Byggblogg del 2

Strax efter fyra igår lördag kunde vi stämpla ut, förbereda grillen och belöna oss med varsin whisky.
Grilldäcket var då färdigt med staket och allt efter att vi strax efter nio på morgonen började skruva och såga. Förmodligen till några grannars irritation, men nästan alla har småbarn så hela gatan är ändå vaken vid den tiden.
Sen blev det grillning och kvällsmys i solen på den nya verandan.

Bettina frågade pappa i fredags kväll om han inte tyckte det var jobbigt att åka hit och bygga hela helgen.
- Nädu, det här är mitt liv, svarade han.
Det är vi väldigt tacksamma för och jag har under helgen försökt snappa upp så mycket jag bara kunnat.
Nyttig att få vara med att bygga något sådant här från ax till limpa.

Kunskaperna har ju funnits nära i hela mitt liv, men hantverkarintresset har aldrig riktig funnits där från min sida. Och pappa har aldrig heller tvingat mig att lära. Men när man växer upp och skaffar eget boende inser man hur värdefullt det är att i alla fall ha grundläggande koll. Har kommit lite närmare den punkten under helgen.

Nästan alla på gatan har kommit förbi och sagt hur fint vi har fått det. Och ja, det är svårt att inte hålla med. Vi är jättenöjda med resultatet. Tack pappa!

Söndagen har annars spenderats mest i solen. Vilken vårdag! Bettina rensade ogräs, jag klippte buskarna, lunch på altan med Filippa, lek på gatan me grannbarnen. Och till sist gräsklippning, gödsling och vattning.

Nu avslutas helgen i tevesoffan med hockey. Philly Flyers mot New Jersey Devils i Stanley Cup-kvartsfinal. Game 1.


Byggblogg del 1

Trots att jag var ledig idag skeppade vi iväg Filippa till förskolan imorse (förbjudet). Allt för att jag och pappa skulle få några effektiva timmar med altanbygge. Det behövdes. Bara att köpa och köra hem virke tog ett par timmar. Men sen satte pappa fart och stommen var snart klar och de inramande trallplankorna på plats. Då vid tre halvfyra åkte vi och hämtade Filippa. Först en aning förvånad att farfar var med men sen bara strålande glad. Verkade känna igen. Känns bra.

Imorgon ska det mesta av trallen på plats och ett litet staket ska byggas. Sen är det klart för grillpremiär.

Stra efter 22 är klockan och jag är dödstrött. Nattens vaka tog ut sin rätt. Vaken mellan 01 och 04 och sen vaknade Filippa 06. Lär bli så även imorgon. Godnatt.


In Flames

Sällan har jag varit sämre förberedd inför en konsert av dylik kaliber. Jobbat hela dagen. Rätt slut. En väntande jobbdag dagen efter.

Men In Flames på lilla Maxim i Gävle var precis så bra som en IF-konsert ska vara. Och att utan problem kunna stå så nära att jag kunde ha kliat sångaren Anders Fridén i skägget, gjorde ju inte saken sämre. Låtar som "System", "Bullet Ride" och "The quiet place" värmde. Men inget unikt tyvärr. Så är det när man sett bandet närmare tio gånger. Bonusen blev ett fångat plektrum efteråt. Från gitarristen Björn Gelotte. Har ett sen tidigare faktiskt, från Fryshuset 2006.

---

Veckans bästa grej är att Filippa nu börjar känna trygghet på förskolan. Inte en enda gång i veckAn bröt hon ihop vid lämning. Och i onsdags fick vi till och med ett litet leende när vi vinkade hejdå och åkte till jobbet.

Hon är så duktig vår lilla tös. Redan en stor tjej känns det som.

---

Ledig imorgon. Känns fantastiskt.
Pappa kommer upp på förmiddagen och vi ska bygga en liten altan här på framsidan. Eller ett litet grilldäck som jag kallar det. Blir förste assistent. Låter pappa sköta byggandet. Säkrast så. Men ska försöka lära mig så mycket som möjligt under tiden. På lördag kommer Eva och Therese. Grillpremiär så är inte alla omöjligt.

---

Inatt blir det uppesittarkväll. En Game Seven väntar i NHL:s slutspel. I Madison Square Garden. Bland det mest episka som går att följa i hockeysammanhang. Att det är Henke Lundquist mot Jakob Silfverberg gör ju inte saken tråkigare. Klockan på 01:00.


Måndag

Mycket mer måndag än idag blir det nog inte. Efter en helg med få chanser till andrum hela familjen tillsammans drog veckan bara igång imorse igen. Obarmhärtigt grått ute. Filippa vaknar 05:50. Tur i alla fall att hon sov hela natten. Två nätter på raken nu och två krassliga och trötta föräldrar är i alla fall lite mindre trötta idag.

När jag fixade frukost till Filippa fick jag en plötslig längtan till sol, sommar och semester. Ofrånkomligt en grå måndag i april antar jag. Men det är iaf april. Det kunde varit mars. Positivt tänkande.

Jobbar kväll idag och lämnar Filippa på dagis 13:30. När förmiddagen börjar 05:50 gäller det att hitta på nåt. Så vi satte upp Filippas egna klädkrokar som vi köpte på Ikea för nån månad sen. Har inte blitt av men nu blev det och Filippa verkade mkt nöjd.
Sen gick vi ut på gatan ett tag. Blev inbjudna av grannen Pär på kaffe och bulle.
Sen var det dags för Filippa att vila.

Oklart vad arbetsdagen/kvällen för med sig. En del av tjusningen. En och annan kopp blaskigt jobbkaffe är det enda man kan vara säker på.


Guld

Tätt på given nu. Förra helgens feber har bytts ut mot illamående denna helg. Plus att envis hosta och snuva hänger kvar. Det började igår kväll med att jag först inte var sugen på fredagspilsner och sen inte på smörgåstårta. Då vet man. Något är fel. Hela kvällen och natten kände jag mig mer eller mindre spyfärdig. Men det blev inget. Idag har det varit bättre men aptiten är fortfarande ett frågetecken. Vad är det för monsterbaciller som gömmer sig på dagis?

Som lök på laxen hade Filippa en SÅN natt. Skrikig och gnällig. Somnade ordentligt mellan oss först vid tre. Sen gick vi upp 05:45. Ute föll blötsnön. Party.

---

60 mil på vägarna igår. Katrineholm tur o retur för att hämta nya bilen. Skobes för skrivning på papper med säljare Henke. Snabbt depåstopp hos mamma för lunch, turbofika i Valla och sen hem igen. Direkt till dagis för hämtning av Filippa.

Bilen skötte sig utmärkt. Trots det kämpiga väglaget med blötsnö. Vattensensorn på framrutan gjorde ett bra jobb. Valuta för pengarna direkt.

---

Det blev guld till slut. Känns kul att som gävlebo få uppleva det. Den här stan andas verkligen hockey. Och de senaste dagarna har det exploderat. "Guldet är hemma" heter det. Och ja, med 13 guld genom tiderna är det kanske ingen överdrift.

Jobbade ju morgon dagen efter och fick äran att förbereda guldsändningen. Hjälpte dessutom Nyhetsmorgon med en direktsändning från Scandic i Gävle. Hockeytyckaren Leif Boork gav sin syn på guldet dagen efter. Med hjälp av programmet Quicklink och en hyfsad uppkoppling kan vi sända live var som helst ifrån. Riktigt kul!

Ett par bilder:
Filippa lite nedstämd i sin vagn i torsdags. Tänder på g gör humöret svajigt, minst sagt.
Boork och programledare Marika i "studion".


99%

Febern gick över i söndags. Men krassligheten består och skiftar i grad och stil. Hostar nu mest. Har jobbat ändå. Borde kanske ibland vara bättre på att vara hemma när jag är sjuk. Borde nog varit hemma i måndags i alla fall. Men, men. Är man en lojal medarbetare så är man.

Var uppe i Läkerol i söndags och såg 8400 fanatiska gävlebor heja fram sitt lag till...en snöplig förlust på övertid. Stod med micken och guldfrågorna redo bara några meter från målburem där Jakob Silfverberg drog straffen stenhårt i stolpen. Istället avgjorde Skelefteå lite senare och har ju nu vunnit en till. Begreppet "små marginaler" är ju en sanslös klyscha i sportvärlden, men inte sällan passar den väl in. Nu laddar Gävle om för match 6. Är inte på plats. Jobbar morgon på fredag och bör sova tidigt. Men inte före matchen är slut.

Idag kom firman vi beställt markiser av. Vi tog två st på fönstrena på baksidan på övervåningen. Steker på bra i Filippas rum inland. Skönt att kunna dämpa det i sommar. Bild nedan.

Bettina hade jour och jobbade 13-20 idag. Jag jobbade morgon och kom hem tio. Så Filippa fick ledigt från dagis. På eftermiddagen var vi ute en sväng och åkte först Bobbycar på gatan och så tig vi vagnen bort till hästhagarna i närheten.




Däckad familj

Det började i torsdags morse. Harklade mig och kände mig konstig i halsen. En mysko känsla följde mig hel förmiddagen. Sen började jag frysa, huttra. Till slut, vid 16, fick jag ge upp. Inte ofta jag åker hem från jobbet bara sådär. Hämtade Filippa på dagis och vi åkte hem. Mätte tempen med den eminenta örontermometern. 39,3 grader. Längesen jag hade så hög feber. Eller feber över huvud taget. Ipren+Panodil gjorde susen och febern gick ner. För stunden. Mätte 39,4 den natten och 39,5 inatt. Dessutom är halsen helt trasig och smärtar duktigt. Dagisbaciller?

Dessutom är Bettina förkyld sen några dagar tillbaka.

Som om inte det vore nog kräktes Filippa igår kväll vid 22-tiden och hade lätt feber inatt. Verkar dock vara någe sånär pigg nu på morgonen.

Det kan man inte säga om mig. Mår som en påse skit ungefär.

Ett par bilder från igår. Jag och Filippa lekte med det Duplo som vi fått med oss hem från svärföräldrarna. Arvegods från Bettina och hennes syster. Mkt populärt.


V70

Det skulle ju inte bli någon Volvo. Men när priserna på de modeller vi tittat på visade sig skulle sänkas med typ 25 000 förändrades läget.

Så fanns också ett exemplar inne som snabbt blev mycket intressant. En 2009:a som gått 5900 mil med all önskad utrustning inklusive backsensor som Bettina önskat. Enda frågetecknet var en airbag fram som inte gick att stänga av. Men för några tusenlappar var det möjligt och Forden röstades ner. Framförallt beroende på en allt för plastig känsla i förarmiljön. Kändes tyvärr väldigt 1999. En väldig skillnad i Volvon plus ett mkt bättre andrahandsvärde avgjorde.

Nästa onsdag åker jag ner över dagen efter morgonpasset och skriver papprena och lämnar in vår kära V50. Kommet att saknas.

Ett par bilder. Först gillade jag inte fälgarna (ej original). Men ju mer jag tittar desto mer gillar jag dem och inser att de passar bilen och dess färg.
Designen är ju klar fördel Ford Mondeo på tycker jag. Men allt utom det vägde till slut över till Volvos fördel.





Äntligen

Under torsdagen gav febern upp och Filippa blev sig själv igen. Efter middagsluren vaknade hon upp utan feber och då vågade jag börja hoppas. Sen klarade hon sig under dagen och sen under bilresan till Katrineholm på kvällen. Tur det. Den hade inte varit rolig med en febrig tjej.

Natten till långfredagen sov Filippa inne hos mormor som frivilligt ställde upp och gav mamma och pappa en första hel natts sömn på väldigt länge. Medvetslösa.

Idag blir det besök hos släkten i Flen och middag hemma hos mamma. Imorgon ska vi provköra en bil, äta påsklunch, gå på kalas för syster Tove och sen äta middag hos pappa. Fullbokat som vanligt.

Blir alltså ett test av en Ford Mondeo imorgon. Dags att byta nu och ngt lite större och lite bränslesnålare är vi ute efter. V70 har vi tänkt länge men Mondeo är i princip samma bil fast billigare.

Bild. När vi åkte fick Filippa packa sin lilla koffert. Hon tog med två bilar, ett par spelkort och...en tomteluva.


Feber II

Hur länge ska det fortsätta? Daglig (och nattlig) hög feber sen i söndags. Enligt vårdcentralen ska vi avvakta till söndag. Har hon fortfarande feber är det läge för medicinering. Tillsvidare fortsätter vi med Alvedon. Undersökningen härom dagen visade iaf ingen öron- eller halsinflamation.

Natten till idag var hemsk. Hon vaknade vid halv ett och somnade kanske halv fem i sin säng igen. Inte mycket till nyttig sömn där inte. Känns ju kanon när jag ska köra 28 mil till Katrineholm ikväll. Har försökt sova lite nu samtidigt som Filippa men blev bara lite slummer en halvtimme. Har svårt att sova på beställning. Bettina är bättre på det. Eventuellt svensk mästare.

Istället ska jag steka pannkakor. Det enda Filippa ätit ordentligt av (förutom frukost) de senaste dagarna.

Men mellan febertopparna är hon hur pigg som helst. Här är ett par bilder från tisdag kväll. Hon fick vara uppe lite extra och fot runt med sin lilla katt på hjul.


Feber

Filippa är nu inne på tredje dygnet med hög feber. Natten till igår mätte vi 40,3 grader. Pratade med 1177 sjukvårdsupplysningen och de sa att vid 41 är det läge att åka till akuten. Tack och lov steg det ej mer än så.

Det innebar att det blev vabb för mig igår. Det gick bra, men vid lunch stack febern upp igen och det blev inte mkt till middagslur. Istället låg hon i min famn och flämtade. Otäckt att se henne må så dåligt. Alvedon gör susen, tack och lov. Sen stack febern upp igen vid fem.
Däremellan var hon glad i pigg och vi var ute i solskenet på baksidan ett tag innan det var badtime.

Nätterna har varit långa. Vi har turats om att få några timmars kvalitetssömn. Jag sov på soffan inatt och vid fem gick jag upp hämtade ner en gråtande Filippa så att mamman fick sova ett par timmar innan det var hennes tur att vabba.

Idag åker Bettina förmodligen med Filippa till vårdcentralen så vi vet att det inte är något mer komplicerat än tandväxt på gång.

Bilder igår.


RSS 2.0