Två ostmackor i Hassela

På jobbet har varje reporter fått i uppdrag att minnas tillbaka på året som gått och plocka ut de tre nyhetsinslag eller reportage som gjort störst avtryck i minnet. Jag kom snabbt fram till att ett av dessa var från skogsbränderna i Hassela i början av sommaren. I morse satte jag mig därför i bilen och åkte 20 mil norrut för att försöka hitta tillbaka till platsen mitt i ingenstans. Jag hittade den till slut och gjorde där en så kallad "ståuppa" (det innebär att man står framför kameran och säger något man på förhand tränat in, något i stil med; "ja det var altså på den här platsen...")

Var dock inte så väl förberedd utan skrev ihop något i ett kollegieblock och stod sen där och gjorde ungefär 15omtagningar. Ganska nöjd åt jag sen två hemmagjorda ostmackor och åkte till Hudiksvall för att intervjua Lennart Juhlin på Norrhälsinge räddingstjänst om hur det var att arbeta de där dagarna och vad som hände sen. Ska nu ta ut två inslag till och sen klippa ihop det hela. Kan nog bli ganska bra.

---

Biljetter till Metallica nu fixade. 1800 kronor kostade kalaset. Det är en slant, men det kommer bli ett sjukt drag i Globen och vill inte missa det för allt smör i Småland. För övrigt är det bara två veckor kvar till Slipknot/Machine Head på Hovet.

---

Bäst just nu: Family Guy. Säsong 7, avsnitt 2. The bird is the word!

---

Det kostar flis att starta upp ett nytt liv. Kommer nya fakturor varje dag känns det som. Det är garagehyra, prenumerationer, försäkringar och fan och hela släkten. Dessutom pajar bilen och kostar tusenlappar. Suck.


Peter Griffin



Biljettfiaskot

Idag kl 09.00 släpptes biljetterna till Metallicas två spelningar i Globen i början av Mars nästa år. Enligt kusin Vigge hade vi biljetter "säkrade" tack vare en kontakt han har. Men icke. Det sprack och trots idogt riingande under morgon och förmiddag står vi nu utan plåtar. Fiasko. Kort och gott. 

Ljus finns dock i tunneln. Tydligen har de biljetter som släppts idag inte behövt betalas direkt. Det betyder att de tusentals(hoppas jag) biljetter som bokats av fjuniga tonåringar utan pengar kommer att släppas när tiden går ut om några dagar. Då gäller det att vara med. Annars blir det väl biljettnu.se igen. 1795 riksdaler för en (1) biljett.

---

Idag var Bettina och jag på banken för att diskutera vår räntesituation med vår supertrevliga bankkvinna Birgitta Nordlander. Det gick väldigt bra, vi beslöt oss för att avvakta och se vad som händer framöver istället för att binda lånen nu när räntan är förhållandevis hög. Sen fick vi lite förklaringar till våra frågor om den första avbetalningen på lånet. Dessutom värvades Bettina hux flux över till Nordea från Swedbank. Har ju tjatat på henne nu ett tag så det var på tiden :D. Skämt åsido, det blir ju mycket smidigare att sköta våra gemenesamma bankärenden om vi har en gemensam bank och samma kontaktperson där.

---

Nu ska jag tvätta och fixa lite och sen matlagning innan det är dags för träning 20.30-21.30




Mörk höst nu så plockar fram en av de bästa sommarbilder jag tagit.
Syskon Therese och Mackan flyger genom vattenspridare sommaren 06.

Besiktning

Besiktade för första gången i mitt liv en bil igår. Desvärre var det min egen.
Nedslag på bromsar och lite annat så det är bara att lämna in på verkstad alternativt åka 30 mil hem och få hjälp med det. Lutar åt det senare.
Men det var ganska väntat att jag skulle få anmärkningar. Jag menar bilen har gått varje dag i tio månader mellan Gävle och Uppsala. Och det enda jag gjort är att byta olja några gånger. Klart att Silverpilen är sliten.

---

Livet i Gävle har börjat. Chelsea-Rödis med flickvän Malin var på besök i helgen och vi lagade käk, drack öl och vin och kollade på landskamp. Mycket trevligt. Jag och Bettina har dessutom börjat bekanta oss med våra närmaste omgivningar. Pizzerian på hörnet och ICA Söder är redan uppskattade.

---

Jag har ungefär fyra och en halv minuts restid till jobbet. Skandal.

---

I helgen är vi inbjudna till vår bostadsförenings 20-årsfest. Festen pågår från 15.00 till 19.00 och ska enligt utsago innehålla en festmåltid med citat: "lite vin och sånt". Citatet kommer från en av tanterna som är med och arrangerar. Jag och Bettina misstänker att det är ett utspel som ska få oss yngre i föreningen att vilja delta. Vet ännu inte hur många yngre det finns men jag gissar på att medelåldern ligger nånstans kring 77 år.

Gävlebo

Så är vi på plats. Efter en smått kaosartad gårdag har jag nu lyckats fixa uppkopplingen i nya lägenheten. Succé!

Igår ringde klockan 05.30 i Uppsala. Sen var det bara att börja bära och lasta kärran. 09.30 var tiden bokad för en sista besiktning av lägenheten i Gävle och 10.00 hade vi tid på banken för överlåtning. Efter det in med grejorna igen och 14.45 gick jag på kvällspasset och jobbade fram till 22.45. Sen sov jag rätt gott.

Nu ser det ganska rörigt ut här. Knappt några möbler alls och alla möjliga prylar står lite här och där. Har under förmiddagen försökt sortera kartongerna efter rum medan Bettina och svärmor Birgitta åkt till gamla lyan i Uppsala för att städa ur den innan besiktning kl 14.00.

Nu ska jag ta en dusch och äta innan jag ska CYKLA till jobbet. Tar ca fem (5) minuter. Känns helt otroligt!

Bäst just nu: Metallica - All Nightmare Long


RSS 2.0