Det går framåt

Arbetet med hall och badrum är inne i slutfasen. I alla fall vad gäller de inhyrda hantverkarnas uppgifter. Kakelsättaren Tommy jobbar på riktigt bra och lade idag den sista golvplattan i hallen. Sedan tidigare är golvet och väggarna klara i badrummet. Nu ska det också läggas ny parkett i resten av hallen. Sen ska möbler och badkar in i badrummet. Sen är det dags för målning av hallen, och där tar vi över. Slutligen ska garderoben dit i hallen också. Blir ett riktigt lyft för den yta som vi rör oss mest på i hela huset. 

Första kaklet på plats härom dagen. 


Golvet färdigt igår.


Hallen på gång. Felix inspekterar Tommys arbete. Notera den barriär vi byggt upp av badrumsmöbelkartongerna. Felixsäkrat. 

Hallgolv färdigt. Rejäla plattor valde vi. Känns helt rätt när de är på plats. 



Huspyssel

Den kanske största skillnaden på vårt boende nu jämfört med i Gävle är tomtytan. Har inga siffror men arean är väl nära på tiodubblad. Det innebär en mer yta att röra sig på. Men det innebär också en hel del jobb. Förr kunde man klippa gräsmattan med handjagarn på fem minuter. I sommar kommer det snarare ta 50 minuter. Ett helt gäng fruktträd och rabatter tillkommer. Fyra av träden var döda när vi flyttade in och tre av dem är nu borta och i det närmaste uppstyckade. Lite blir ved och lite åker på tippen. Träd och buskar ska klippas, rabatter ska rensas och snyggas till. Gräsmattan ska gödslas. En sak är säker, man lär sig något varje dag ute i trädgården. Och åren i Gävle var den perfekta uppvärmningen. 


Fixardag i söndags. Filippa och pappa satte upp en grind (som pappa byggt) framför källarrtrappen. 


Såga trädgrenar och fylla vedbod. 


Filippa drog sitt strå till stacken. Älskar att vara ute och hjälpa till. 


Kanonväder!

---

Ikväll gjorde jag säsongsdebut i löparskorna. Sex kilometer i lagom tempo, 5:08 per kilometer enligt runkeeper. I hyfsade form så är jag nere i 4:45/km så det finns lite att jobba på. Men konstigt vore annars efter fyra-fem månader på sofflocket.

---

Badrum/hall går framåt. Tyvärr är kakelsättaren Tommy sjuk och inge tar hänt idag. Hoppas han är okej snart. Vår all är ett kaos. 

Väggarna på plats, elen dragen, golvvärmen ingjuten. Redo för kakel/klinkers. 

---

Idag var jag och barnen till Flen och hälsade på Sofia, kusin Viktor och deras Hugo. Han följde storögt Felix minsta rörelse och de så ut att trivas tillsammans. Framtida radarpar. 






Badrum och hall

Imorgon går startskottet för den mest omfattande renoveringen hittills av vårt hus. Strax efter sju kommer hantverkare från Toltorp bygg och sätter igång. 
Under dagen har jag och pappa rivit ut allt utom blandare och toalettstol. Hallen  ska få nytt golv, hälften klinkers hälften laminat. Badrummet får klinker och kakel plus nytt tak med spots. Ingen billig historia givetvis (en liten bit över 100 papp) men det känns ändå som en vettig investering med tanke på hur mycket vi använder utrymmena. Att dessutom få in ett badkar är en dröm för barnen och Bettina. 

Ikväll har vi beställt badkaret och badrumsmöblerna och även skjutbara garderobsdörrar till hallen. 

Om tre-fyra veckor ska det vara klart. 

Hallen innan


Hallen efter dagens rivning.


Badrummet efter dagens rivning. Notera att den meningslösa och fula garderoben är borta. På golvet kan man se den gamla, igengjutna, brunnen. 

---

I övrigt går livet sin gilla gång. Barnen kommer precis ur en period av magsjuka. Imorgon är det förskola. Jag jobbar måndag till fredag. Bettina också. Full gas mot nästa helg. 

Lekparken 50 meter från huset är ett populärt utflyktsmål under lediga dagar. 



RSS 2.0