Heat

Årets hittils varmaste dag i hela landet verkar det som.
28,2 grader stod det på skuggtermometern när jag kom hem efter jobbet.
Det är egentligen på tok för varmt för min smak. 20-25 kan räcka.
Men såhär på kvällen är det fantastiskt när den medelhavslika kvällssvalkan smyger sig på.

---


En skål med jordgubbar.

En inte helt ovanlig syn hemma hos familjen Johansson-Persson såhär års.
Dagens liter inhandlade Bettina på vägen hem på Rådhustorget. Riktiga fullpoängare för 30 kr litern.
Svenska såklart och sommarens hittils godaste.

---

- Jag måste ha fanta!
Mitt nykolsyrade vatten med smak av jordgubb/citron gick inte alls hem på middagsbordet. Fanta är hennes senaste gravidbesatthet. Hon har tidigare inte alls varit intresserad av appelsinläsk utan helt inriktad på cola. Men all liknande kännedom är nu bara att kasta åt sidan.

Nyss kände jag för andra gången en liten spark från bäbisen i magen. Eller spark är egentligen att överdriva. Snarare en liten knuff som svagt kändes i min handflata. Bettina skrattade till och kände såklart mycket mer än jag. Mycket svårt att föreställa sig hennes känsla. 

I övermorgon är det juli och innan man vet ordet av kommer november.


En midsommarnatts dröm i all verklighet.

---



Moa blir såhär glad när det vankas glass.
Mycket trevlig lunch i Flen i söndags. Hannas pajer räddade livet på mig efter två dagars ölrikt midsommarfirande. Moa dissade pajen och gick rakt på efterrätten.

---

Ackredierad och klar för Getaway Rock i Gävle 8-10 juli.
Ett inslag ska göras på torsdagen men sen håller jag tummarna för att jag kommer in och kan "jobba" även på fredagen och lördagen. Mustasch, Meshuggah, Motörhead, Megadeth, Slash.
Svårt att tro att vi pratar om Gävle här.


Mittsommar

Som vanligt kvällen innan färd till Kattne blir det sent i säng.
Det ska packas och fixas. Oftast ska en skiva brännas (ja, ikväll med). Med fotbolls-VM på teven blir man ju inte direkt effektiv. En extra maskin tvätt drogs igång. Sen ska VM-tipset sammanställas och de sista låtarna till skivan "fixas". Och så vips är klockan efter midnatt.

Klämde också in en sväng till systemet efter att Bettina gjort mycket klart för mig att hon inte tänkte stanna till innan hemfärden imorgon.


Ett svenskt systembolag två dagar innan midsommar.


Dagens skörd.

Med facit i hand kanske det blev lite väl många för två kvällar. Men hellre släpar jag med några hem än sitter och smuttar en timme på en pilsner i tron att lagret inte ska räcka kvällen ut.

Mittsommar-skivan blev till stor del en Bettina-skiva.



Vi lyssnar normalt till 95% på min musik i bilen så det är inte mer än rätt att peta in bitar som "Alejandro" och "Do It". Ungefär det vidrigaste jag kan tänka mig i musikväg men med tanke på de många hårdrockstimmar Bettina stått ut med är det bara att stänga av öronen och se glad ut.


Nä nu är det hög tid för vila.
Jobb imorgon från 08:45. 
Sen bär det av mot Valla! 


The Longest Day

Är namnet på en finfin låt av Iron Maiden. Utgiven alldeles nyss med Maiden-mått mätt. Härom året på A Matter Of Life And Death-plattan. Maiden-material utgivet på senare år är enligt min mening väldigt underskattat. Många hårdrocksfans slutade lyssna efter Fear Of The Dark och har inte en susning om vad som hänt sen dess. Ett stort misstag.

Det var ett stickspår. Åter till rubriken. Det är också just vad det är idag. Årets längsta dag. Enligt SMHI gick solen i Gävle upp 03:19 imorse och går ner 22:27 ikväll. Det kallar jag sommar.

Soltiderna för Gävle kan för övrigt jämföras med Katrineholms, upp 03:41 och ner 22:12. Det bekräftar mina tidigare aningar om att det är lite, lite ljusare här uppe i södra norrland.

---

Det var med ett leende på läpparna jag traskade in på jobbet 03:55 imorse. Dels tack vare dagsljuset men också för att vi har det så fint på redaktionen nu för tiden.


Nyhetsfabriken 2.0.


Morgonreporterns plats.


Nya, sjyssta bokhyllor.


Morgonmöte.

---

Helgen har varit ett enda stort fiasko vad gäller min plats i VM-tipstabellen. I övrigt kan själva tipset bara beskrivas som en succé ur ett arrangörsperspektiv. Har fått ett flertal mail om hur kul det är att nästan dagligen få en uppdaterad tabell via mail.

Vice nyhetschef Jimmy dominerar såhär långt. Men nästan hälften är kvar så jag tror fortfarande på en upphämtning. 

Tabellen

 

 

 

 

 

 

2p

1p

Totalt

1

Jimmy

7

8

22

2

Markus

3

12

18

3

A-K

2

13

17

4

Victoria

4

8

16

5

Gustav

2

12

16

6

Tommy

2

11

15

7

Marcus

2

11

15

8

Petter

1

12

14

9

Janne

2

9

13

10

Robin

3

6

12

11

Magnus

2

7

11

12

Daniel

0

9

9

13

Mårten

2

5

9


---

Fyradagarsvecka sen midsommarledigt.
Riktigt fint såhär när det är drygt två månader kvar till semester.

---

För detaljerade uppdateringar av gravidläget hänvisar jag till Bettinas nya blogg:

http://bettinaj.blogspot.com/

Ultraljud

Igår morse strax efter åtta fick vi vår första ordentliga titt på den lilla skapelse som växer i Bettinas mage. Huvud, armar, ben, fötter, hjärta, magsäck, urinblåsa. Barnmorskan kunde peka ut det mesta där på skärmen. Och allt var i sin ordning. Men det visade sig att vi var där en aning för tidigt för att en exakt beräkning av födelsedagen skulle kunna göras och därför fick vi ett nytt datum den 8 juli.

Det bästa var när den lille helt plötsligt började röra på käkarna och svälja fostervatten. Skratt och tårar och man förstod hur verkligt det är där inne i magen.

---



Här är bilden av en mycket förvånad 30-åring.

Åkte ner till Stockholm i torsdags efter jobbet och var med på en lite överaskningsfest för kalmarkamraten Jens som passerade den magiska gränsen. Han är den mest åldersnojjiga person jag känner så det var lite extra roligt att överaska.

Vi hade fått nyckeln till Jens lägenhet av hans flickvän och samlades där och lagade middag innan en ovetande Jens låste upp dörren strax efter sju.

Överaskning!

---

Äntligen har vi fått GPS:er till jobb-bilarna.
Något jag tjatat om sen jag började i Gävle efter att ha haft stor nytta av det under sommaren i Norrköping och Linköping. Nu har jag ju lärt mig att hitta hyfsat i stan men verkligen inte på enskilda adresser och att kunna knappa in det och bara åka underlättar en aning. Dessutom slipper man skriva ut en enirokarta och miljön skonas litegrann!



En av GPS:erna fick äran att debutera med mig som förare under gårdagens färd till Ockelbo och Wij Trädgårdar. Mycket lätthanterad och tydlig. Den irriterande rösten var jag dock snabb att ta bort. Räcker med bild. Märket är TomTom och vad jag vet så är det ett av de bättre. Den var så bra och smidig att installera att jag funderar på att köpa en själv.

Bilfärden gav ett inslag om förberedelserna inför den stora festen i Ockelbo.

http://www.tv4play.se/nyheter/lokala_nyheter/gavle?videoId=1.1685340

---

Idag kan man väl inte undgå det där bröllopet. Och helt ärligt så är jag nog lite intresserad. Det är ju ändå en historisk händelse. Äldrig tidigare har en framtida kvinnlig regent gift sig med en man av folket. 250 000 pers på sthlms gator. Vi håller oss nog framför teven eller så blir det en sväng till Ockelbo och vädret tillåter.

Sommar

Klockan är närmare halv tolv och det är inte i närheten av att vara mörkt.
Bara några få veckor om året har man chansen att njuta av detta. Här uppe i Gävle känns det som det är ännu mer påtagligt än hemma i Sörmland. Men det är säkert bara inbillning.

---

Vecka sjutton. På torsdag är det ultraljud. Spännande och nervöst på samma gång. 

---



Syssling Lukas fyller år i helgen. Vi va på smygkalas i söndags och maken till lugn och snäll unge har jag knappast varit med om. Passade på att dokumentera med nya kameran och möjligheterna att hitta ett snyggt skärpedjup lyfter verkligen bilderna.


Födelsedagsbarnet en burk lasagne senare.

---

På jobbet börjar sommartempot smyga sig på. Semestrar närmar sig och fyraminuterssändningar under vissa VM-kvällar när fyran sänder 16:00-matchen. Så småningom går vi över helt på fyra minuter och inga morgonsändningar. Då gäller det att komma med bra grejer för att kvala in i sändningen. Samtidigt är det en bra period för återhämtning och laddning inför hösten då valveckorna blir riktigt intensiva.

---

Ett par semesterutflykter har redan spikats.

-Ullared 21-22 augusti
-Stockholm 25-26 augusti

Bettina bokade in oss på Sheraton tidigare idag. Rabattkort som Betti fixat på jobbet sänkte priset till 0:-. Succé! Äntligen ska vi beta av Vasamuséet som Bettina aldrig varit på. Ofattbart.
Hon nästan spricker av förväntan (OBS! Ironi).

---

VM-tipset på jobbet går oväntat trögt. En blygsam niondeplats efter fem speldagar. Bitr. nyhetschef Jimmy briljerar så här långt. Han har verkligen haft flyt. Senast idag visade det sig när Nya Zeeland kvitterade i 93:e minuten. Istället för en pinne till mig (tips 0-3) blev det två till Jimmy som tippat, ja just det, 1-1.

Bittert.

Men det är långt kvar!


Tabellen        
    2p 1p Totalt
1 Jimmy 5 4 14
2 Tommy 2 6 10
3 Gustav 2 6 10
4 Victoria 2 5 9
5 Petter 1 6 8
6 Markus 1 6 8
7 A-K 1 6 8
8 Marcus 1 5 7
9 Robin 1 4 6
10 Magnus 1 4 6
11 Daniel 0 6 6
12 Mårten 1 3 5
13 Janne 0 5 5




Tshabalala

Tshabalala!
VM är igång och nyss fick världen lära sig ett nytt namn.
Och vilket mål han gör sen. Mästerskapens första mål kan också visa sig vara det snyggaste när vi knyter ihop säcken om en månad.

Jag har tippar 1-1 så jag hoppas på ett pressande Mexico den sista kvarten.

---

Jag har nu jobbat på fyran i tre år.
Direkt efter resan till USA och Bettina i början av juni 2007 klampade jag in på redaktionen i Norrköping och tog mina första, mycket trevande och stapplande, steg som videoreporter.

Då som sommarvikarie - nu som fast anställd och lite mer rutinerad.

Det har gått rasande fort och Norrköping blev Uppsala som blev Gävle.

Har lärt mig så sjukt mycket och lär mig fortfarande.

Det är världens roligaste jobb och teve är det enda inom journalistik som jag kan tänka mig att jobba med.
Men vissa dagar numer tar det faktiskt emot att ta sig iväg till jobbet.  En naturlig utvecklig antar jag. Samma sak kan inte vara rolig varje dag hur länge som helst.

Men jag har fortfarande tiden på Kronfågel att jämföra med. Eller nej, det går inte att jämföra. Men ändå. Där var varje dag en lång pina och man volle därifrån innan man kom dit.

Om någon vecka går vi över i sommartablå och våra morgonsändningar utgår och kvällssändningen kortas till fyra minuter. En skön tid med lugnare tempo och plats för återhämtning.
Sen semester från 20:e augusti och tre veckor framåt!

---

Det blev dansken Galbraith i mål i Leksand.
En bra värvning med tanke på vad som fanns på marknaden och hur mycket som finns i plånboken. Han är modern i sin stil, kan stoppa puckar och har talangen att bli en matchvinnare för LIF i vinter.

Men för att det över huvud taget ska bli en plats i Kvalserien behövs ett par rutinerade förstärkningar som komplement i den just nu väldigt unga truppen.

Annars blir det nog playoff till KS. I bästa fall.

Semester vs. jobb

Bettina är på en solig Grekisk ö och slappar. Jag jobbar.
Man kan bli deprimerad för mindre.

Dock är det ingen risk när jag idag fick detta arbetsredskap framför mig:



iMac 27" med rejäl kräm i gör regelrätta underverk med eftermiddagarna. Svordomsramsorna som förr ekade på redaktionen under eftermiddagarna är som bortblåsta.
Enligt datorkillen Mattias som installerat maskinerna idag och igår var våra DELL-vrak vi arberade på förut minst tre datorgenerationer för gamla. Således inte en dag för tidigt med ett byte.

Kan låta knäppt, men de nya datorerna gör det roligare att gå till jobbet.

---

Har nyss tippat hela fotbolls-VM:s gruppspel. Jag har dragit igång en tips-tävling på jobbet med 100 spänn i insats. Över tio deltagare gör potten till ganska respektabel och jag satt nog i en timme och klurade på alla resultaten. Reglerna är enkla. En poäng för rätt matchutgång, ytterligare en för prickat resultat.

EM-tipset 2008 vanns för övrigt av Anna-Karin på jobbet, som mer eller mindre chansade ihop en rad.
Vi manliga kollegor hade inte helt lätt att smälta detta faktum.
Det ska inte få upprepas.

---

Vi har beställt en barnvagn för 12.000:-
Utan att kolla på prislappar fastnade vi för en tjusig och lättkörd vagn på tre hjul.
Det råkade vara en Teutonia Spirit S3. Barnvagnarnas Bentley, typ.
Men inget att göra. Vi hade ju bestämt oss.

---

Utgång med jobbet i lördags.


Glada kollegor på O'Learys.


Mellanlandning på Berggrenska. En sexa Lagavulin slank ner.


Likaså en Boston Lager på Harrys.

---

Nu ska jag spela igenom potentiell VM-final nr. 3 på FIFA10.
Spanien har varit med i alla hittils.
Nu ska England få stå för motståndet.
Tror faktiskt de har en hygglig chans att gå långt den här gången.
Det tror man iofs varje gång.


Jag ska bli pappa

Stora ord. Nästan ogripbara.
Icke desto mindre är de sanna.
Den 24 november ska, om allt går vägen, Bettina föda vårt barn.
Nu är vi i vecka 15, fjärde månaden. Vi fick reda på det relativt tidigt. I den tredje eller fjärde veckan.

En vardag i mars kom Bettina hem och var ganska förvirrad. Hon hade haft ont i magen några dagar och gick till doktorn. Slutsatsen där var ett tidigt missfall. Ett par dagar senare var hon på återkontroll hos en annan läkare. Då blev slutsatsen ett fullt friskt embryo till ett foster. Fredag eftermiddag var det då och förvirringen var väl om möjligt ännu större, hos oss båda. Men nu visste vi i alla fall säkert och när vi svängde ut på E4:an på väg hem till Katrineholm insåg vi för första gången att vi skulle bli föräldrar innan året var slut.

En lika fantastisk som omtumlande känsla.

Drygt tio veckor senare har det sjunkit in och man är mentalt inställd på det äventyr som väntar och som väl delvis redan har börjat. Magen börjar redan puta ut och man börjar inse att det faktiskt är någonting som tar form där inne. Jag kan inte ens föreställa mig hur det känns för Bettina. Måste hursomhelst vara en mycket mer påtaglig känsla.

Om en och en halv vecka ska vi på ultraljud. Då får vi för första gången se ordentligt. Spännande!

Namn är än så länge ganska öppet. Inget bestämt. Men vi har ett par kandidater.

Pojke eller flicka? Det visar sig i november.

Bettina har startat en gravid-blogg. Rekomenderas:

http://bettinaj.blogspot.com/

---

I torsdags var Bettina ledig och jag jobbade morgon. Vi for ut på en shoppingtur som slutade på Plantagen.


Bettina planterar vår tomatplanta.


Örter, precis som i fjol. Två sorters basilika bland annat.


Resultatet.


Belöning i form av jordgubbar.

---

Nu är Bettina på väg till Samos tillsammans med syster Helen.
Ännu en vecka ifrån varandra. Lite xtra jobbigt såklart med tanke på vad hon bär med sig utöver resväskan.
Denna gång blir det dock en lugn vecka vid poolen och inte den typ av Mexico-hajk som förra resan innehöll.
Det känns tryggt.

---

Imorgon kl.15 bänkar jag mig framför teven. Robin Söderling spelar final i Franska öppna mot en viss herr Nadal. Kan det bli större? Vore inte helt fel med en svensk Grand Slam-titel nu. Vad var det senas? Tomas Johansson i Australien 2001 tror jag. Hög tid nu.


Nödvändigt kontor

Senaste investeringen i vårt hushåll:



Länge stretade jag emot.
Att lägga en dryg tusing på något som i hela livet tagits för givet hemma, i skolan och på jobbet är ju inget som högprioriteras. Men när man inte kan öppna vissa filer eller skriva enkla dokument hemma så är det ju något som behövs.



Dessutom när det nu är installerat känns det helt plötsligt värt. Är van att jobba i Office '97 och på tio år har det ju (som tur är) hänt något med programvaran. Riktigt snygg utformning numera. Dessutom ska man just nu kunna gratis uppgradera till Office 2010.

---

Stanley Cup-finalen är igång. Uppesittarnatt i lördags.
Grym match som Chicago vann med bisarra 6-5. Lillebror som såg sin första NHL-match live valde en hyfsad sådan. Vi gick och la oss strax innan fem på morgonen.
Missade matchen igår natt pga eftertraktad sömn och jobb. Men inatt ska jag i alla fall kunna se andra hälften av matchen när jag kommer till jobbet vid 03:50.
Funderar på att gå upp någon halvtimme tidigare för att kunna se lite mer.

Alla matcher börjar 02:00. Okristlig tid är bara förnamnet.

---

Börjar bli gammal.
Sen nån vecka tillbaka har jag ont i ryggen efter ett lyft på jobbet och det drar till och gör ont med jämna mellanrum. Är helt ovan med detta och väntar just nu på att det ska gå över av sig självt. Det verkar det inte göra och snart är det dags att söka experthjälp.
En rejäl massageomgång är vad som skulle behövas.

RSS 2.0