Nävekvarn

I lördags förmiddag for vi söderut längs E4:an för att åka på släktträff. Förbi Uppsala, Stockholm, Södertälje och Nyköping. Sen svängde vi av mot kusten och Nävekvarn. Där bor Barbro och Sven. Barbro är min farfars syster och sen farmor gick bort är hon numer äldst i släkten på pappas sida (rätta mig gärna om jag har fel, läsande släktingar). 
 
Vi hade hyrt in oss i Folkets Park precis nere i småbåtshamnen i Nävekvarn. Idylliskt var bara förnamnet.
 
Omkring 30 personer blev vi och det fikades, femkampades och åts middag innan jag, Bettina och Filippa åkte vidare till Trosa för att natta Filippa och hälsa på våra goda vänner Rödis och Malin som vi inte träffat på länge. Bra tillfälle tyckte vi med bara några mil mellan Nävekvarn och Trosa. 
 
Mycket trevligt var det att träffa alla. Släktingarna i Flen träffar vi ju ganska ofta men jag kan inte minnas att allihop träffats på det här sättet tidigare. Borde bli tradition. 
 
Dagen i bilder:
 
Folkets park, Nävekvarn.
 
Komplett med dansbana, scen, korv/lott-kiosk, festlokal och skjutbana (!), 
 
Rätt trevlig utsikt också. Barnen trivdes. 
 
Filippa med sysslingarna Moa och Julia. Barnvakt var inga problem. 
 
Släktprat
 
Femkamp!
 
Bollkast. Faster Kicki med siktet inställt. 
 
Jenna var stabil som domare. Pappa siktar i bakgrunden. 
 
Ballongsmällning mellan två magar. Inte helt lätt för alla...
På tok för slappt uppblåst, kunde vi senare konstatera. 
 
Middag.
 
Sven vid middagsbordet. 
 
Faster Kicki, Barbro, faster Maude och kusin Macke.
 
Solig kvällspromenad ut på ön vid hamnen. 
 
 
Filippa vaktade grinden. Att klättra upp på den var ett stort nöje. 
 
Det var några bilder.
Tar med resten på USB till Flen nästa gång vi kommer hem och delar med mig till de som vill. 
 
---
 
Filippa gör dagligen framsteg med språket. Det är fantastiskt att följa.
 
Mjölk, katt, bok, smörgås, regn, glass, majs, bajs, bada, nalle, pippi, blöja, papper, cykla och jacka är bara några av orden hon använder dagligen.
 
 Mycket upprepas till förbannelse men det är bara att stå ut för det är bra för övningen av uttalet. De flesta av orden är det nämligen bara jag och Bettina som förstår än sålänge. 
 
Det senaste är att hon har lärt sig att säga såväl mormor och morfar som farfar och farmor. Farmor är det som verkar vara svårast att uttala. Men som sagt, det är bara att öva på. 
 
Repetition är kunskapens moder, som ett befäl i lumpen ofta uttryckte sig. 
 
---
 
En vecka på jobbet avklarad efter semestern.
Skönt att vara igång. Fotboll, släktforskning och mordåtal är några ämnen som har avhandlats.
Säger en del om variationen i yrket som lokaljournalist. 
 
 

28

Om någon för tio år sedan sagt: "om tio år har du Volvo V70, radhus, sambo, ett barn och ett andra på väg", hade jag nog svarat: "gärna för mig". Men jag hade nog undrat hur jag skulle hinna med allt det och dessutom klämma in högskolestudier där. Hade nog blivit stressad.

Nu är jag i alla fall här och jag trivs suveränt med tillvaron. Hade inte bytt det mot NÅGOT. Lycka varje dag.

28 år låter sådär lagom gammalt. Lite ouppnåeligt. Är JAG så gammal tänker jag. Känner mig inte som 28.

---

Idag firat jag och Bettina också sex år tillsammans. En underbar tid. Känns som vi är gjorda för varandra. Vi kompletterar varandra perfekt känns det som. Ser fram emot ytterligare sex år och fler därtill. Vart tar de oss? Återstår att se.

---

Firade i övrigt dagen med att börja jobba efter semestern. Kändes fint. Ute på fältet igen med mikrofonen. Mitt rätta element.

---

Bild på grattisbrickan med kvällsfika som Bettina fixat när jag kom hem från jobbet. Leverpastej + oboy. Verkar som hon känner mig rätt bra.


En mil

Det tycktes ouppnåeligt. Att springa en hel mil. Max en halv hade det blivit innan jag började springa tillsammans med trogne löparkompanjonen Björn i början av juni. Men i tisdags hände det. Formen kändes okej. Sju km blev åtta, som blev nio och tio. Tiden 48,33 är inte fy skam heller.

---

Projektet 'Grus på uppfarten' är mer eller mindre slutfört. Efter några dagars utgrävning av det tunna lager meningslösa smågrus som låg där innan var det i onsdags dags att hämta makadam 8-16 mm från ett grustag utanför stan. 300 kr kärran är helt ok pris. Grannen Pär ställde upp fantastiskt, lånade ut sin bil med drag, och körde grus hela sin lediga eftermiddag. Vi började 12 och var klara 16. Tre lass gick det åt.

Och bra blev det tycker vi. Utan tvekan bättre än förut i vilket fall.

Skönt att ha framsidan i representabelt skick. I våras grilldäcket och så nu på semestern ett inrett förråd och en grusbelagd uppfart.


Nu återstår bara att "diska" gruset. Det kommer i rejält dammigt skick så det är bara att stå där med vattenslangen. Blir ganska stor skillnad.


Zzznark

Jag har fått tillbringa de senaste två nätterna på luftmadrass i gästrummet. Inte för att jag misskött mig. Utan för att jag vill kunna sova. Bettina har råkat ut för halsfluss och en av bieffekterna är att hon snarkar en del. Stundtals extremt högt. Och som den ljudkänslige sovaren jag är måste jag fly fältet. Känns inte som det är läge för den höggravida i familjen att flytta på sig.

Just nu sover tjejerna middag och jag behöver väl knappast avslöja vem som snarkar så det hörs ner till köket.

Som tur är har Bettina fått penicillin nu och förhoppningsvis kan jag återvända till min sängplats inom ett par dagar.

I övrigt mår hon bra och kämpar på med sin växande mage. Det som börjar märkas är såklart att hon får det allt jobbigare att gå och lyfta saker (typ Filippa). Bara för mig att hugga i istället så fort jag är i närheten.

Snart bara tre månader kvar till kotte nummer två anländer. Spännande att veta om det bli syster eller bror. Spännande att ta sig an utmaningen med två små. Tror iaf Filippa blir en fantastisk storasyster.

---

Helgen fördrevs på den närkska landsbygden. Pluggkompis Pontus familjs sommarstuga någon mil utanför Örebro tjänade åter igen som arena för de Ölympiska spelen. I fjol vann vi. I år blev det brons. Bland annat pga av ännu en nations medverkan. Debutanterna visade sig starkast och knep guldet.
I övrigt mycket trevligt med goda vänner, bastu, nattbad, grillning och god dryck (massor med öl).

---

Semestern lider mot sitt slut men det känns helt ok. Har hunnit med det jag ville och hunnit umgåtts med både vänner och familj mer än i jobbtider.
Dessutom kommer det en bonusvecka i september. Filippas andra inskolningsvecka på den nya förskolan är det jag som tar hand om. Andra veckan innebär i stort sett att vara standby hemma om något skulle gå snett. Blir bra tid att pyssla med småsaker som inte hanns med nu. En liten verktygshörna i förrådet planeras.

I eftermiddag satsar vi på en utflykt till Friluftsområdet Hemlingby här i Gävle. Ska finnas lamm, höns, kaniner, en lekpark plus en "upplevelsestig" att utforska.

 

 

Brovik. Fint, men ganska kyligt i vattnet. 16-17 grader.

Saknade den här tjejen massvis. Underbart att komma hem.

Johan och Jens (till höger) vann allt. 


Bildspecial

Använder ett slitet kvällstidningsuttryck som rubrik. Inte sällan använt i dessa OS-tider. Men här blr det inte segelbåtar elle svettiga brottare. Tänkte i bilder försöka sammanfatta semestern såhär långt, sett från vår systemkamera.
 
Första semesterhelgen fick vi besök av tre av mina kusiner med familjer. Här spelkväll. 
 
De minsta kollade helst på Pippe. Moa, Filippa och Max. 
 
Kvinnligt rosébabbel på altan. 
 
Två raka spelkvällar till midnatt tog till slut alla Melvins krafter. 
 
---
 
Några dagar i K-holm. Filippa i morgonjakt efter farmors katt Molly. 
 
En inte helt framgångsrik sådan...
 
En sväng till glassmeckat Söderköping. Filippa imponerades av Göta kanal. 
 
Till och med så impad ja...
 
 
Sen plats vid glassbordet. Sportbladet och napp/snuttis tillfredställde i väntan...
 
Sen så...
 
---
 
Vi var i Valla och firade morfar Lasses 65-årsdag. Henke, Linda och Hux anslöt. Mkt trevlig grillmiddag. 
 
Filippa matade Hux med blommor (!). Gjorde inget. Ska tydligen vara bra för tarmarna fick vi lära oss.
 
---
 
Vi har också hunnit med några lugna dagar hemma på gatan. 
 
Som här på smultronjakt i närbeläget skogsparti. 
 
Den här gillar jag. "Meea mamma!".
 
Gott!
 
Lyckligt lottad far. 
 
---
 
Det där får nästan räcka.
Nu kallar OS-soffan där nere. Snart dags för det sena OS-magasinet. Jimmy Lidbergs fantastiska bronsbragd ska avhandlas. Bland annat. SVT:s OS-sändningar är helt enastående. Att göra Ettan till en ren OS-kanal är ett genidrag. Det är sorg och skam att Viasat har rättigheterna till kommande OS.
Hur ska det sluta?
 
 
 
 

Semester

Två veckor avverkade. Två veckor kvar. Semestern går lagom fort känner jag. De två första har gått rätt fort på resande fot och med gäster i huset. De två senaste dagarna har det varit jag, Bettina och Filippa här hemma och en hel del småpyssel. Såna där små detaljer det inte funnits tid för i den jobbfyllda vardagen.

 

Och så finns ju OS på teven. Den står på nästan hela dagarna och det kan man ju tycka är sådär under semestern. Men vi tycker det är okej. OS är OS. Chansen vart fjärde år att se och följa sporter och människor som aldrig är i närheten av rampljuset annars. Triathlon, segling, skytte. You name it.

Filippa är på sitt allra bästa humör hela dagarna. Vi tror det beror på att vi båda är hemma och rår om henne. De utbrott som var vanliga under ett par veckor är borta. Och nätterna sover hon som en stock igenom. Uppstigning vanligtvis vid sju. Med det är okej. Inte fel att utnyttja dagarna till fullo.

 

Bilder från senaste dagrna. Lite huller om buller:

 

Lumparkompis Lindström och hans tjej Carro på besök.

Hanna, Emil, Thristan och Thexas hälsade på. Thristan och Filippa i lekparken.

Filippa och Carro i superhusbilen.

Filippa justerar sin matstol lite.

Lite tur med vädret har vi. Tre-fyra fina sommardagar har vi haft nu.


RSS 2.0