Målaren

Varje meter har tre sidor. Ibland fyra. Och allt ska målas minst tre gånger. 

Det är sådant man inte riktgt tänker på som lekman när man bestämmer sig för att "fräscha upp altanen lite". 

Men jag misströstar inte. Att måla är rätt kul även om det tar sin lilla tid. Belöningen är ju att se när det blir en betydlig förbättring av det hela. 

Nödvändiga delar målades i tisdags och onsdags. Nytt tak lades i torsdags. Sedan dess har all tillgänglig fritid lagts på målning. Mest kvällar blir det såklart med två busfrön att aktivera dagtid. 

En aning varmt på taket i onsdags vid målning av ribborna det nya taket skulle ligga på.


Taket på plats och grundmålning påbörjad. 


Det krävs en del vitt för att räcka det jättebruna. 


Bild från ikväll. Första lagret täckfärg på i det bortre hörnet. 


En viss skillnad blir det tack och lov 

---

I fredags tog vi målningsledigt och passade i det fina vädret på att ta oss till en badplats. Filippa älskar att åka till stranden och njöt hela dagen. 

Vi åkte till den lilla sjön Veckeln en bit utanför stan. Ett bra drag. Vi var i princip själva på plats fram till 11:30. 


Filippa tar en paus i sin nya strandponcho. 

---

Nu är Bettinas semester slut och det är jag och barnen under veckan som kommer. Vi inleder den med att åka till Linköping och flygvapenmuseet där. Jag tror faktiskt att barnen kommer uppskatta det nästan lika mycket som pappan. 



Semester

Vill man klaga på vädret så kan man göra det. Jag väljer att inte göra det. Varför lägga energi på något som man inte kan påverka? 

Vår semesters första del har präglats av låga temperaturer och regnskurar. Men vad spelar det för roll när familjen är samlad och det finns massor med saker att hitta på ändå. Jag har fyra veckor ledigt och Bettina har tre. Förra veckan fixade vi en del ärenden och umgicks med nära och kära innan vi for ner till västkusten och Varberg i söndags. Där bodde vi hos gamla goda vänner från åren i Gävle. Filippa och deras äldsta grabb Noel är fortfarande bra kompisar och kommer ihåg varann bra. I måndags gjorde vi Liseberg och i tisdags var vi bland annat på Varbergs fästning. Några riktigt bra dagar med en del sol till och med. 
Nu mellanlandar vi här hemma några dagar innan vi i morgon lördag åker norrut till Gävle för att besöka vår gamla gata och Filippas kompisar Greta och Tilde. Hemma på tisdag igen om allt går enligt planerna. 


Filippa i bilen på väg till Varberg. Båda två var väldigt duktiga och klarade bland annat av 1,5 timmes kö på E4. Var bara 5-10 sista milen ner som tålamodet tröt. Och konstigt vore väl annars efter sju timmar på vägarna. 

Hela gänget, Filippa, Noel, Felix och Hugo strax innan besöket på Liseberg. 


Felix på Liseberg. Han krävde att få sitta på hästen. 


Kvällspromenad i Pär och Thereses nybyggda område i Varberg. Deras hus i mitten upptill på bilden. 

---

Ringar in den sjätte november i almanackan. Då ska farbror på hårdrockskonsert igen. In Flames kommer till Hovet med sin nya skiva. Lär bli fullsmockat, svettigt och underbart. 

---

Semesterns lilla projekt blir att fräscha upp altanen lite. Taket ska bytas. en ny trapp ska till och den bruna färgen ska bli vit. 

Började tvätta och skrapa färg i förrgår kväll. 

Det här med brunt alltså. Hur tänkte man? 

---

Efter en resa till västkusten med två småbarn tyckte jag lite synd om vår bil. Därför fick den igår kväll en rejäl portion omtanke både invändigt och utvändigt. Behövs inför nästa resa. 

Färdig vid 22:30. Tur att kvällarna är ljusa än sålänge. 






RSS 2.0