H-O-C-K-E-Y

Dålig uppdatering här nu på slutet. Mycket jobb, fix inför flytt och havererad uppkoppling hemma är väl några av anledningarna.

På onsdag flyttar vi. Ska bli så ruskigt skönt. Igår bokade jag ett släp till ett vrakpris och packningen hemma har kommit igång på allvar nu. Slår man upp bombnedslag i Svenska Akademiens Ordlista så står det nog Se: Bettinas och Robins lilla lägenhet i Uppsala. Fruktansvärt stökigt just nu.

Mycket hockey är det nu. Både på jobbet och hemma. Igår fick jag hem NHL 09 och efter jobbet satt jag i fem timmar i sträck. Sen kom Bettina hem och störde. Haha, nej det var nog tur annars hade jag spela hela kvällen också. Fruktansvärt bra spel. Ikväll kommer Chelsea-Rödis på besök och utmanar mig.

Hockey även på jobbet som sagt. Vi följer av naturliga skäl Brynäs rätt hårt här i Gävle. Sen har vi ju både Leksand och Mora i Dalarna som vi bevakar. Måste med största fasa konstatera att jag börjat brytt mig om hur det går för Brynäs. Tyckte det var kul när jag var uppe i läkerolen förra torsdagen och se dom tvåla till Färjestad. Men det betyder inte att jag släpper Leksand. Det är laget i mitt hjärta och ser dom gärna krossa Brynäs ner i Allsvenskan när det vankas kvalserie framåt våren.

Nu ska jag betala räkningar.

Tandläkarväder

Jag tittar ut genom fönstret och ser domkyrkan och slottet. Annars bara gråa moln. Mulet, halvregnigt, fuktigt, sisådär tolv grader i luften. Jag tror det är vad mr Lars Winnerbäck kallar tandläkarväder.

Men det finns ingen anldning att deppa för det. Jag nöjer mig med att konstatera att det idag är exakt tre veckor till flytt. Sen inga mer svinigt höga sopparäkningar, inga fler timmar i bil varje dag, en extra timme sovmorgon varje dag och äntligen kan jag börja träna innebandy igen. Har gjort klart med en klubb i Gävle som heter IBK Runsten. Ska bli ruskigt kul samtidigt som det är mycket behövligt med tanke på en begynnande, ångestframkallande ölmage. Inte bra att bara sitta still i en bil i tio månader.

---

Ikväll tar Sverige emot Ungern på Råsunda. Vinst är nästan ett måste för att VM i Sydafrika 2010 ska blir verklighet. 3-5-2 är spelsystemet och jag hoppas verkligen att Sebastian Larsson spelar från start. Kan inte förstå att Lagerfjant envisas med att hålla den briljante eskilstunasonen utanför startelvan.

Förlust ikväll och det finns anledning att deppa.

Eufori

Wikipedia: Eufori, känsla av lycka som bland annat kan framkallas som en berusningseffekt av vissa droger.

Nej mamma, jag har inte tagit doger. Jag bara lyssnar på Metallicas nya platta (Death Magnetic). Den läckte idag ut på nätet och jag har "skaffat" den. Den släpps egentligen den 12:e men jag kan fan inte hålla mig.

Ett par smakprov har redan släppts på Metallicas hemsida. Jag har såklart lyssnat på dom och tyckt att det varit bra men kanske inte så mycket mer. Den senaste "My Apocalypse" väckte yttre förhoppningar.

När jag nu har lyssnat på det tre första låtarna på skivan (dessa har ingen hört förut) kan jag bara säga att detta är helt otroligt! Vilka riff, vilka refränger, solon. Jag vet inte hur jag ska kunna beskriva det. Huvudriffet i "The Judas Kiss skulle ju kunna vara direkt taget från Justice-plattan som kom 1988.

Nej jag hittar inga fler ord. Lycka!

Nu ska jag lyssna.


Däckad av en tvådagars

Det märks att man börjar bli gammal. För tre år sen betade man av en torsdag-lördag utan större problem. Efter en helg med två festdagar låg jag igår helt utslagen med feber, illamående och allmän utmattning som resultat. Lyckligtvis är det något bättre idag.

I fredags bar det av på konferens/kickoff med jobbet. Destinationen var Sandhamn i Stockholms skärgård. Det hela inleddes med stor grillmiddag och underhållning när vi kom fram vid 19-tiden. Sen fortsatte kvällen på Sandhamns enda (men väldigt ösiga) uteställe. Dans och öl fram till tvåtiden sen isäng. 07.30 var det väckning för frukost i samma lokal som dansen. Det var inte lika livat som några timmar tidigare om man säger så. Äggröra och kaffe sen föreläsning om TV4 Sveriges nya organisation. Lunchpaus med häftig båtåkning i skärgårn sen fortsatt information om höstens nyheter. Båten hemåt vid fem.

Väl hemma i Uppsala bar det sen direkt av mot Rimbo. Gamle lumparpolaren Fredlund ställde till med kräftskiva och det var svårt att tacka nej. Tänkte ta det lungt men alla vet ju hur det brukar gå om man tänker så. Öl, kräftor, nubbe och sen var det igång igen. Höjdpunkten var Fredlunds extremt fräscha utomhusjacuzzi. Där satt vi under bar himmel ett par timmar och enades om att det fanns sämre platser på planeten just då.

Söndagen var sen mycket lugn. Kollade fotboll med Chelsea-Rödis innan jag hämtade upp Bettina som var minst lika sliten som jag efter att också varit på kickoff med Resia. Finlandskryssning med Hawaii-tema satte sina spår även det. Hem sen till vår sjukt stökiga 19-kvadratare och vila.

Raring Bettina som shoppade massor med fina och bra saker till mig, öl, fazermint, jäger, bok. Puss!
---

Mindre än en månad till flytt nu! Funderar just nu mycket på hur vi ska förvara alla CD-skivor.



Redo för RIB-båtsfärd i 54 knop (närmare 100 km/h).

RSS 2.0