Sommaren

Tillbaka på jobbet sedan en vecka tillbaka. Direkt ska man inför frågvisa kollegor försöka sammanfatta 30 dagar i några meningar. Man ger nog ett ganska förvirrat intryck.

Vi slog till med tidig semester i år. Redan efter midsommar gick både jag och Bettina på fyra veckors ledighet. Efter en dag med Filippas bästis Greta på Astrid Lindgrens värld gick vi in en femdagars bröllopsbonanza.
I vintras fick jag och Bettina frågan av vännerna Emil och Hanna om vi ville vara toastpar på deras bröllpsfest. Sådant tackar man ju inte nej till. Det är ju ett hedrande uppdrag som inte vem som helst får. Men hela våren låg det en liten oro malande i bakhuvudet. Man måste ju vara så rolig som toastmaster, var min första tanke. Och jag är ingen "rolig person" som drar spontana skämt till höger och vänster. Mer och mer tänkte jag att det här är verkligen utanför min komfortzon. Men dom säger ju att det är den man ska gå utanför ibland.
Och tack vare bra uppstyrning från bröllopsparet, några bra dagar med förberedelser i festlokalen och planering av körschema tillsammans med Bettina de två sista (väldigt sena) kvällarna innan dagen D så gick det vägen. Vi lotsade gästerna och brudparet genom en sextimmars sittning på ett fullt godkänt sätt.
Kul var det och en bra erfarenhet. Men efteråt var det rätt skönt att svepa en öl och släppa det ur bakhuvudet.

Och sen då? Semestern hade bara börjat. Jag minns inte den andra veckan så noga, men vi pustade nog ut, åkte på ett par utflykter, betade av Kolmården och lite sånt.
Sen bar det av till Idre en vecka. En sommarsemester på en vinteranpassad anläggning. Det är faktiskt mycket bättre än vad det låter. Bettina har varit iväg med sin familj flera år när hon var mindre och vi har länge pratat om att prova det vi också. Vi fick också med oss Bettinas föräldrar och syster och hyrde in oss i en sexbäddars stuga mitt i byn för en struntsumma. Och även om vädret var väldigt växlande så blev det en toppenvecka med massor av friskluft, aktiviteter för barnen och korsord och kortspel på kvällarna. Att renar gick runt bland husen och betade var en liten bonus som förstärkte upplevelsen av sommar på fjället. Speciellt kommer jag att minnas vandringen uppför fjälltopparna Städjan och Mulen. Vilka otroligt fina naturupplevelser. Måste upplevas. Och såklart Filippas glädje när vi för tredje gången på fyra dagar besökte Idress lilla äventyrsbad. Vi var där efter kvällsmaten och hon trodde knappt det var sant när jag sa att klockan var åtta på kvällen när vi plaskade runt där. Ett minne vi bär med oss ända in i mörka november.

Och så var det bara en vecka kvar. Den ägnade vi åt småpyssel hemma, umgänge med vänner och ett par fina dagar på stranden, bland annat blev det debut på havsbadet Jogersö i Oxelösund.

Nu är ju juli precis slut och sommaren är egentligen inte alls slut. Men lite så känns det när de där berömda rutinerna kommer tillbaka. Väckarklocka, förskolelämning, jobb, lunch, mer jobb, hem och få ordning på hemmet innan barnen ska i säng.

Nu ser vi faktiskt fram emot februari. Då bär det av till Thailand i tre veckor.

Några bilder som får komplettera raderna ovan:

 

RSS 2.0