Första advent - Gefle Edition

Skyltsöndag i höstvädret. Jag och Betti gav oss ut för att bevittna invigningen av den så berömda Julbocken. Först blv det en sväng i affärerna. En present till Therese, några pocketar till resan, en ljusstake och lite annat smått och gott. Vi tog en fika och gick sen till mitt jobb där jag hjälpte till att redigera ett inslag som hamnade i kläm i fredags. Redaktör Jimmy var redan på plats när vi kom. Han skulle ta lite bilder på bockinvigningen till morgonens sändningar. Blev sittande någon timme innan vi gick upp mot Slottstorget där bocken är placerad. Julmusik, tal och fyrverkerier. Sen bar det, via ett smockfullt Konsum, av hemåt för lite julpyntspyssel. Bettina fixade med mat och städning och ljustöndning medan jag satte upp en tjusig ljusslinga på balkongräcket, skruvad upp ett tidningsställ i köket och skruvade upp en lampa i hallen. Nu blir det en mycket lugn tevekväll med Wallander som underhåller.

Den stora frågan är nu hur lände bocken får stå utan att brinna. För första gången på två år är den nämligen inte impregnerad. Kommunen skyller det uteblivna brandskyddet på att "han såg ut som en dränkt hund". Självfallet fattar ju alla att om bocken brinner är det bra PR för staden Gävle. Det är ju pga bränderna den är känd. Jag tippar på lucianatten, med gardering på juldagen.

Lite bilder:

Finaste adventsljusstaken i stan. Bettinas verk.


Bettina i telefon med thailandskommitén.


Ganska mkt folk vid bockinvigningen.


Vi som var där.


Undertecknad sätter upp julbelysning.


Raring lagar mat¨.

Pensionär

En av de mest ultimata vuxenpoängerna har nu tilldelats mig. Jag har nu börjat pensionsspara. 200 riksdaler i månaden går rakt in på ett konto som har datum för första utbetalning; 2049-09-25.

Smaka på den. Tjugohundrafyrtionio. Det är ju vad man brukar kalla framtiden.

Sen kan jag hålla med mig själv om att 200 spänn inte är så mycket men tanken är att den summan ska öka vartefter. Känns skönt att ha igång  i alla fall. Men också rätt konstigt, att spara nu för en avlägsen framtid som man inte vet ett skvatt om. Jorden kanske inte finns, jag kanske är miljardär, 2049 kanske man jobbar tills man dör, pengar kanske inte finns, Nordea kanske går i konkurs..., och så vidare.

Men ja, som man brukar säga, den som lever får se.

---

Skickade nyss iväg min trasiga Xbox med självaste UPS. Pratade med Microsoft och som skickade ett bud direkkt till dörren. Det kallar jag service. Behövde bara skriva ut en fraktsedel och lägga den i en låda och tejpa igen. Dock var budet en besvikelse. Han var ju från mesiga Jetpak (som verkar arbeta på uppdrag av UPS). Men huvudsaken är att jag med största sannolikhet kommer ha en fungerande Xbox igen inom tre veckor.

---

Sitter och laddar inför söndagens konsert i Sthlm. Slayers klassiska skiva från 1986; "Reign in blood" ska tydligen spelas i sin helhet. Då jag inte är helt insatt i deras skivor måste jag nu lyssna in mig lite. Näst på tur står Mastodon (som också spelar på söndag). Har sett dom tre gånger men då bara som förband. Mycket progressiv och svårlyssnad metal. Men bara för att det är konsertsällskapet Jens favoriter ska jag ge dom en rejäl chans nu. "Blood Mountain" från 2006 ska lyssnas igenom härnäst.

---

Bloggens envisa förkylning sitter i än. Feber och halsont är borta men snuva och lite hosta är kvar. Ska därför ta en lugn helg. Men i ett sista försök att jaga ut bacillerna ska jag träna ikväll. En timme inneandy har drivit ut förkylningar förr.


Kaffesuccén

Kaffet blev med beröm godkänt. Lukten var som bortblåst och jag avnjöt två stora koppar när jag vek tvätt och lyssnade på KoRn:s första platta från 1994 (vad underbart det är att återupptäcka gamla godingskivor! ). Härmed kan altså jag och bloggens alla läsare sova lugnt inatt också.

---

Som utlovat; här kommer ett par bilder från helgens spektakel:


Succékostymen


Sjuk

Undertecknad är inte sjuk ofta men nu har en förkylning av det kraftigare slaget drabbat bloggen. Tror dessutom att lite feber är inblandad. Gick till jobbet ändå. Jobbade morgon som bildproducent och då är det okey. Hade varit värre med ett reporterpass då man är ute på fältet och jobbar. Att hosta och nysa på folk under intervju är inget vidare.


---

Vi har fått en ny kaffebryggare i förskottsjulklapp av svärmor. Kanonfin är den och för en stund skulle den provköras. En liter vatten rakt igenom två gånger stod det i bruksanvisningen. Det stod också: "ibland uppstår viss lukt."  Jo tjenare. De kunde lika gärna skrivit: "Det kommer sannolikt att lukta skit". Det kändes lite bättre andra gången och när det nu är dags att göra kaffe med den så hoppas jag på luktfritt. Fortsättning följer.


---

Var ju på konsert i onsdags. Machine Head gjordes inte riktigt rättvisa som uppvärmare. Tyvärr krånglade också basen de tre första låtarna och sångaren Rob Flynn var sjuk. Hoppas på bättre när dom är förband till Metallica i mars. Slipknot då? Jodå, dom levererar. Även om de helt klart passerat bäst före-datum på skiva så är det nog bland det fetaste man kan se live. Jäklars vilken show! Kortfattat omdöme: Psychosocial är bättre än vad folk säger, tack för rariteten Prosthetics och Spit It Out-hoppet ÄR ju för coolt för att skippas. Fyra starka plus.

---


Var ju i Kalmar i helgen. Succé kan man säga. Silverpilen höll alla 120 milen och två grymma partykvällar med massor av öl och garv. Min utklädnad blev till slut Darth Vader. En maskeradklassiker. Hittade kostymen för 200 bagis på en leksaksaffär i Kalmar i lördags eftermiddag. Kommer bilder på spektaklet senare.

---


Medan jag var i Kalmar så var Bettina i Ullared och röjde loss. Det resulterade i ett rejält lass med hushållsartiklar såsom gardiner, pajformar, schampoo, rengöring, elvispar, hemtelefoner osv. Osv. Dessutom köpte hon en dunderhäftig tavla med alla Simpsons-figurer på. Jag har tjatat om den så länge vi känt varann tror jag. Jag har tveklöst världens finaste och mest omtänksamma tjej.

Nu ska jag prova kaffebryggaren.


XBOX:en kaputt

Veckans fiasko så här långt är att min Xbox 360 bestämt sig för att plocka ner skylten. Spelen hänger sig konstant och grafiken krånglar. Har haft Xbox-supporten på tråden under förmiddagen och vi körde några rutinåtgärder men inget verkar hjälpa. Bara att lämna in den för reparation. Tur att jag har några månader kvar på produktgarantin. Det hela är altså gratis o har jag tur så får jag en helt ny med HDMI-ingång (som bara de allra nyaste modellerna har).

Bettinas första fråga när det stod klart att boxen var paj: "Är du deprimerad nu?"  (hon känner mig alltså ganska bra)

Men faktiskt nej, jag är inte deprimerad. Dock endast tack vare garantin. Om jag hade varit tvungen att punga ut strax över 3000 spänn för en ny hade det nog varit lite värre.

---

I lördags var det dags för inflyttningsfest för mina jobbarkompisar. Ganska många kom och alla på jobbet hade skramlat ihop till en superfin present med Gävle-tema, en äkta Mackmyra Whisky (svindyr och som görs här utanför Gävle), ett trepack Ahlgrens bilar (tillverkas här) och ett paket Gevalia-kaffe (tillverkas också här). Kvällen blev kanonrolig och de sista gick hem vid fyrasnåret. Se bilder längre ner.

---

På lördag är det dags för den årliga Kalmar-återföreningen Fyllan i Villan. Ska bli jäkligt kul att träffa massa gamla kamrater och lärare. Problemet är bara att det är maskerad och jag vet inte ännu vad jag ska klä ut mig till. Det är film-tema och med andra ord ganska tacksamt men  jag har fan inte haft tid att tänka på det än. Blir väl nån halvtaskig paniklösning som redovisas i den här bloggen om nån vecka.

---

Familjen Johansson/Persson va rejält sliten igår altså. Vi låg på soffan och tyckte synd om oss själva mest hela dagen. Det är jobbigt att ha inflyttningsfest.

Här kommer i alla fall lite bilder från lördagskvällen:

Henke, Jimmy, Anna-Karin och Sven med flickvän Sonja


Henke, Soraya (som nu jobbar i sthlm) och jag vid festbordet


Jimmy (lillchefen) diskuterar allvarliga ting med Henkes tjej Emelie


Betti och A-K gick´hårt på drinkarna


Värdparet


Superfina presenten (Mackmyran i mitten)


Dagen efter: ena halvan av den slitna familjen


Dagens i-landsproblem...

...är att jag kämpar mot en supermålvakt. I mitt favoritspel NHL09 spelar jag en så kallad Dynasti. Där får man chansn att vara manager för ett NHL-lag(man spelar matcher, sköter spelaraffärer och planerar taktik).

Jag är ganska dålig och förlorar rätt ofta. Det kan jag köpa. Men vad jag inte accepterar är att datorn har skapat en superspelare vid namn Sabrina Lauda. HON är typ tolv år och ser ut att vara från Indien. Inget fel i att vara från indien men den lilla bruden tar allt. Det går inte att göra mål på henne. Går man in och kollar på hennes egenskaper så har hon 99 på allt (vilket är max men ingen annan spelare på spelet har). Det går inte att radera spelaren (som jag med 100% säkerhet vet inte existerar i verkligheten och än mindre är målvakt i NHL).

Jag har ringt Electronic Arts (som tillverkar spelet) men dom har aldrig hört talas om något liknande och kan inte hjälpa mig. Så jag får vackert fortsätta att nöta puckar på tolvåriga lilltjejen Sabrina Lauda som ser ut att vara från Indien. Oerhört frustrerande och tveklöst är det dagens i-landsproblem. Kanske årets.

---

Nu ska jag göra köttfärssås med en halv lök i.


Bäst just nu: Metallica - Suicide and Redemption

RSS 2.0