A walk in the park

Måndagen var ledig. Solen sken. Årets hittills varmaste dag väntade. Ville inte stänga in oss på öppna förskolan. Bettina hade nämnt att det byggts en lekpark i Stadsparken. En lagom utflykt, tänkte jag. Det blev en jättebra utflykt på närmare sex timmar. 

Lekställning precis i Filippas storlek. Brorsan gjorde sitt bästa för att hänga med. 


Hostig, snorig, men vid gott mod. 


Vi har en fin stadspark. 


Glasspaus på stan. Felix första Sandwich slank ner.

Felix tuppade av i vagnen. Vi kastade småsten i vattnet en stund...


Innan vi åt lunch på restaurangen i Stadsparken. Korv m strips (och Fanta!) till Filippa, kebab m bröd till pappa. 

Lite mer lek innan hemfärd.

---

Snart färdigmålat i hallen. Lagom till mer jobb väntar efter den två veckor långa "semester" i form av kompledihet och ordinarie ledighet lider mot sitt slut. Går på torsdag in på ett nytt schema som innebär jobb mellan 06:00 och 15:30 (istället för 12:00-00:00). Ska bli skönt. Passar småbarnslivet bättre. 






Det händer saker...

...i vår hall.

Badrummet och hallgolvet är som sagt klart. I förra veckan började jag riva tapet, slipa och förbereda för sättning av renoveringstapet. 

Tre lager tapet visade sig dölja sig på väggen. En hel del satt väldigt löst. 


Slipa de värsta kanterna. Tapeten täcker resten av ojämnheterna.


Tapeterna uppe igår kväll med god hjälp av tapetmaestro Tobbe och sen målning påbörjad. Två lager vit färg. 


Ikväll började jag och pappa med garderoben. 


Stommen och dörrarna på plats. Detaljerna imorgon. 



Efter det satte jag den sista tapetbiten på plats halvvägs ner i källaren i trapphuset dit halltapeten fortsatte. Nu återstår ett antal kvällar med målning och sist ska golv- dörr- och taklister på plats. Sen klart. 

---

De senaste dagarna har vi blivit varse att vi köpt och bor i ett hus med några år på nacken. Först blev kakelkaminen utdömd (20 års livslängd tydligen?) sen pajade tvättmaskinen och härom kvällen började diskmaskinen krångla. 
Så nu funderar vi på ny kamin och en ny tvättmaskin står i tvättstugan. Vi behöver inte fundera på vad vi ska göra med våra pengar i alla fall. 

---

Filippa och Felix har en vecka med förkylning bakom sig. I torsdags låg Filippa på soffan med 39,7 graders feber. De börjar så sakta hämta sig, även om Felix näsa kan liknas vid en snorfabrik i full produktion. 


Provar pappas skor härom dagen.


Filippa i febersoffan.


Påskaftons morgon. 


Så nära arbetslöshet

"Förändringens vindar blåser och svångremmen dras åt. I höst får Bonnier ny vd och då kan det gå fort."

Så skrev jag i den här bloggen den 26 september i fjol. Då hade jag precis skrivit under min uppsägning från Nyhetsbolaget (TV4). 
Jag hade alltså mina aningar. Många hade onda aningar. Men att det skulle gå såhär illa kunde nog ingen föreställa sig. Vid midsommar blir 140 TV4-journalister arbetslösa. Många är mina vänner. De senaste dagarna har varit rätt tunga. Och då har jag ändå klarat mig. Vågar knappt tänka på hur mina goda vänner på reaktionen i Gävle och Falun känner sig. 

Att den arbetsplats jag tillbringade sex år på bara ska upphöra att existera. Det är ofattbart. 

Men någonstans i allt detta är jag ju glad också. Så oerhört nöjd med att jag tog steget. Att jag såg mig omkring och aktivt sökte andra jobb. Lättad över att inte behöva vara arbetslös som journalist 2014. Oerhört tacksam för att jag inte hamnade i situationen utan inkomst med familjen 25 mil från hemstaden (och med Bettina som student). 

Det är naturligtvis ett katastrofalt felbeslut av TV4 (indirekt Bonnier) att lägga ner de lokala nyheterna. Detaljerna bakom det hela debatteras just nu intensivt. Och det är bra. Jag var en gång i tiden en lojal medarbetare som talade gott om TV4. Nu ska det  mycket till innan jag väljer knapp nummer fyra på dosan i framtiden. 



Etapp ett klar

Hantverkarna är klara. Badrummet är klart. Golvet i hallen är färdigt. Garderoben är beställd och nu väntar förberedelse för målning. Känns bra att ha en fungerande toalett på mellanvåningen och en framkomlig hall. Framförallt är barnen glada att ha ett badkar. 

Badkaret på plats i torsdags. 


Belysning och el klar i måndags.


Hallen ikväll. 




RSS 2.0