Nattligt impulsköp på CDON.

Det var onekligen värt att sitta uppe inatt. Vilken rackarns match det blev!

Capitals vann till slut med 2-1 efter en fullständigt makalös kampmatch. Rangers dominerade första och ägde andra, sen kom Caps igen och tog fullständigt över matchen i den avslutande akten. Därför var det inte så överaskande att vetaranen Fedorov tryckte dit segermålet med fyra minuter kvar.

Synd om Henke som gjort en kanonmatch.
Kul för Nicklas Bäckström som spelade fram till 1-0-målet. Killen har den här säsongen utvecklats till en av våra absolut största stjärnor där borta. Han är ju från Valbo utanför Gävle och har spelat i Brynäs. Jag och SVT-Niklas träffade honom i somras när han var hemma på semester. En ganska blyg kille som inte gärna pratade om pengar.  
- Inga frågor om pengar och bilar och sånt bara, viskade Bäckis fram innan intervjun.

---

I en av periodpauserna satt jag och lyssnade på Lamb of God och Lars Winnerbäck. Fick då en obestridlig lust att beställa något från CDON.com. Klickade mig in och impulsade ner följande i varukorgen; Lamp Of God's senaste platta "Wrath", filmen "Solen i ögonen" om Lars Winnerbäck som inkluderar 17 livelåtar från förra sommarens briljanta sverigeturné samt Mastodon's grymma skiva "Leviathan".

---

Kom i säng framåt halv fyra i morse och sov sen till elva. Lär bli fler sådana nätter nu när Stanley Cup rasar vidare. Min favorit är nog Vancouver med Sudden och tvillingarna Sedin i spetsen. Det är nog sista chansen för en ålderman som Sundin att få lyfta bucklan.

---

På jobbet nu och inget speciellt inbokat. Följer Gefles bortamatch mot Malmö FF via radiosporten. 0-0 en bit in i andra halvlek. Ska sy ihop någon form av referat till imorgon bitti. En mållös match underlättar ju inte i det arbetet, så att säga. Får försöka få tag på tränare Pelle Olsson på telefon efter matchen.

Uppesittarkväll

Game Seven.

Washington Capitals mot New York Rangers. Åttondelsfinal i Stanley Cup.

Kaffet är bryggt, livestreamen är fixad. Natten kan börja.

Börjar sent imorrn så offrar nattens sömn till förmån för hockey. Hoppas på Rangers såklart för Henke Lundqvists skull.  Men det kommer bli tufft för blåskjortorna. Bortamatch i ett kokande Verizon Center mot ett supertaggat Caps som egentligen är bättre. Gäller för Henke att plocka fram det riktigt stora spelet.

Nu kör vi.

Murray måste till VM!

Sverige förlorade mot Lettland i ishockey igår.

Så, nu vet vi det och kan gå över till mer väsentliga saker. Som till exempel Douglas Murray.  

Vi måste ju bara få in Murray. Om han platsar i ett av NHL:s bästa lag så platsar han verkligen i dagens Tre Kronor. Oavsett rinkstorlek. Punkt slut!


Tar inte Bengt-Åke G in honom är det ett monumentalt tjänstefel. Speciellt med tanke på att Sverige historiskt sett brukar förlora matcher efter att på ett eller annat sätt blivit fysiskt förnedrade.

Med Murray på isen tror jag en och annan kanadensare tvekar en extra gång innan den där crosscheckingen på Loui Eriksson eller Mattias Weinhandl kommer.

---

På jobbet nu. Kvällspass idag till 22.00. Svider en aning att missa Champions League. Men man måste ju jobba.
Ska dra in ett jobb om bilpooler. Ett nytt sätt att ha en bil. Dela en splitt ny bil med andra och betala bara för bensinen du kör för. Föreläsning på stadsbiblioteket ikväll.

anCnoc

Helgens lista har betats av med framgång. I skrivande stund är allt avverkat, sånär som på cykelns punktering. Jag påbörjade arbetet men förstod snart att jag hade köpt en slang med fel dimensioner. Typiskt.

---

Vandrade in på systemet i lördags för att inhandla en billig andrawhisky. Har kommit fram till att det liksom blir lite kostsamt att bara dricka ur Mackmyran för 543 kr flaskan.
Tittade först på en tråkig Grants för 249 kr. Det hela slutade dock med att jag betalade 330 kr för en tolvårig singlemalt vid namn anCnoc. Är  svag för dom här sorterna då man på köpet får en tjusig cylinderformad kartong till flaskan.
Det skumma namnet är "celtiska" kommer från det skotska berg som destilleriet ligger vid foten av.

---

7-1 till Tre Kronor mot Österrike igår. En premiär som innehöll ungefär det förväntade. Kul att Loui Eriksson fick göra mål. Det här är ett bra lag som definitivt har medaljchans. Vore nog skönt för Bengt-Åke att få en medalj till. När allt kommer omkring så har han ju ett rätt mediokert VM-facit om man bortser från guldet 2006. Tre fjärdeplatser har det blivit de andra åren. Men allt hänger som vanligt på målvakten. Om lill-Honken fortsätter att vara lika het som han stundtals tvingades vara igår kan det bli ett kul VM.

---

Spurtade iväg till Hemmakväll (en videobutik) i fredags kväll och investerade i ett par filmer. Däribland en box med de tre första rullarna om Indiana Jones. Riktiga klassiker förvisso, men jag måste säga att de framstår som mycket mindre fräcka jämfört med när jag var nio år.
Kommer så väl ihåg att jag fick se en utav dom, "De fördömdas tempel"; hemma hos faster Kicki och Sigge när jag var ganska liten.
Ojvoj vilken hisnande upplevelse det var. Hade mardrömmar i flera veckor om det utslitna hjärtat. KALIMAAA!!!
Mycket klassiskt.

---

För bara ett par år sedan framstod whisky som något mycket vidrigt. Nu är det plötsligt något väldigt njutbart och intressant.

---

Två nya band klara för Sonisphere. Machine Head och The Hives.
Machine Head kan man inte få för mycket av och Hives från Avesta är ju onekligen ett av världens bästa liveband. De har en otrolig energi på scenen. Något jag fick erfara då jag var på Peace&Love och jobbade i fjol. Hade som ackrediterad fotograf tillgång till diket precis framför scenen. Vi fick plåta de tre första låtarna och det jubel och gensvar som kom från publiken var helt sjukt. Och på scen bara öste dom på.

Lönlös

En mindre katastrof har drabbat min tillvaro.
Mitt  favorit-TV-spel har pajat. Det NHL09 som köptes in för dyra pengar har nu bestämt sig för att inte vara med längre. Tydligen kan man få ett splitt nytt för hundra bagis om man returnerar originalskivan.
Gudarna är goda.

---

Solen skiner och en rad projekt ska tas an i helgen.

- Olja in balkongtrallen plus möblerna
- Laga punka på cykeln
- Åka till soptippen med diverse skräp
- Följa Bahrains GP på Viasat Motor
- Jag ska klippa mig för första gången sen den 11/12 2008

---

TV4 har lyckats fucka upp löneutbetalningarna den här månaden. Skulle ha blivit rik vid midnatt men får nu stålarna tidigast till lunch idag. Men det är lungt, jag har ändå flera tusen kvar på kontot.
NOT.

---

Hockey-VM börjar i helgen. Det blir väl den vanliga visan.
På förhand tror jag som vanligt (och till och med intalar mig) att jag inte är intresserad av detta förhållandevis prestigelösa mästerskap.
Men likförbannat sitter jag där och tittar på Lettland-Sverige och är upphetsad.

---

Leksand har värvat Leif Strömberg som ny huvudtränare.
Ett bra drag tror jag. Han kommer utifrån och är rutinerad när det gäller kvalseriespel.
Vet inte hur många gånger han räddat SSK kvar i elitserien.
Nu väntar vi bara på lite fina spelarförstärkningar.



Nu blir det pannkaka på en solig balkong.


Den skjutne greven är...

Sitter på jobbet och försöker få fram nån på Gästrike Räddningstjänst som vill uttala sig om risken för gräsbränder just nu. Än sålänge ingen framgång men klockan är inte ens elva så det borde gå loss inom kort eftersom han jag söker förmodligen sitter i möte.

Jag har annars roat mig med att försöka ta reda på vem den skjutne greven är. Forumet på flashback är ett utmärkt verktyg för detta. Han som skjöt är tydligen en högt uppsatt reklambyråsnubbe. Känd från teve. Vet vad båda heter och hur de ser ut men vet inte hur lämpligt det är att skriva det här.

Han som skjöt ska tydligen varit sur och svartsjuk på greven för att han snott hans fru och dotter. Därför klev han igår helt sonika ut på gatan och skjöt dom båda två, varav greven i huvudet. Mycket vettig problemlösning.

På promenad med Fylking och Aschberg

Tillbaka på jobbet idag efter en mycket trevlig helg. Bettinas familj var på besök eftersom raringen fyllde år igår. Kaffe, kalas, Wii, mat, öl, vin, mer kaffe och mycket trevligt prat och babbel. Så kan de två dagarna i korta ordalag sammanfattas.

Bettina fick bland annat en ny dammsugare. Man kan säga att det behövdes. I lördags inför gästernas ankomst svor jag högt och brett åt vår gamla ÖB-dammsugare när den inte ens sög upp ett korn pärlsocker.  Den nya städar, i en direkt jämförelse, helt automatiskt. Fantastiskt!

---

Jobbet var det ja. Lobbade friskt på morgonmötet för att få åka och prata med Robert Aschberg och Gert Fylking om deras promenad genom Sverige för att uppmärksamma prostatacancern. Nyhetschef Linda gav snabbt klarteckan och via producenten på Strix (produktionsbolaget som basar över projektet) fick jag kontakt med Aschberg och vi stämde möte. Någon mil norr om Gävle längs gamla E4 kom jag ifatt dom och klev ur bilen och presenterade mig.

Mycket trevliga killar. Jag gav dom en mikrofon och tog sen kameran och gick med dom ett par kilometer. En mycket underhållande intervju blev resultatet. Ett par höjdpunkter:

Jag: - Går ní verkligen hela vägen?
Aschberg: - Det kan du ge dig fan på att vi gör!

Gert: - Gävle är den snålaste jävla kommunen jag varit med om. Vi fick 3000 kronor och ett värmeljus!

Ja, det är sant. Gävle kommun (med 70 000 invånare) hostade upp futtiga 3000 kronor. Det kan jämföras med till exempel Mönsterås kommun (13 000 invånare) som skänkte 100 000 kronor. Fylking var minst sagt upprörd över detta faktum.

Inslaget kryddades med Pretenders käcka bit "I Will Walk 500 Miles". Mycket passande för ändamålet.

Det hela finns att beskåda på nyhetskanalen.se/gavle imorgon tisdag.

Aschbergs fotoblogg om hans och Fylkings resa är för övrigt riktgt bra.

---

Bäst just nu är annars Mastodon. Detta ultraprogressiva metalband trodde jag aldrig jag skulle tycka om. Men jag har minsann försökt efter deras lysande spelning på Annexet i höstas och nu börjar jag fatta tycke. Leviathan är en ruktigt bra platta och jag har nu i helgen börjat lyssna på deras senaste Crack The Skye. Ska bli otroligt intressant att se bandet på Sonispere.

Den 18:e juli smäller det!

---

Vettel vann ju. Mycket välförtjänt dessutom. Fortsätter pojken såhär blir han världsmästare redan i år. Pojken? Japp, han är född 1987. Då är man i alla fall med F1-mått mätt, en pojke.

F1-nörd? Jag antar det...

Klockan ringde 07.40. Kvalificering till Kinas GP på Viasat Motor.

Jag kan inte hjälpa det. Jag blir mer intresserad för varje säsong, för varje lopp, för varje varv. Som en sjukdom nästann. Det var en jäkla tur att jag beställde Viasat-paketet inför premiären. Hur ofullständigt hade inte mitt liv varit annars?

Nåja, det sista var kanske en överdrift men bra jäkla intressant är det nu. F1 har sällan varit jämnare och mer spännande. Vettel tog pole i morse. Han är nog min nya favorit. Trots att han är tysk och säger "obvously" tjugosju gånger varje presskonferens. Han verkar liksom ta det hela med en klackspark och kör för att ha kul , inte för att håva in miljonlön och feta sponsorkontrakt. En mycket sympatsk ung man helt enkelt.

Vettel vinner morgondagens lopp. Han kommer dessutom att bli världsdmästare. Inte i år kanske, men inom fem. Garanterat.

---

Snart är svärföräldrar och annat folk här för att fira Bettinas 22-årsdag. Jag städar fär glatta livet. Jag har nyss (för andra gången på mindre än ett dygn) dammsugit lägenheten. Jag har dessutom dammtorkat hela lyan och våttorkat köket och hallen. Bara toaletten kvar nu.

En dag utan svar

Vissa dagar vill folk inte svara i telefon. Idag var en sån dag. Började ringa på en intervju strax efter morgonmötet vid halv tio. Inget svar. Jag provar igen och igen. Lämnar ett röstmeddelande. Provar igen. Inget svar. Ställer grejen och börjar ringa på nästa. Inga svar. Mycket frustrerande. Snart lunch. Chefer, kommunpolitiker. Inga vill svara.

Sen smäller det till. Rikset ringer och vill ha en intervju med vice chefsåklagare Mikael Hammarstrand. Luskar fram numret. Ringer. Inget svar såklart. Lämnar meddelande. Ringer igen. Reportern i Stockholm ringer upp och meddelar att hon fått tag i karln och bokat in en intervju kl 15.10. Finemang! Men frågan är hur hon lyckades?

Sen intervju. SVT fick gå före och trafiken är förjävlig

Kommer tillbaka till redaktionen strax efter fyra. Jag slutar 17.15 men har deadline 17.45. Ett inslag tar normalt två-tre timmar att redigera. Nu blev det en snabbvariant på strax över en timma.

Men det blev ändå helt ok. Hammarstrand fick sina sekunder i rampljuset och chefen blev nöjd.

---

Undertecknad fick löneförhöjning í förrgår. Ska inte nämna några siffror här men nöjd är jag. Chefen sa att jag har utvecklats väldigt mycket det senaste halvåret och att jag var väl värd en extra slant. Tax i mocka!

---

Idag fick vi reda på att TV4-ledningen beslutat att dra ner på lokalsändningarna i sommar. Under sex-åtta veckor ska vi bara ha en enda fyraminuters sändning per dag. Nu har vi sex sändningar per dag och den längsta är sju och en halv minut. Tråkigt men väntat. Det görs för att spara in pengar på de smestervikarier som annars skulle behövts.

---

Nu ska åtta timmars värdefull sömn inkasseras.

Om journalistik


Har nyss tagit en tuppis för att återhämta lite utebliven sömn från natten. Satt uppe alldeles för länge igår och kollade på sport. Tre tokintressanta matcher var tvungna att ses klart. Färjestad-HV 71, Barcelona - Bayern Munchen och Liverpool - Chelsea.

Färjestad är verkligen värdiga svenska mästare. De har under den längsta tiden lyckats spela bäst hockey under rätt tid på året. Så en kelt är det. 

Sen kan jag inte låta bli att unna en spelare som Jörgen Jönsson detta. Killen som fick domen halvvägs in i säsongen.
- Sluta nu eller få bestående men för resten av livet, sa läkaren.
Han lyckades få dispens för resten av säsongen och spelade då kanske sitt livs hockey. Han har varit fullständigt lysande i slutspelet. Snacka om att vara en vinnare. Ta bara hans osannolika rekord från 2006. Då vann han VM-guld, OS-guld och inhemskt ligaguld (SM-guld altså) under samma säsong. Ingen annan har någonsin gjort det förut och jag har svårt att se hur någon ska kunna klara av det i framtiden. Jag menar OS spelas bara vart fjärde år och endast då dyker chansen upp. Då gäller det dessutom att tillhöra ett topplag i sin egen liga. Plus att du är med i laget som vinner VM lite senare på våren.

Osannolikt är ordet.

---

Dagens intressantaste artikel. Läs.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article4861291.ab

---

Hur jag än zappade mellan matchena igår lyckades jag ändå missa alla mål. Helt sjukt. Såg kanske ett av Barcas mål och högst två av hockeymålen. Dagens I-landsproblem förvisso, men det går inte att undgå känslan av att känna sig blåst på konfekten. Speciellt som jag offrade många timmars sömn på grund av detta.

Hemåt ikväll. 25-30 mil i bilen igen. Jippie!

Kaos- och katastrofmorgon

Sitter på jobbet. Klockan är 06.20 och jag har varit här i två timmar. Kaffemaskinen är trasig, TV4 funkar inte, inga morgontidningar har kommit och nyhetsläget är kaosartat.

Kommentarer är väldigt överflödiga.

Senaste nytt är för övrigt värstinggangstern att Per-Inge Svartenbrandt kan vara gripen för rånet i Säter igår. Obekräftade uppgifter dock. Sitter och väntar på att få det bekräftat av vakthavande befäl vid värmlandspolisen.

Jobba jobba jobba.


Gurgel på jobbet

En stentung och kyligt fuktig dimma har lagt sig över Gävle idag. Känns som det är tre minus eller nåt. Snacka om baksmälla för våren.

---

På jobbet rullar det på. Idag och igår har jag gjort två inslag på landstingets svåra ekonomiska situation. På tre år ska dom spara 500 miljoner. Femhundra miljoner. Frågan är just nu om det kommer bli något kvar av vår välfärd när det sparats klart. Dom börjar i alla fall med att sparka över hundra läkarsekreterare i höst. På det sparar dom 30-50 miljoner. Bara 450 miljoner kvar.

Annars pratas det just nu mest om varför den delen av stationen som sitter i Stockholm ska få all credd för sändningen (på skylten efteråt) när det nyhetschefen Linda vi reportrar häruppe som gör allt jobb. Det är en hel del snack nu om att det inte funkar riktigt i kommunikationen med Hufvudstaden. Jag är inte förvånad, om man säger så. Fortsättning lär följa.

---

Allsvensk premiär igår. Jag tog med mig Bettina som fick se sin första allsvenska match. Två mål blev det. Ett för Gefle och ett för Kalmar FF. Hasse Berggren, 36 år, gjorde Gefles mål. Jag intervjuade honom i fredags och jag frågade honom hur han orkar fortsätta med en ny försäsong varje år.
- Jadu, det undrar jag också, sa han och skrattade.
Skön prick den där Hasse. Skillnaden mellan fiasko och succé igår. Ovärdelig för laget i år igen.

5200 pers på Strömvallen. Helt klart imponerande.

---

Nu till 42-tummaren för SM-hockey. Färjestad tar guld imorgon. HV är för veka.

Balkonglycka

Vuxenpoängen haglar här i Gefle. Förra helgen investerades det i utemöbler och planerades för renovering av kök. Den här helgen har vi köpt träolja till möblerna och balkongens trätrall.

Det känns för övrigt otroligt bra att ha en balkong. Förra våren bodde vi instängda på nitton kvadrat hela våren och sommaren. Nu har vi en balkong  vars yta motsvarar ungefär en tredjedel av vår cell på flogsta-fängelset (ok, lite att överdriva  kanske men med 30 grader och sol mitt i juli var det f-n inte roligt att sitta där inne).

---

Investrade i nya jeans igår. Kors i taket kan man säga. Det är inte ofta det händer.  I alla fall inte med lyckat resultat. Men de nästan svarta Lee-paltorna känns i skrivande stund som ett godkänt köp. Lite mer loose fit än innan men ändå bra passform. Fynd på Carlings jeans-rensning i Valbo.

---

Det blev ju Kahnberg, inte Beaudoin. En helt ok värvning det med, förutsatt att killen är motiverad till hundra procent och att han hamnar i en bra omgivning. En ny förstalina med Granström - Lind - Kahnberg kanske?

Nu åter till teven och SM-final tre av sju. Känslan är att FBK vinner i sudden. 1-2 till slut?

RSS 2.0