantto fick jag stå med nån konstig halvböjning på knäna för att inte stå för långt upp med kameran. Sjukt jobbigt och det var tur att Kiruna-födde Lantto va ganska fåordig (på breeed norrländska).
- Jävligt schönt att få göra mål. Jag rycker vi kör över dom i första och är säkra i andra, sa han och tackade för sig, vände sig om och skickade en slängkyss mot läktaren innan han gick ner i omklädningsrummet.

---

Ikväll blir det ännu mer fotboll, fast på teve. Mitt favoritlag (inom fotbollen) Manchester United ska åka till Emirates Stadium i London och försöka ta sig till final i Champions League.

---

Nu kommer snart Bettan hem. Potatisen kokar på spisen. Ska slänga lite grillkorv i stekpannan och svänga ihop lite potatismos. Ketchup och räksallad till det så är man absolut hemma en tisdag i maj.

Nu lär dom ju börja göra mål...

Puh.
Nyss kört ett pass på vårt eminenta minigym i bottenvåningen på huset. Biceps, triceps, bänkpress och situps. Helt avdomnad i överkroppen.
Försöker gymma två ggr i veckan och jogga lika många gånger. Motiverar mig med att vara i grym form tills innebandyn startar igen till hösten.
Det är för övrigt helt nödvändigt att hålla igång över huvud taget. Det liksom känns i kroppen att man inte är 19 längre.

---

Gefle-Örebro ikväll.
Många räknar med enkla tre poäng men jag sällar mig inte alls till den skaran. Örebro har ett bra lag och kom sjua i allsvenskan förra året.
Dessutom är Gefle svindåliga på att göra mål. Tre av fem matcher har slutat noll-noll för GIF.
Så jag säger som redaktör Jimmy sa imorse: (på brett Gävlemål)
- Dom lär ju börja göra mål snart...

---

Har hört att man passerar sin fysiska topp när man fyller 25. Inte många månader kvar som ung och stark altså.

---

Nu ska jag se Tre Kronor träna i direktsändning mot Frankrikes landslag. Sjysst att dom ställer upp såhär innan kvartsfinalen. Powerplay kan behöva lite finslipningar.

Neues kök på gång

Jag och Betti har länga pratat om att byta ut köket här i vår gävlelya. Det mesta som sitter i det är från husets byggnadsår 1988 och sjunger således på den allra sista versen. Fläkten och frysen är bara två av de inventarier som sedan länge har passerat bäst-före-datumet. Vill inte ens tänka på hur mycket onödig ström det där åbäket till frys kostar oss i månaden.
I förrgår ansökte vi på nordeas hemsida om lån och fick det beviljat. Igår var vi på IKEA och fick de sista frågorna besvarade. Far och svärfar har ställt sig positiva till att hjälpa till med monteringen så nu återstår egentligen bara att beställa grejerna och betala för kalaset. Vi räknar med att det landar någonstans mellan 45 och 50 lakan.
Mycket pengar kan tyckas men vi räknar också med att få tillbaka det när vi säljer lägenheten.

---

Vi svängde också förbi plantagen igår. Balkongen behövde en del grönt och vi åkte därifrån men en mindra örtträdgård i baksätet. Jag har under veckan lobbat kraftigt för att vi ska ha en hörna med kryddväxter och örter. Har fått för mig att det är trevligt och att det luktar gott. Det blev också så. Basilika, dragon, curry m.m står nu i små krukor i ett hörn på balkongen.
Bettina fick också sin lyktkvot fylld. En jättelik golvlykta införskaffades på IKEA.
- Nu har vi tre ljuslyktor på balkongen. Det är jag nöjd med, sa hon med ett leende igår eftermiddag.

---

Nu blir det STCC på teve.


RSS 2.0