Gränsland

Mörkt ute och ensam på jobbet.
Dessutom en kväll där det inte finns något att göra. Min enda syssla är att följa Häcken-Gefle och Oskarshamn-Mora via Radiosporten. Kan ju låta slappt och skönt (och ja det var det första timmen) men med 1,5 timmar kvar tills passet är slut är tristessen total.

---

Fick idag muntligt klartecken för julsemester av nyhetschef Jimmy Roos.
Är således ledig 21-23 december och då ska det åkas skidor som aldrig förr. På söndagen den 20:e bär det nämligen av med familjen mot Hundfjället. Det är nu nästan tre år sen jag kastade sig ut för pisterna och längtan efter att få göra det igen gör sig ganska ofta påmind.

Ska bli rätt skönt med lite semester också. Blir ju en hel vecka där runt jul. Fantastiskt.
Men just nu är det väl så långt från semester det bara kan bli. Ett laglöst gränsland av kyla, duggregn och mörker.

Låter ju sjukt deprimerande faktiskt.

---

Ser ut att bli en ganska intensiv helg. Igen.
Träning som vanligt på fredag kväll. Match mot Gävle Södra kl. 11:00 på lördag. Tåg till Stockholm 14:06 för isärflyttningsfest hos Mackan och Jens i Hjorthagen.
Tillbaka 11:20 på söndag förmiddag. 15:00 är det avspark på Strömvallen. Örgryte kommer på besök och ska kämpa för allsvensk överlevnad. Sporten vill ha synkar (intervjuer) till 20:00-sändningen och betalar sköna söndags-slantar för några timmars jobb.
Sen var nog helgen slut. Igen.

---

Reporterpass imorgon. Och för en gångs skull vet jag vad jag ska göra. Bandyns elitserie har ju premiär på fredag och i vårt sändningsområde har vi inte mindre än fem lag i spel. SAIK, Bollnäs, Edsbyn, Broberg/Söderhamn och Falu BS. Blir förmodligen intervju med P4:s "expert" som varit med länge.
Hur ser du på lagen? Vilka ser bäst ut? Vilka står på Studenternas? Typ.


Optikern nästa

Willys pulverkaffe i en kopp vid datorn och hög tid för en recap av helgen.
Försöker i möjligaste mån undvika bryggkaffe då det i för stor mägd gör elaka saker med min mage. Kör därför en prövoperiod med pulverkaffe för att se om det är bättre. Det är såklart inte alls lika gott som Gevalia eller Mollbergs blandning men det smakar i alla fall någonstans i närheten och enligt Farsan är Willys variant minst lika bra som de dyra märkena.

Återstår bara att se vad magen tycker om det. Om inte annat kan man i alla fall hoppas på en placebo-effekt.

---

Lördagen inleddes med en tripp till Laggarhult och lille Lukas som vuxit en aning sen i somras. Presentutdelning och fika. En fika som vips hade hållit på i drygt två timmar när vi åkte därfrån. Mycket trevligt.


Store Lukas och mamma Jenny.


Store Lukas hos en annan mamma.


Han trivdes hos Betti med.

---

Kvällen spenderades i Flen på Hannas 30-årsfest. God mat och mycket trevliga människor. Utan tvekan en succéartad afton. Tack Hanna och Mattias!


Vigge argumenterade.


Kvinnor diskuterade.

Bettina var för kvällen chaufför och körde oss vid ett-tiden hemåt Valla där undertecknad stupade ganska omgående i sänghalmen. Huvudet ganska tungt morgonen efter.

---

Helgens stora nyhet var annars att Bettina måste skaffa glasögon.
På vägen hem i fredags satt hon bakom ratten och frågade mig när jag kunde se vad som stod på vägskyltarna. På ca 100 meters avstånd hade jag gott och väl koll. Då var det bara suddigt för Betti. Inget bra tecken.


Prov av Tobbes glasögon igår.

- Oj! Vad tydligt jag ser klockan därborta, utbrast hon i en aha-upplevlse-ton.
- Optikern nästa, sa jag.

---

Ny arbetsvecka stundar.
Kvällspass måndag-onsdag och sen dagpass torsdag och fredag.
Oklart vad som ska göras idag och under veckan. Det visar sig.

Klart är i alla fall att det blir utan praktikant-Igor som gjorde sin sista dag i fredags och är idag tillbaka på Medieprogrammet i Mora.


Praktikant-Igor äter gratis-chips i Ockelbo i fredags.
Ingen sjysst bild att publicera kanske, men så går det om man håller på Mora.

---

Stoppa pressarna!
Jag glömde i förra veckan att redovisa Veckans Verktyg. Så här är det:


Den lilla mejseln spelade en ytterst betydande roll när jag bytte lampa på köksfläkten.
Fick den i 25-årspresent av lille William Hoinard. En mycket omtänksam ung man.


Willam sommaren 2007.


Minigolf i Thailand 2008. William i mitten med det patenterade Kodak-leendet.

En dag och tre gratismackor

Kan inte skryta med att jag ätit som en hälsoguru idag.
Visst,  en hyfsad frukost med fil, crunchy och ett par skogaholmsskivor med leverpastej är väl helt okej. Men sen spårade det ur. Kaffe direkt på jobbet. Sen en banan inan jag och parktikant-Igor åkte till Landstingets högkvarter för veckans informtion om Den Nya Influensan (eller Svininfluensan som den populärt kallas).

Väl där bjöds det på en maffig baguette med sallad, kyckling och någon god dressing i. Den halva rödlöken som någon hade petet ner åkte dock bort direkt. Lök på en macka. Vidrigt. Efter pressträffen var det två mackor kvar på bordet och rummet var tomt. Vi tvekade inte att peta ner dom i väskan tillsammans med kameran. Det fick utgöra resten av lunchen när vi kom tillbaka.

En kopp kaffe till under eftermiddagens redigering. Ett äpple hastigt uppätet på vägen mellan jobbet och träningen. Jobbet slut 17.15. Träningsstart 17.30.

Direkt efter träningen bar det direkt av hemåt för en snabb dusch innan Läkerol arena väntade. Brynäs tog emot Rögle i Elitseriens tionde omgång. Torsdagkväll och dagen innan löning. Upplagt för party således. Not. 4300 sömniga på läktarna såg ett nästan lika sömningt hemmalag vinna med 3-2 efter sudden. Den hårt arbetande kanadensaren Steve Dixon stod för två baljor.

I första periodpausen intogs dagens tredje gratismacka på Läkerolens pressläktare. Det var också kvällens middag, tillsammans med en kaffe och mazarin direkt efteråt.

---

Leksand förlorade hemma mot Mora igår med 4-1.
Nästan vidrigare än lök på en macka.
Tur att jag inte såg det. Var ute och käkade med jobbarkompisarna.
Om jag bevittnat Moras 0-3 i spel 5 mot 3 (för Leksand!) hade vi nog varit en TV-apparat fattigare.

---

Svarta Pärlans första färd hemåt imorgon.
Blir en fröjd att koppla på farthållaren på E4 strax innan Älvkarleby och styra söderut.

---


Wall Street Bull i juni '07.
Känns aningen overkligt att man varit där. Måste bli återbesök snart.


Datorverkstad

Ända sen vi köpte vår nya dator har vi besvärats av att den låter ganska mycket. Ett par dagar efter köpet ringde jag HP Support och undrade om det var menníngen att datorer nu för tiden ska låta som en gräsklippare. De fnös åt mig och tyckte jag skulle lämna in den på Siba. Tjena, sa jag. Välkommen att få tillbaka din dator vid årsskiftet. Typ.

Sen hände inget. Sen hände inget (förutom att det fortsatte låta). Men så i slutet av förra veckan dök ett meddelande upp.

"Ersättningsprogram för GeForce 9500GS grafikkort för HP och Compaq bordsdatorer. Ersättningsprogrammet erbjuds för vissa grafikkort med överdrivet fläktljud. För grafikkort som identifierats..."

Så idag ringde jag HP-Support igen (ruskigt bra service!) och snackade med en kille som hjälpte mig att plocka ut det felbyggda grafikkortet vars fläkt altså varit boven i dramat.


Dator på operationsbordet.


Grafikkort med felbyggd fläkt.

Nu ska det dröja nån vecka innan det nya kortet kommer och under tiden får vi klara oss med moderkortets inbyggda grafikkort. Tillbaka till 90-talet ungefär.

---

På lördag blir det ett besök hos Jenny, Pierre och lille Lukas. Det ska bli hur kul som helst. Känns otroligt tråkigt att missa dopet som oturligt nog lyckades sammanfalla med en kryssning vi planerat sen länge. Men på lördag ska vi i alla fall försöka kompensera detta. Återstår bara att köpa en doppresent.

Så här såg den lille krabaten ut när vi hälsade på i början av juli. Ett par veckor gammal bara.

 

---

 

In Flames på Hovet närmar sig.
11 december smäller det. Det blir 5:e eller 6:e gången jag ser dom.
Ett av sveriges bästa liveband utan tvekan: (kolla fyrverkerierna på slutet!)

http://www.youtube.com/watch?v=_YtFiii1Ddw


Har sett den som avslutningslåt två gånger men skulle inte gråta om det blir repris.


Skrek åt domaren

Okej Tobbe. Jag ger mig.
Svenskaspel.se är ett bra och smidigt sätt att tippa. Kanske till och med bättre än det gamla hederliga sättet med papperslapp i handen. 8 rätt på Stryket igår var väl visserligen inte så lyckat (delvis på grund av Liverpools oduglighet) men skam den som ger sig. Tretton rätt måste ju vara möjligt att pricka någon gång i livet.

---

Hofors IBK - IBK Runsten B       9 - 7

Det är inte ofta jag skriker rakt ut åt domaren och undrar hur f-n han resonerar.  Men när Hofors slog in målet som betydde 9-7 igår kunde jag inte hålla mig. Vi hade ett klart frislag (och kanske en utvisning) på gång och ALLA i hallen väntade sig en avblåsning. Men nej. Han friar och dom tar bollen och gör mål. Horribelt.

Jag började på bänken men hoppade in i sista när gårdagens förstemålis Mackan kände sig yr och illamående. Han hade gjort en väldigt bra match så långt och jag försökte övertala honom att fortsätta men han envisades. Så jag hoppade in, och det blev en av mina mest misslyckade perioder någonsin. Släppte in fyra bollar, varav jag definitivt kunde ha tagit två utav dessa. Riktig surt. Har gått runt här och surat i min ensamhet sen igårkväll.

Först för en halvtimme sen orkade jag packa upp väskan.

Men.

Låt oss sätta mitt fiasko i perspektiv.
Brynäs mötte igår Färjestad på bortaplan. Jacob Markström släppte in tre (3) mål på de fyra (4) första minuterna. Han blev utbytt och leksandsförvärvet Eddie Läck fick begå elitseriedebut. Där kan man tala om tung period. Så om jag lider av en dålig period i innebandyns div.4 Gästrikland, hur ska då "Markan" då känna sig efter den starten i en match i f-cking Elitserien? Brynäs förlorade ju dessutom med 3-2.

Jag ska nog inte sura så mycket längre.

---

Vinterostarna är på.
Steg upp med tuppen igår och åkte till däckverkstan kl. 9. Kvarten senare och 200 spänn fattigare kom jag hem, mycket nöjd med resultatet. Det enda jobbiga jag behövde göra var att kånka däcken upp ur källaren. Jag hade ju kunnat byta själv men när man inte har vare sig plats eller ordentlig utrustning att göra det kändes det som sagt värt att lägga dessa kronor.  

Dessutom kan både Mamma och Bettina nu sova gott om nätterna. Bultarna ÄR ordentligt åtskruvade med maskin. Tro mig. Jag har provkört.



Svarta Pärlan med vintersulor på sig.

Däckmannen sa att bilen blev en halv decimeter högre nu. Kan det stämma?

---

Om några timmar kommer Bettina hem efter en helg i exil. Det ska bli otroligt skönt med lite sällskap här i lägenheten. Den (och hela tillvaron) ter sig så meningslös utan att ha någon att dela den med.

---


Igår köpte jag en verktygslåda på Biltema. Ytterligare ett steg mot det manliga vuxenlivet är taget.

---

16.00 i Viasat Hockey.
AIK-Leksand direkt från Hovet.
Hög tid att börja tagga.

Höstrusk a la Gefle

Det blåser halv storm, det har regnat hela dagen och ett kompakt, kolsvart mörker har lagt sig över stan.

Man kan bli deprimerad för mindre.

Man kan också bli deprimerad för att ens älskade sambo har åkt bort över helgen. Och det blir jag ju också. Lite.
En annan, liten del av mig känner att det är ganska skönt med lite egentid såhär en fredagskväll i oktober. En kall pilsner, en liten whisky, ostbågar och tv-spel.
Livsnjutning på sitt sätt.

---

Imorse var det premiär för en av mina 25-årspresenter. Såhär såg det ut:


Det höll tätt ända fram till jobbet och hem igen. Succé.

---

Väl framme på jobbet låg nästa succé på skrivbordet.


Visitkort är bra att ha. 50 st hett efterlängtade låg i en prydlig liten kartong och väntade på mig. Den största nytta man har av dessa är när man är ute på fältet och ska puffa för webadressen, men ibland är det också bra att kunna dela med sig av telefonnummret.

Sen bar det av mot Sandviken för andra dagens raportering från World Cup i bandy. För första gången arrangeras det inte i Ljusdal utan i nybyggda, toppmoderna och enorma Göransson arena i Sandviken.


Vy från pressläktarn i Göransson arena.
Utsikten som synes förstklassig men pressbuffén var under all kritik. Torra kakor, kaffe (visserligen ganska gott) och smågodis. Nej, på ett evenemang av den här kalibern hade jag förväntat mig mer. Lite goda mackor i alla fall. Det får man ju till och med på Strömvallen (Kavringen i paus där går inte av för hackor).



Redaktionsledningen en dag som denna. Vice nyhetschef Sven Melin längst bort och tf nyhetschef Jimmy Roos närmast.

---

Bortamatch imorgon i Hofors. Åker med som andremålis. Har inte kunnat träna torsdag och fredag pga jobb och får därför vara reserv. Inga problem för mig. Tränar man inte så ska man inte vara förstavalet. Åkte och kollade på sista halvtimmen av vår träning direkt efter jobbet och morgondagens förstemålis Mackan såg het ut. Det blir vinst imorgon.

---

Däckbyte kl 09.00 imorgon. Åkte förbi en nyöppnad däckverkstad på vägen till Sandviken och stannade till och frågade vad dom tog för ett byte. 200 spänn visade det sig.

Utan tvekan värt.

The Man The Myth The Wreck

Trodde aldrig jag skulle betala för att se en hockeymatch via nätet på datorn. Men i tisdags var jag så sugen på Leksand-Malmö så att jag inte kunde motstå frestelsen. 79 riksdaler på S24.se.
Och Bettinas reaktion lät inte vänta på sig:

- Ska du betala för den?! (följt av "mördarblicken" och en lång suck)

Så jag betalade för den och laddade kaffebryggaren.
Drygt två timmar senare klickade jag ner fönstret. Mycket nöjd. Inte nog med att Leksand piskade Malmö med 3-1 i en riktigt bra match. Kvalitén på websändningen var dessutom helt klanderfri. Bra bild, ingen fördröjning eller buffring och dessutom en någorlunda kompetent kommentator.

På söndag behöver jag inte betala. AIK-Leksand direkt i Viasat Hockey kl 15.45. Tre säkra.

---

Ett par dagar av hårt arbete ligger bakom.
Gävles dagisgrupper har varit i fokus. Jag och praktikant Igor har i dagarna två åkt kors och tvärs över stan för att intervjuat politiker, föräldrar och psykologer. I tisdags var vi på ett dagis (eller förskola som det ju egentligen heter) och filmade barn för att ha som klippbilder. Vi ville intervjua personalen men dom fick inte för sina chefer. Jag pratade med en utav dom "off the record" och hon sa att det var en ohållbar situation med 27 barn i en och samma förskolegrupp. Jag återberättade det själv i inslaget, vilket rörde upp en del känslor hos chefen för dagiset. Hon ringde till vår redaktion igår och nyhetschef Jimmy fick ägna en kvart åt att förklara för henne att jag inte gör något fel när jag rapporterar vad som sägs på hennes dagis. Även om kameran är avstängd. 

---

Grymmaste skivan just nu är Mustasch's senaste. Riktigt behaglig hårdrock. Ralf Gyllenhammars röst måste vara en av musiksveriges bästa, alla kategorier. Till favoritspåren hör "The Man The Myth The Wreck", "Mine" och såklart blytunga "Heresy, Blasphemy". Även balladen (!) "Frustrated" har en otäck förmåga att fastna i huvudet.

---

Efter matchen mot Malmö har jag nog en ny favoritspelare i Leksand. Tomas Kollar. Jäklar vad han jobbar hårt. Han trängs i och för sig ganska bra i favorithögen med 18-årige Oliver Ekman-Larsson. Dels för att han är så sjukt talangfull, men också för att han är en jäkligt sjysst kille. Träffade ju honom förra torsdagen och pratade om att han blev vald som sexa i draften i somras. Han sken upp som en sol när det kom på tal.

Det blev en bra intervju. Men den höll på att gå åt skogen redan innan den började.
Presschefen hade missat att meddela Oliver om intervjun så han hade inte en aning om den samtidigt som de skulle med spelarbussen till Umeå (för match mot Björklöven) trekvart efter förmiddagsträningen. Pulsen skenade när Oliver sa det till mig där vid sargkanten.
- Eh..hmm..jaha. Fan också, sa jag.
- Men det är ingen fara, jag byter om lite snabbt så tar vi det innan jag käkar, sa han på sin allra grövsta småländska och skrinnade av isen.  

Här är resultatet av intervjun:
http://tv4play.se/nyheter/lokala_nyheter/dalarna?videoId=1.1267905


Förmiddagsträning i Ejendalen.

Succé och fiasko

Sverige kommer inte att spela fotbolls-VM nästa sommar.

Jag har nu under knappt ett dygns tid försökt vänja mig med detta faktum. Det är svårt, men det går i alla fall åt rätt håll. Märkligt nog var jag inte så besviken som jag trodde jag skulle bli efter matchen. Inte så konstigt kanske. Sanningen är ju att vi förlorade den här VM-platsen redan när vi bara fick lika borta mot Albanien och  när vi torskade hemma mot danskjävlarna. Gårdagen var bara 90 minuter förlängt lidande.

---

IBK Runsten B - Storviks SK      7-4

Match i lördags. Spelade min andra match för säsongen och det gick helt ok. Gjorde, precis som hela det övriga laget, en rätt kass förstaperiod där jag förs släppte en sjukt billig retur på ett löst skott som motståndarspelaren framför mål enlelt slog dit. Sen kom en av deras spelare i ett halvöppet skottläge på kanten och fick på ett halvbra skott. Släppte in det i bortre hörnet. Kändes sådär. Men sen vände vi på steken och i tredje perioden gjorde vi fyra mål när dom fick en tveksam femminutersutvusning på sin lagkapten. 6-2. Game over.

Nu leder vi serien efter tre raka segrar.

---

Mycket lugn söndag. Jag vaknade 09.22 då reklamen damp ner i hallgolvet. Ett höstregningt Gävle utanför köksfönstret. Satte mig i soffan i tystnaden och läste instruktionsbok. Volvo V50 har en rad funktioner som måste kännas till. Bettina kvicknade till strax efter tolv och vi åt frukost.


Lunch med Leksands tränare

- Tjena. E de okej om jag sitter här?
Jag lyfter blicken från Sportbladet och tittar rakt in i ögonen på Leif "Strumpan" Strömberg.
- Ehh..javisst, slå dig ner, svara jag något häpen.

Platsen var Ejendals arenas lunchrestaurang lite tidigare idag. Och efter dom meningarna pratade jag inte så mycket mer med Leksands tränare. Bara lite om den långa bussresan till Umeå som väntade efter lunchen. Sen var jag tyst. Han såg ut att ha eget att tänka på. Så jag läste min tidning och åt min rådjursgryta med ris. 

Dessförinnan hade jag följt lagets träning och efter den intervjuat backlöftet Oliver Ekman Larsson om hans framtid. Killen gick som nummer sex totalt i sommarens NHL-draft. På ren svenska betyder det att han just nu anses vara världens sjätte mest lovande ishockeyspelare.

Blev ett helt ok samtal. Född 1991 och snart miljonär. Svin.


---

Det är dock inte slut på dagens konsumtion av hockey.
01.00 släpps pucken mellan Washington Capitals och New York Rangers. Bäckis mot Henke.
Viasat Hockey sänder och kaffebryggarn är laddad.

Att klockan ringer 07.30 är oviktigt.

Ljudexplosion i Läkerolen

Det blev ju seger.
2-1 efter att Brynäs gjort det första målet. Sa ju det.
Det var en otroligt tajt match. HV kvitterade med sju minuter kvar och alla i Läkerolen trodde på förlängning eller i värsta fall förlust. Men med ca två minuter kvar trampar Mads Hansen in pucken i zon och serverar Sebastian Lauritzen som sätter dit segermålet och 8120 personer (minus ev. HV-fans) fullständigt exploderar. Jag överdriver inte. Jag har inte upplevt en så hög ljudnivå i en idrottsarena tidigare. Mäktigt.

-Junioren Anton Rödin var riktigt bra (född 1991).
-Junioren Jacob Markström var ännu bättre (född 1990).
-Men allra bäst var Andreas Dackell (född 1972).

Gammal var äldst och visade vägen med sitt slagskott rakt upp i krysset som betydde 1-0. Ett helt matchavgörande mål. "Dacke" dödade också utvisningar precis som i sina storhetsdagar då han spelade för Montreal och Ottawa.

Markströms plock i slutet på andra perioden var bland det grymmaste jag sett i plockväg.
Boxplay 3 mot 5 och ett mycket viktigt läge i matchen när Brynäs leder med 1-0. David Petrasek laddar på för kung och fosterland en bit in från blå och får på ett rungande skott.
Smack.
Rakt i en utsträckt plockhandske som sitter på Jacob Markström. Publiken jublade i två minuter efter det. På pressläktaren (där det ju är neutralitet som gäller) satt vi ur lokalpressen och utbytte diskreta, men mycket nöjda leenden.


Utsikt från pressläktaren inför tredje perioden.



Fotnot: Jag vill understryka att jag under alla omständigheter håller på Leksands IF. Brynäs framgångar framkallar enbart professionell glädje.



Bilbloggen

Idag ska det handla mest om bilar här.
I fredags bar det av mot Uppsala för uthämtning av Svarta Pärlan. Tog tåget vid tre och möttes upp av gode vännen tillika lumparpolaren Lindström. Vi tog en kaffe och snackade lite innan han skjutsade mig till Upplands motor. Efter 20 minuter av prat och papperspåskrifter med Lennart låg nyckeln i min hand.



Ren och fin efter fem dagars vård på Volvo. Två lagade stenskott och fyra fräscha vinterostar i bagaget. Sen smög jag iväg mycket försiktigt. Max och middag med instruktionsboken i väntan på Bettina som kom från Gävle med Silverpilen.

Vägen hem var en fröjd. Vilken bil altså. Pure comfort. Och automatlådan tillsammans med alla dom 140 hästarna gör sitt jobb kan jag meddela.

Lindströms kärra går inte heller den av för hackor:



Visserligen bara en 1,8 F under huven men med allehanda finesser tack vare Momentum-paketet. Till exempel fanns en "döda vinkeln-kamera" som pep till när en bil inte syntes i sidospeglarna. Mycket praktiskt.


Jag och Lindström bredvid varandra där i mitten för några år sen.


Silverpilen då?
Jodå. Den lever vidare i händerna på svärmor och svärfar i Valla. Med trettio tusen mil under bältet kommer den säkert gå i tio tusen till. Motorn är faktiskt helt otrolig. Den gick helt klanderfritt 22 mil om dagen i tio månader under tiden jag pendlade. Ett par oljebyten var det enda som behövdes.


Silverpilen. December 2007 - Oktober 2009. Tack.

---

Hockey ikväll.
Intar pressläktaren i Läkerol arena för att bevaka matcen mellan Brynäs och HV71.
Två lag med helt skilda förutsättningar inför kvällens batalj.
Brynäs har två torskar och två oavgjorda på sina fyra första.
HV har fem raka segrar.
Inte mycket talar för att den jönköpingska sviten ska spricka.
Men man kan alltid hoppas. Och jag tror faktiskt att Brynäs kan vinna om dom får en bra start på matchen. Första målet blir helt avgörande.  

Blir en intervju efter matcen med lämplig spelare innan det bär av tillbaka till redaktionen där jag förhoppningsvis fått över lite matchbilder från Stockholm. Sätter ihop ett referat+intervju på 1.20 ungefär. Busenkelt. Världens roligaste jobb.


Försvunnen

Jag och Bettina har precis kommit överens om att äldrig någonsin flytta till Dalarna.

Det enda dom gör där är att röva bort varandra och/eller slå ihjäl varandra.
För snart ett år sen försvann Jimmy Bäckman, året innan det mördades två personer i Borlänge och en i Mora. Sen har vi ju det kända Linda-fallet med den där sambon som verkar smått galen. Nu senast har vi en 40-årig man från Mora som är spårlöst försvunnen sen i måndags. Polisen misstänker människorov.

Återstår att se vad som hänt med den stackaren.

---

Känns sjukt att man ska hämta ut en nästan ny bil imorgon.
På förmiddagen ska dom fixa ett par stenskott i framrutan och kl.17 är den klar för avhämtning.

En grej som ska bli skönt är att kuna byta låt och höja och sänka volymen på stereon. Silverpilens trotjänare till stereo har ju länge envisats med att vara helt nedsläckt och obrukbar sånär som på av/på-knappen.

---

Idag har vi bott i vår lägenhet här i Gävle i exakt ett år.
Vi stortrivs.
Annat var det sista tiden i Bettis studentlya på 19 kvadrat i Uppsala. Sista veckan var en pina och flyttdagen ska vi inte ens prata om. Snortidigt på morgonen flyttade vi allt vi hade samtidigt. Bettina hade ont i ryggen så jag bar 90% av grejorna själv och allt skulle transporteras först genom en lååång korridor, sen sex våningar ner (i en hiss som tur var) och sen in i kärran som nästan inte räckte till. Tio mil till Gävle och sen bära upp allt till första våningen.


Såhär såg utflyttningskaoset ut.


Såhär såg inflyttningskaoset ut.




RSS 2.0