Popp

Filippas senaste framsteg har hon lärt sig på förskolan. 
Där försöker de få barnen att kunna säga ifrån när dumheter är på gång. Då ska de sätta fram handen och säga "stop". Filippa har såklart lärt sig det och använder det titt som tätt här hemma.
Som när jag skulle byta bajsblöja idag. Det ville hon inte, så då satte hon fram handen och sa med bestämd min "popp". Så rart att man inte kan hålla sig för skratt. 
 
---
 
Imorgon är det juli. Så fort sommaren går. Och kylig är den. Ikväll var det nästan första gången vi kunde sitta ute i kortärmat och känna den där ljumma luften som man längtar efter och betalar tusentals kronor för vid utlandsresor. Tre veckor kvar till semester. Sen är det ledigt från den 23 juli till 20 augusti (min 28-årsdag).
 
---
 
Delar med mig av lite bilder från förra helgen. Den lugnaste midsommaren i mannaminne. 
 
Midsommarafton hos pappa. 
 
Mormor hade knutit ihop en superfin midsommarkrans. 
 
 
Mamma och Tobbe kom förbi.
 
Midsommardagen hos Bettinas släktingar i Kungsör. Filippa showade. 
 
Mycket imponerad av Sagas hjulande. 
 
Vacker,

Stiltje

Ber om ursäkt för dålig uppdatering här.
Beror på att blogg.se-appen inte har gått att logga in på den senaste tiden. Sena EM-kvällar vid teven har gjort att en sittning vid datorn på övervåningen inte hunnits med. Ska försöka mig på något ikväll. EM-fritt som det ju är. Och kasta in lite bilder från midsommar.

Det mest intressanta som hänt i min värld den senaste veckan är i alla fall det ultraljud vi var på i onsdags. Lite nervöst var det. Jag tar verkligen inget för givet i dessa sammanhang. Men allt såg bra ut enligt barnmorskan. Och det var något alldeles speciellt att få se med egna ögon på den lilla krabaten som växer där i Bettinas mage. Visst, sanningen är ju att det inte är RIKTIGT lika speciellt som med Filippa. The first cut is the deepest. Men det är inget att skämmas för tycker jag. Det tror jag är naturligt.

Det gick inte säkert att bestämma kön. Och det vill vi heller inte veta. Det ska få bli en överaskning. Dels blir det lite extra spännande med väntan och dels vill jag inte skapa en identitet på barnet redan flera månader innan det föds. Det har man gott om tid till sen.

Men det är ju väldigt individuellt hur man ser på det där. Jag förstår samtidigt de som tar reda på kön om de kan se säkert.

---

Idag ska vi på bröllop. En jobbarkompis och vän gifter sig. Supersnälla Bea och Sebbe har erbjudit sig att vakta Filippa under eftermiddagen nör bröllopet är. Filippa och deras lilla Bella brukar komma bra överens så det passar nog fint för alla parter.


Back and forth

Då packar vi igen. Imorgon efter jobb och förskola styr vi söderut längs E4 och 55:an. En dag extra ledigt gör det lämpligt att åka hem och nu i helgen hann vi inte träffa ens hälften av alla i familjen. Duger inte för oss. Sen Filippa föddes försöker vi träffa de nära så mycket vi kan. Det är inte så lätt att pussla alla gånger. Men vi anstränger oss för att det ska bli så rättvist som möjligt.

En sak som numer underlättar hemresorna är bil-DVD:n. Den gjorde premiär och succé nu i helgen. Filippa satt klistrad framför Bamse och Pettsson. Går nog inte att vara utan nu. Men det blir bara under långfärder såklart.
Klistrad Filippa

Faster Tove tog studenten

Inte så gammal som hon låter. Faster Tove. Filippas faster alltså. Men ändå mycket äldre än när jag som nybliven stolt storebror höll henne i min famn sommaren 1993. Så rasande fort det går.

För åtta år sen stod ju jag där i samma trädgård, salongsberusad inför släkten, och öppnade presenter.
Det känns, å andra sidan, som en evighet sen. Märkligt.

Nåväl. Lite bilder från den lyckade dagen. Sen är det läggdags.


Ceremonin blev inomhus pga regn.


Efter två timmar. Hatten åt rätt håll.


Äntligen ute. Mor, bror, syster, Tobbe.


Tove och jag.


Filippa var med hela tiden och jätteduktig. Här dock något otåligt väntande på flakets avfärd.


Till slut åkte dom. Ut i livet.


Sen väntade en studentskiva som klarade sig nästan utan regn. Tur att det förberetts för det.


Till slut blev det avfärd mot kvällens festligheter i en helt ok kärra. Vroooooombröööööl. Typ.

Natti.

RunKeeper

Ännu en löprunda avverkades igår tillsammans med grannen (iaf nästan) Björn som blivit min löparkamrat. Ruskigt viktigt att ha någon att springa med.
Testade igår oxå appen RunKeeper. En GPS-baserad manick som mäter den totala tiden, tid per kilometer och kaloriförbränning. Dessutom kan man via Google Maps i efterhand se exat vilken sträcka man löpte. Rundan sparas sen så man kan jämföra vart efter.
Gör det helt plötsligt roligt att löpa.

Ett annat plus är att jag fått jättefina löparkläder från Nike av Bettina. Hon kom hem en dag och hade helt sonika köpt det. "Du kan ju inte springa runt i gamla urtvättade t-shirts", sa hon bestämt. Hon är fantastisk på många sätt, min Bettina.

---

På fredag åker vi hem till Katrineholm för först gången sen påsk. Börjar kännas att man inte varit hemma på ett tag nu. Syster Tove tar studenten på lördag. Ska bli festligt och spännande. Åtta år sen man själv stod där med mössan i hand. Tiden går.

---

Jobbat morgon idag och tillbringat eftermiddagen med Filippa här hemma. Pyssel, lek och bad. Påminner om dagarna som pappaledig. En lyx att få tillbaka dem lite då och då.


Alltid tre poäng

Visst, det blev torsk ikväll mot Ukraina. Och det kändes tungt i några minutet. Men till skillnad från tidigare mästerskap finns Filippa nu. Solstrålen som får en på humör direkt. Och vad är ett sketet fotbollsresultat jämfört med den gåva som Fililppa är. Nada. Ingenting.


Inofficiells fotbolls-EM

Helgen spenderas i Trosa. En av de bästa vännerna från Kalmar-åren anordnar en kopia av EM. På en dag. JAg och tre till representerar Grekland.


Måndagsögonblick

Bästa sättet att fånga bra bilder är att alltid ha kameran nära till hands. Då fångar man de till synes ej märkvärdiga ögonblicken som i efterhand blir bland de allra finaste. Såklart finns telefonkameran alltid nära. Men systemkameran tar oslagbara bilder.

Några från de senaste dagarna:


Måndag morgon, 06:24. Ett av De ögonblicken.


Frukostälskaren själv.


Några dagar sen, hjälper mamma med räkningarna.




På väg till kalas i söndags. Kramas med bästisen Noel.


Och så en puss ja.

---

Nu till sängs för de sista sidorna av Zlatans biografi.
Intressant läsning på många sätt. Tar en verkligen bakom kulisserna. Men allt bör ju tas med en nypa salt. Det är ju Z:s oemotsagda version man läser. Det finns alltid två versioner av en story. Det lär man sig som journalist.


Regn, regn, regn

Klockan är 03:55. Mina vackra tjejer sover gott. Är uppe och tittar på hockey. Stanley Cup-finalen är svår att hålla sig borta från, trots att den inte är jätteintressant på pappret.
Väntar på tredje perioden och det smattrar mysigt mot rutorna. Det har regnat oavbrutet i ett dygn nu. Och enligt prognos ska det fortsätta ett dygn till. Behöver inte vattna gräsmattan på ett tag nu.

Filippas feber är iaf över. Hon var på dagis i fredags och är lika pigg som vanligt igen.
Idag har det av förklarliga skäl varit en riktig innedag. Bettina jobbade, sen åt vi jordgubbar (debut för Filippa) och efter det pysslade vi lite inne innan grannarna kom över på tacokväll.

Dagens jubel kom när Filippa tog på sig sin Sverige-dräkt som Bettina beställde på H&M för en hundring. Go Sweden!


RSS 2.0