Beaudoin - det svåraste efternamnet

Mina damer och herrar. Jag törs nog påstå att våren har kommit till Gävle. Solen skiner och kvicksilvret orkar ta sig flera hack över nollan. En sann glädjekälla utan tvekan. Cyklade till jobbet strax innan fyra imorse (sjukt okristlig tid för övrigt) och för första gången på flera månader kände jag ett uns av vårvärme i vindarna.

---

Idag presenterar Brynäs säsongens första nyförvärv. Deras presskvinna ringde vid halvelva och bjöd in oss till kl 14. Naturligtvis frågade jag om hon inte kunde släppa nyheten lite tidigare.
- Hehe, det tror jag nog inte, skrockade hon i luren.
Typiskt. Försökte ju i allafall att få fram scoopet.
Nu håller jag istället på på annat håll. Gamla kollegan Harrysson jobbar numer inom Brynäs organisation och jag har pressat honom på uppgifterna om värvningen via sms. Än sålänge utan resultat.

Om jag får spekulera (och det får jag ju som bekant) så blir värvningen en kille som har det mest svårstavade efternamnet jag någonsin försökt stava till. Nämligen kanadensaren Eric Beaudoin. Tidigare i Mora, i år i LHC. En stabil forward som ändå får ses som en fin värvning (om nu så blir fallet).

---

Nu bloggen slänga ner innebandyutrustningen i källaren innan den sätter sig med en kopp kaffe på en soldränkt balkong.


Kreta till sommaren

Deklarerade nyss på nätet med e-legetimation som Bettina styrde upp. Smidigt måste jag säga. Avdraget för resor till och från arbetet något i hästväg. Deklarerade för dryga 297 000 i skattningsbar förvörvsinkomst. Närmare 70 av dom laxarna hamnade i soppatanken enligt vår uträkning här.

---

Leksand leder med 4-0 borta mot Växjö. Efter en period. Det skumma är att det inte alls känns bra, I början mådde man dåligt för att dom förlorade. Nu mår man dåligt för att dom vinner (tre raka snart), med tanke på att dom är körda redan. Visserligen finns fortfarande chansen. Men den är så liten att man blir deprimerad av att tänka på den.

---

Nu är sommarens resa bokad. Bettis styrde upp med rabatt och allt. Den 30 augusti bär det av mot medelhavet och Kreta där en vecka av sol, bad och avkoppling ska genomlidas. Tveksamt om det piskar Thailand men det ska hur som helst bli intressant och mysigt.



Undertecknad under en julaftonspromenad på Kho Khai Nok (med reservation för stavningen).

Fotbollsfrun på vischan...

Ännu en arbetsvecka avverkad. Ganska hektiskt just nu på TV4 i Gävle. Ny organisation, ny teknik, nya rutiner, ny kommunikation, und so weiter.

Det tär på en.

Idag har jag i alla fall varit och producerat del åtta i min serie om allsvenska Gefle IF:s försäsong. Efter mycket tjat och väntan åkta jag ut till Årsunda och träffade lagkaptenen Daniel Bernhardssons fru. Fotbollsfru Bernardsson altså. Dom bor på en bondgård med 90 kor så schablonbilden av en Fotbollsfru a la Victoria Beckham blev långt ifrån bekräftad kan jag avslöja.

Min jacka för 1800 spänn luktar kodynga.

Har tagit med musik i inslaget för ovanlighetens skull. Supertramps "School" med munspelet i början passar perfekt till de ödsliga lantbilderna i början. Tack mamma för att jag känner till den låten.

Inslaget sänds nästa vecka och bör finnas på nyhetskanalen.se/gavle någongång i slutet av veckan.

Nu ska jag öppna en fredagspilsner och hacka grönsaker till kvällens tacobuffé.

Tuffa tider

Leksand gjorde ju som jag ville. De sparkade tränarna Kempe och Jonsson. Problemet var bara att de sparkades en match för sent samt ersattes med helt fel personer. Det resulterade igår i en fruktansvärt förnedrande hemmaförlust mot Växjö. VÄXJÖ!!!

Nu när alla fiaskons moder är fullbordat i och med fyra raka förluster återstår ju bara frågan; kan man dra sig ur kvalserien på något sätt? Jag menar det finns säkert ett flertal division tre-lag i trakten som är sugna. Och de skulle med all säkerhet kunna hävda sig bättre än vad Leksands IF gjort på sistone. Falu HC? Rättviks damer kanske?

---

En otroligt effektiv helg förtjänar onekligen att saluteras. Jag och Betti tog ledigt i fredags och for hemåt sörmland över helgen. På tre dagar hann vi träffa alla våra föräldrar och syskon, besöka flertalet släktingar som har fått barn/ska få barn, dricka öl/cider med våra vänner och dessutom hann undertecknad tvätta av Silverpilen, både in- och utvändigt. Lägg därtill några timmars relax utan att behöva tänka på diverse hemmabestyr,

Nu bär det av till jobbet.

Tigers svärmor bjöd miljon-VD:n på Loka

Segt uppdrag idag. Skickades till Gävle Slott för att bevaka kommun- och finansmarknadsminister Mats Odells besök i stan. Efter en liten kopp välkomstkaffe i slottets mycket prydliga porslin satte sig alla ned för ett två timmar långt möte om hur den finansiella krisen slagit mot Gävleborg. Representanter från banker och företag fanns på plats. Lägg en minister på det och räkna sen ut hur kul det var att lyssna. Smög runt och tog lite bilder inna jag satte mig ner på kanten och låtsades lyssna intresserat.

Det mest anmärkningsvärda som hände var att värdinnan och landshövdingen Barbro Holmberg (som ju är morsa till hon som är gift med Tiger Woods) delade, i en mycket vänlig gest, sin nyöppnade Loka citrus med Sandviks VD Lars Pettersson. Bistra tider är det ju, men nog borde väl länshövdingen kunna bjuda multimiljonföretags-VD:n på en egen Loka. 

Vi journalister skuffades som vanligt undan på kanterna där vi fick sitta och trängas. Kaffe fick vi i alla fall. Inte illa.

Intervjuade sen kristdemokraten Odell.
- Jasså, ni kör allt själva. Både fotar och intervjuar, skrockade han eftråt. 

Jotack, jag sliter arslet av mig här medan du kuskar land och rike runt i en privatjet och äter gratisluncher. Nej, så sa jag inte, men jag tänkte ungefär så. 

---

AIK - Leksand om en kvart. Nu är det nog sista tåget som går. Förlust ikväll och det är DEFINITIVT gonatt. 

 


Nej, nej, nej...

Leksand torskade såklart den så viktiga matchen i torsdags mot SSK och nu ligger mitt kära lag under i första perioden mot Rögle. Ännu ett fiasko är på väg. Hur i h-vetet kunde Leksand bara släppa taget om matchen i fredags?! Det såg ju så bra ut efter 1-0 i första perioden. Nej, nu är det dags att sparka tränarna Kempe och Jonsson. De kan inte längre motivera spelarna att kämpa i tre perioder och då ska de inte vara kvar. Punkt slut.

---

Joe Labero på Hamburger Börs igår. Det var faktiskt jättebra. En kanonshow av en duktig entertainer. Dessutom var vissa trick riktigt imponerande!

---

Sparka gärna tränarna ikväll efter förlusten. Medan det fortfarande finns chans till avancemang.

Nu eller aldrig - igen...






Inatt hade jag en mardröm om att Leksand förlorade kvällens hyperviktiga match mot SSK. Det måste väl ändå någonstans vara ett bevis på att man är ett äkta fan. Inte för att jag någonsin tvivlat men ändå. Känslan i drömmen efter förlusten  var någon slags obehaglig blandning av uppgivenhet och raseri. Jag vill inte veta av att den känslag ikväll blir verklig. I alla fall; kl 19.00 på TV4Sport är det upp till bevis. Heja Leksand!

---

Första veckan på jobbet med det nya sättet att sända. Tekniskt funkar (nästan) allt som det ska. Däremot finns stora problem på framförallt ett område; kommunikation. Det går liksom inte komma ifrån hur galet avgörande det är att den delen fungerar mellan oss reportrar här i Gävle och redaktörer och programledare i Stockholm. Vid ett par tillfällen har kommunikationen fallerat och det får liksom rätt feta konsekvenser. Viktiga telegram som inte kommer med i sändningar, folk som jobbar i onödan (t.ex jag i måndags), ortsnamn som uttalas fel. Ni anar inte hur noga är med uttal på ortsnamn och stadsdelar så det är ju inte så konstigt att folk blir förbannade när det sitter nån stekarbrud nere i Stockholm och misshandlar deras kära födelseort någonstans i Dalarnas inre.

---

Har jag sagt att kvällens match är sjukt viktig? Altså ord räcker inte till. Fölust och Elitserien är körd -  i år igen.

---

Metallica i Hultsfreds folkets park den 18 juli. Ja det är sanning. Den runtkuskande metalfestivalen Sonisphere gör ett nedslag i smålands mörka skogar och tar med sig band som Metallica, Mastodon, Lamb of God och Meshuggah. Jag och Vigge bokade biljetter nu i veckan. Kan bli en klassiker.

---

Farsan och halva släkten håller på SSK. Vore av flera anledningar skönt att tvåla dit dom altså.

---

Joe Labero på Hambrurgerbörs på lördag. Kan bli en riktig höjdare. Om inte annat så är prisklassen på a la carte-menyn det...

Möte med en världskändis

Lugnt reporterpass på jobbet idag. Hjälpte "rikset" i Stockholm med ett inslag om den unika schimpanshanen Santino. Apan har enligt en färsk forskarrapport lärt sig att lungt och metodiskt på morgonen samla ihop en hög med stenar som han sen framåt eftermiddagskvisten kastar mot djurparkens besökare. Djurparken i fråga är Furuviksparken strax utanför Gävle. Här bor den världsunika Santino. Åkte den dryga milen söderut strax före lunch och träffade parkens djuransvarige Johnny Persson som visade mig in till schimpansernas inhägn. Tog lite bilder på Santion och ställde några korta frågor till Johnny. Åkte sen tillbaka till redaktionen och skickade ner materialet till Stockholm. Sydde även ihop ett kortare inslag till vår egen lokala sändning.

Bilderna visades sen i riksnyheterna kl 19.00. Känns alltid lika häftigt att ha material med i en sändning som hela svenska folket ser. Det går inte att komma ifrån. Inte än i alla fall.

Nyhetern om Santino gick ut som TT-telegram igår. Därför har tevestationer från hela världen har ringt till redaktionen i Stockholm och frågat efter bilder på apan. Så chansen finns att mina bilder visas lite här och var på detta jordklot as we speak.

---

Bettina är på friskis och borde vara hemma när som helst. Hurtbullen har rivit av ett spinningpass såhär på tisdagskvällen. Själv ska jag luta mig tillbaka i soffan med en rykande kopp kaffe och se lite Champions League-fotboll.

Spekulera mera...

Har ju lovat mig själv att återkomma i den här spalten men någon form av recension från lördagens Metallica-spelning i Globen. Inte en dag för sent då att försöka komma fram till något.

Betyg: BBBB
Som helhet ger jag konserten fyra svaga bärs av fem möjliga.

Höjdpunkt: Fight Fire With Fire
Denna odödliga thrash-klassiker från 1984 framförs på ett oklanderligt sätt. Vilken låt! När det samplade aukustiska introt strömmar genom högtalarna går det kalla kårar längs ryggraden.

Bottenläge: Cyanide
Nej tack. Senaste plattans sämsta spår (i konkurrens med The Unforgiven III) hade med stor fördel kunnat bytas mot "Creeping Death", "The Four Horsemen", eller varför inte "Judas Kiss"?

Det är ett otroligt laddat Metallica som äntrar scenen och river av "That Was Just Your Life" . Placeringen av scenen i mitten av Globen gör upplevelsen maximal. Ljudet, som var rent ut sagt dåligt under förbanden, blåste nästan ut en mot sarghörnan. Otrolig upplevelse att se Metallica inomhus! Betyget som helhet dras ned av den förhållandevis svaga setlist som presenteras.

I övrigt var helgen kanon. Hotellet var i perfekt läge och frukosten var suverän. Åkte kanonfint tåg fram och tillbaka. SJ:s nya tvåvåningståg gör det plötsligt värt att åka tåg igen. Knappt tvåhundra spänn för en biljett mellan Gefle och Hufvudstaden är inte farligt med tanke på den höga standard som tågen håller.

Lämnade Stockholm och Vigge och Henke med viss avundsjuka med tanke på att dom båda skulle ha sett även söndagens spelning. Men strax efter åtta på söndagskvällen ställer Metallica in sin spelning. Henke ringer från en pub bredvid Globen och är en aning förvirrad:
- Folk går förbi här och säger att spelningen är inställd. Kan du kolla text-tv eller Aftonbladet om det är sant?!
Och ja, mycket riktigt. Översta rubriken; "Metallica ställer in - sångaren James Hetfield är akut magsjuk".

Riktigt tråkigt för alla som hade tagit sig till Stockholm bara för söndagsspelningen. Men ett nytt datum i maj ska tydligen vara på gång och köpta biljetter gäller.

Sen kan man givetvis spekulera i vad "akut magsjuk" egentligen betyder. Jag är journalist och har normalt betalt för att spekulera i saker. Därför säger jag att James fick en panikångestattack eller liknande efter att ha fallit tillbaka i sina tidigare så förödande alkoholvanor. Bandet befann ju sig trots allt på Café Opera under natten till Söndag. Men men, som sagt, bloggen spekulerar bara. Det kan ju också vara en vanlig "matförgiftning", som det heter i medierna.

Frågan är ju nu om den här fadäsen (vad som nu har hänt) ger upphov till osämja inom bandet? Nu spekulerar jag igen. Men mindre saker har splittrat band.

---

Leksand - Södertälje SK på fredag. Premiär i Kvalserien. Jag kan inte med ord beskriva hur viktig den matchen är.

---

Det här var dock inte sista gången jag såg Metallica 2009. Jag och Vigge bokade idag biljetter till Sonisphere i Hultsfred den 18 juli. En kringresande festival med band som Metallica, Mastodon, Meshuggah och Lamb Of God.




Nu ska jag städa toaletten.

Det glamourösa reporterlivet

Man kan ju lätt föreställa sig det glidiga och glamourösa livet som reporter på TV4. Räkmacka hit och gratislunch dit. Typ.

Men faktum är att mer fel än så kan man inte ha. I morse började jag 04.00. Bagarväckning med andra ord. Första dagen som morgonreporter i vår nya organisation. Ungefär 03.35 inser jag att jag inte har någon nyckel  till jobbet. Som tur är kör vi fortfarande paralellt med det gamla sändningssättet så programledare Siri kommer in 04.30. Problemet var bara att jag 04.20 ska ha skaffat mig en översiktsbild av nyhetsläget och helst börjat fila på topptelegrammet.

Så där satt jag i korridoren utanför jobbet, 03.50 i morse. Som tur är hamnar morgontidningarna i en låda som man kommer åt även utifrån så jag kunde börja kolla av blaskorna och prata med redaktör Cjell (ja, så stavar han) i Stockholm och stämma av innehållet i dom samt delge honom resultatet av samtal med polisens vakthavande befäl i Gävleborg och Dalarna.

04.25 dök äntligen programledare Siri upp och kunder släppa in mig. På med datorn, logga in. Stor kopp kaffe. Kolla mailen. Skriva telegram. Phu, verksamheten är igång.

---

Brynäs - Färjestad ikväll. Jag och Bettina har grejat finfina biljetter och återfinns från och med 19.00 på sektion M3 i Läkerol Arena. Ska bli jäkligt kul. Har aldrig varit på en slutspelsmatch i elitserien förr. Det lär bli fullsatt. 

Brynäs m-å-s-t-e vinna ikväll. Annars är chanserna till avancemang mikroskopiska. Förlust ikväll och stryk igen i Karlstad på lördag och vips är det 2-0 i matcher. Då är det bara för Molin och gänget att plocka fram golfklubborna och börja fila på svingen.

Wasting My Hate

På lördag smäller det.

Metallica spikar upp scenen i Globen och givetvis har undertecknad biljett. Den kostade hutlösa 1800 kronor men jag har den och det är ståpplats. Första jävla parkett.

Hotellrum på ett nära Globen beläget Scandic är grejat. Jag, kusin Vigge och Henke inkvarterar oss mitt på dagen på lördag och gissningsvis blir det ett par bärs på hotellets egen Metallica-förfest innan det bär av mot giget.

Känslan är bra. Men blir inte som första gången. Det blir det aldrig. Första gången man ser ett band live, vars plattor man spelat sönder, infinner sig en känsla av overklighet. "Är det verkligen dom som står där några meter bort på riktigt?" tänker man.

Det blir nu visserligen första gången jag ser Metallica inomhus. Jag hade chansen redan 1998, men då tvekade jag in i det längsta och så tog biljetterna slut.

Scenen kommer att ställas upp mitt i Globen. Publiken kommer således att kunna sitta och stå 360 grader runt bandet.

Om jag får önska en låt så blir det "Wasting My Hate" från 1996 års "Load". Möjligen otippat att ta en låt från Metallicas kanske mest bespottade album men det var den första skiva jag lyssnade ordentligt på och det har satt sina spår. Dessutom fick jag de flesta av mina låtönskningar infriade på Stockholms stadion 2006. "The Four Horsemen", "Orion", "...And Justice For All". En helt galen setlist egentligen. Nu väntas istället en hel del nytt matetial från den senaste plattan "Death Magnetic". Inte mig emot, för det är en bra skiva. Enligt mig deras bästa sedan 1988 års mästerverk "...And Justice For All".

Nu laddar vi för lördag. Återkommer med recension vid senare tillfälle.






Fantastisk bild från Metallicas spelning på Ullevi 2004. Jag och Vigge står
någonstans där i fållan precis vid scenen. 58 000 pers i publiken.

RSS 2.0