Fiber och larm

Det händer grejer på gatan. Den senaste veckan har det bullrar och fräst utanför fönstrena. Det är en norskt firma som är här och "plöjer ner" fiberkablar i gatan. De sågar upp en ca fem cm bred skåra i asfalten och matar samtidigt ner ett antal kablar. Dessa ska sedan anslutas till de hus som valt att hoppa på erbjudandet om fiber-internet för runt 16 000. Vi blev sent om sider ett av dem. Vi velade bra länge men på den sista möjliga dagen tog vi det. Det är ju ändå framtidens uppkoppling det handlar om. Och behovet av uppkoppling lär ju inte minska i det här huset de närmaste tio-femton åren...

Fiber-maskinen plöjer på. 


Skåran. Uppe till höger i bild syns avgreningen in till vår tomt. Vi får själva lägga ner den sista biten kabel och betalar sen för själva anslutningen. 

---

Igår hade vi en installatör från Verisure i huset. Kameror, detektorer och sensorer sitter nu uppe. Ett modernt larm är installerat. Dels ett brandlarm kopplat till SOS men också ett totalskydd och ett skalskydd. Det första för att skydda huset när vi är borta och det andra för att skydda oss när vi är hemma (på natten). Det hela styrs enkelt via en klassisk manöverpanel i hallen men också via en app där man kan larma på och av från sängen. Som lite extragodis fick vi med ett par så kallade smart plugs som man via appen kan programmera och styra belysningen med när man är borta. 

Givetvis kan man också styra kaffebryggaren från sängen. 

---

Dagens nyhet för barnen var den här: 


Vi har fått tag i en begagnad studsmatta. Givetvis mkt uppskattat av både Felix och Filippa. 


Volvo, villa och studsmatta. Nu fyller vi alla kriterier. 

---

Nu åter till full koncentration på fotbolls-VM. Brasilien-Mexico är som väntat en riktigt bra match. 


Ett paradis

Helgen har tillbringats i Astrid Lindgrens Värld. Bokstavligen. För det är verkligen en fantastisk, egen liten värld de byggt upp där i Vimmerby. Det var minst 15 år sedan jag var där senast, då med mina småsyskon. Mycket har hänt sedan dess. Både i min värld och i Astrids. Att se Filippas och Felix glädje där inne under lördag och söndag var fantastiskt.  Och givetvis är det också en upplevelse för oss vuxna. Sedan sist har de till exempel byggt upp en ny, otroligt påkostad, Mattisborg. Mycket annat har också förbättrats, parken har växt och det var inte fel att ha två dagar på sig där inne. Vi övernattade på mysiga Fredriksborgs Herrgård där maten (frukosten!!) var kanon och barnen trivdes. 

Filippa och Felix på en rastplats i
Lördags morse. Vädret hade vi med oss hela helgen. 


Filippa framför sitt Mekka. (Notera pappa Långstrump i bakgrunden) 


Vi pustar ut efter middagen. 






RSS 2.0