Slovenien

Dagens snackis på redaktionen:
Leif Axmyr måste utnämnas till dagens idiot. För 27 år sen åkte han, i vilt svartsjukevrede, från Stockholm till Gävle där han slog ihjäl sin dåvarande flickvän och dennes manliga sällskap med en kofot. Han greps direkt och dömdes till livstids fängelse. Snart 70-årige Axmyr sitter fortfarande kvar och har med sina 26 år suttit inne längre än nån annan i Sverige. I fredags bad han om nåd i Örebro tingsrätt.

Han fick nobben. Tro fan det när han glider in i spänniströja, färgat hår och guld-blingbling. Han ska tydligen ha betett sig stöddigt till på köpet (precis som han gjord under alla år i finkan). Ett taktiskt tips Axmyr; kamma till dig, ta på dig kostym och be om ursäkt.
Då blir du fri.

---

Sverige-Slovenien hos Chelsea-Rödis ikväll. En B-lagsbetonad uppställning ska få lite matchminuter i benen. Väntar mig inte något målfyrverkeri, men vinst ska det bara bli. Ska vi säga 2-0?

Helikopter i vardagsrummet

Monacos GP. Knappt två timmar kvar till race. Loppet körs mitt i centrala Monaco på smågator och torg. Helt osannolikt egntligen. Visat´s expertkommentator Eje Elgh brukar säga att "det är som att flyga helikopter i ditt vardagsrum". Det är en ganska bra liknelse. Ska man se ett F1-lopp om året. Då ska man se detta.

Tips då? Ja det är ju en bana som det är i princip omöjligt att köra om på så Pole position är extremt viktigt. Den innehas i år av Felippe Massa. Så utgångstipset blir Massa, med gardering på Kimi (som har plats två på griden).

---

Svennis till Chelsea? Ja varför inte? Rykten säger så på fotbollskanalen.se nu på morgonen. Till och med Chelsea-Rödis gjorde det valet då jag igår bad honom att välja vilken manager han ville för jobbet. Guus Hiddink nämndes också.

Jag och Ace briljerade

Beachvolley är väldigt underskattat.
Lindström (sedermera kallad Ace) bjöd in till spel i morse och visst blev det succé. Först var vi en man kort så vi kastade frisbee (också underskattat). Sen kom Ace´s polare Kenneth och vi var i alla fall fyra man på innergården på Kantorsgatan. Utan att skryta måste jag påpeka att jag vann det mesta. I sista matchen spelade jag och Ace. Tät kamp som vi till slut vann med 18-17. Måste bli mer av detta i sommar.

Nu bär det av till Chelsea-Rödis för öldrickande och tevespelande.


Saknar dig Bettina!


13,24

13,24 riksdaler. Så mycket kostar en liter 95-oktanig bensin just nu. Fy fan. Detta hutlösa pris gräver djupa hål i min plånbok.
---

Final i Champions League imorgon. Jobbar kväll såklart. Men lyckligtviis jobbar jag ju på en tevestation och kan således se fram emot min första betalda CL-final.
Hur det går? Man U är ju mitt lag och jag vill så gärna skicka en rad hånfulla sms till min granne Chelsea-Rödis. Dessutom känns faktiskt United strået vassare och har en aning bredare trupp samt en aning kryddat självförtroend efter ligatiteln. Jag säger 1-0 till Manchester. C. Ronaldo på frispark i 79 minuten.

---

Zlatan. Det han gjorde två gånger om igår, borde han ju kunna göra i alla fall en gång per match i EM. Det ser ju så lätt ut. Snälla Zlatan.


Metallica-nytt

Viss aktivitet på metallica.com tyder på att nya plattan släpps till hösten. Onekligen intressant. Dom har sjösatt nån ny sida som kallas missionmetallica.com. Där ska nyheter om den nya skiva läggas upp kontinuerligt under våren och sommaren. Redan nu ligger några filmer där som verkligen skruvar upp förväntningarna. Av det lilla smakprovet att döma så är sounded rejält slipat om man jämför med "St. Anger" (där ju ljudet stundtals var ren katastrof). Solon och takter som för tankarna till heliga plattan "Master of puppets" från ´86.

Dessutom ser grabbarna hela och rena ut. Kirk har har håret kvar och James är nykter.

Men påtal om James nykterhet. Sanningen är ju att han var en mycket roligare frontman när han va alkis. Ett exempel från Mexico City under tidigt 90-tal:

James: Can you hear us out there ok?
Publiken: Yeeeeaaah (i ett mäktigt storvrål)
James: Well I can´t fucking hear you!
Publiken:........(tystnad och besviket sorl och busvisslingar)

Extremt kul.

image10
Metallica anno 1991. Kirks moppemustasch är ju helt fantastisk!

Segern hade ett pris

Klockan är strax efter tio och Flogstavrålet ekar mellan husen. Märklig företeelse. Började med att studenter skrek ut sin tentaångest om kvällarna under perioderna. Nu skriks det friskt varje kväll kl 22.

---

Hockey hos Lindström som sagt. Sverige vann ju till slut efter en mycket tät match mot ett snålt spelande Tjeckien. Weinhandl petar dit den ett par minuter in i sudden och saken är biff. Nu väntar kanske
Norge (!) i semifinal. Först ska dom bara slå Kanada...

Men säg den glädje som varar. När jag muntert visslande kommer ut till bilen efter matchen ser jag den vita lappen under vindrutetorkarn. 700 spänn i böter. Fiasko!


Nu sängen och ett gonattsamtal till min lilla prinsessa. Ska upp 03.30.


Över och ut.

Larsson & Larsson, tack för det Lagerbäck!

En av dom var lite mer väntad än den andre. Den ene är vår nästa världsstjärna och den andre är vår störste de senaste 15 åren. Jag talar naturligtvis om Sebastian Larsson och Henrik Larsson.

De var altså båda med i den 23 man starka EM-trupp som idag presenterades. Henke var bomben, annars inga konstigheter. Bara 25 dagar kvar nu. Helt galet.

---

Mer sport. Fotboll varvas med hockey i dessa tider. Känns mycket egendomligt. VM pågår ju i denna årstid, mot all logik. Knappt några proffs med, men lik förbannat så sitter man ju där bänkad när Sverige möter Danmark och vinner med 9-1 (eller vad det blev). Mysko.

Kvartsfinal hos Lindström imorrn. Tjeckerna ska få på tasken!

---

Bäst just nu: Pantera - Cowboys from hell

---


image9

Jag älskar henne!

Chelsea-Rödis besvikelse

Kraftig konsertabstinens börjar nu infinna sig. In Flames på grönan den 29 maj är mer än efterlängtat. Senaste rejäla konserten var ju Metallica på Stadion i juli. Nästan ett¨år sen . Skandal är bara förnamnet.

---

Kick-offen blev ju succé. Superväder, kanonfint rum, förstaklassigt käk och 1600-talskostymer. Och frukostbuffén ska vi inte ens prata om. Säga vad man vill om TV4 Sverige AB, men kick-offer verkar dom vara bra på.

---

Manchester United ligamästare idag. Känns såklart bra, det är ju mitt lag. Men i ärlighetens namn ska jag säga att jag inte känner så värst mycket engagemang. Va nyss och fikade hos Chelsea-Rödis. Han är desto mer engagerad och mådde inte så bra. Londonlaget föll ju på mållinjen efter stark spurt. Surt, sa räven men snart är det ju CL-final. United vs. Chelsea. Jävlar vilken match. Och Chelsea-Rödis lär få gråta även då. ManU är världens just nu bästa lag och kommer kamma hem dubbeln. Take my word for it.



Nu är det snart natti natti. Men ska i alla fall försöka se första perioden, hockey-nörd som man är. Tre Kronor-Tjeckien.


Kick-Off

Om några minuter bär det av mot Sundbyholms slott utanför Eskilstuna. Det vankas Kick-off för TV4 Sveriges östra region. Det innebär fritt uppehälle och gratis sprit för redaktionerna i Norrköping, Stockholm, Västerås, Uppsala och så Gävle då.

Vädret på topp. Mot Sörmland!

Studan ikväll

Ja ikväll bär det av mot Studenternas IP för lite Superettan-underhållning. Lindström har lockat med mig när hans kära Sirius tar emot Landskrona BoIS. Rykten gör även gällande att Nilsen följer med. Den  tidigare totale sportvägraren svarade glatt ja när jag ringde honom på väg hem från jobbet.

Sirius har ju annars inte helt motsvarat de högt ställda förväntingarna inför säsongen. Inför kvällens match parkerar det tippade topplaget på en ganska blygsam sjundeplats i tabellen. Vinst mot skåningarna ikväll är nästan ett måste för att haka på i topprejset där Åtvidabergs FF lite överaskande ligger i högst upp.

Upplagt för offensiv fotboll med andra ord. Tips då? 3-1 till Sirius.



image6
Moi på Manhattan förra våren. Tror det är på åttonde avenyn alldeles
vid Penn Station.


My name is Niko Belic

Min underbara Bettina har rest hem igen efter en superkul och mysig valborgshelg. Blev full fart i onsdags ändå. Tog med halvliter Jäger til Rödis och Malin. Det tog mig, Mackan och Rödis max tjugo minuter att tömma den plus ett gäng bärs. Sen va den kvällen igång :D Fredag jobb och sen lördag med klippning och bio.

---

Söndagen kan sammanfattas i fem bokstäver: GTA IV.
Vilket enastående, fantastiskt, sjukt bra spel. Jag skulle kunna ösa på med superlativ i all oöndlighet utan att överdriva. Men ska fatta mig kort. Om nån läser detta: Köp det, spela det. Bli Niko Belic och ta över Liberty City (New York).

---

På torsdag kl 15.00 blir det intervju i TV4-huset på Tegeluddsvägen 3. Nervöst? Ja givetvis, men känner ändå att jag har minimalt att förlora. Var ju ganska säker på att ja inte ens skulle bli kallad till intervju. Så bara ösa på nu och försöka göra ett gott intryck.

---

GTA-nötande sätter sina spår. Höll på att preja en bil av vägen imorse.


Nu: dusch
Sen: GTA IV

RSS 2.0