Fyra år med Lars

Den 28 juli 2006 träffade jag tjejen som nu är kvinnan i mitt liv.
På en fest som slutade med nattbad började vi prata och något sa klick direkt. Jag har ofta funderat på exakt vad men inte kunnat sätta fingret på det. Det kändes bara så rätt och det gör det fortfarande.
Mer än någonsin. Kärlek på riktigt.

Det firade vi med att gå på konsert.
Hos Lars Winnerbäck möttes vi musikaliskt och där har vi till och från hållit oss kvar de här fyra åren. Därför passade det ganska bra att han spelade i Gävle vid Gasklockorna den 28 juli. Kunde inte motstå att köpa biljetter och överaska litegrann.


LW in action.


Vi som var där.


Läcker inramning.

---

Att skaffa barn är inte bara skoj och grattis.
Det kräver viss ekonomisk upoffring också. Det var jag givetvis medveten om redan innan men efter Bettina räknade på diverse sparplaner och föräldrapenningsmakapärer på nätet så är det tydligt blir vi X antal tusenlappar fattigare i månaden från och med årsskiftet.

Men det är det ju värt. Med all säkerhet. Fantastiskt att känna alla sparkar och knuffar från Bettinas mage. Önskar att jag kunde bära lite av hennes börda också. Försöker istället assistera henne så mycket jag bara kan. En fantastisk resa att dela som ännu bara börjat.

Och de där tusenlapparna kan ju komma tillbaka. Avkastning i form av ett hockey- eller golfproffs är inte helt otänkbart. Dock lär det ju dröja 20-25 år. Miljonär 2035?

---

I helgen har vi barntestat vår lägenhet.
Jenny, Pierre och lille Lukas kom i torsdags och var kvar till idag lördag.
Vi fick underkänt.
Lukas, 1 år och två månader, har halvt vänt upp och ned på vårt vardagsrum. Fjärkontroller här, DVD-filmer där. Fina ljushållare fick flyttas, spritflaskor gömmas undan.

Men vi anpassade lokalen efterhand och faktiskt inget har gått sönder. Dessutom har vi lärt oss att vår balkong kan fungera utmärkt som sovplats i barnvagn för en liten.


Furuvik idag.


Lukas på topphumör.


Karusellfärden gjorde honom inte ledsnare.


Jag satsade 100 spänn och vann. Nöjd.

---

Ledigt i fredags och helgen får en bonusdag. Obeskrivligt skönt.
Slappa, slappa och kanske jogga imorgon.


Promenad med Czarnecki

Niklas Czarnecki heter Brynäs tränare sedan två-tre säsonger tillbaka. Hämtades från Bofors när Brynäs var på väg utför och har efter det tillsammans med sportchef Micke Sundlöf gjort ett kanonjobb med laget sett till förutsättningarna.

Jag träffade honom idag för en kort intervju angående den riktiga säsongsstarten som ägde rum idag. Spelarna tillbaka från semester och en veckas barmarksträning väntar innan isen ska beträdas.

Men innan intervjun tänkte jag fånga lite bilder på laget i spåret. Det var lättare sagt än gjort. Gav mig ut med kamera och stativ i spåret. Inget som kunde liknas vid ett ishockeylag syntes till. Svetten rann. Jag gav upp. Då när jag satt på en bänk i väntan på att de ska komma tillbaka till dyker hux flux Czarnecki upp runt ett hörn.

- Men titta, där är ju tevekillen, utbrister han inför sina två tränarkollegor.

Han frågar om jag fått några bilder. Jag svarar lite besviket nej. Då går vi och letar upp dem då, säger han hurtigt. Så där gav vi oss iväg ut i spåren. Coach Czarnecki och jag. Småpratandes om Elitserien i allmänhet och Brynäs i synnerhet.

- Men var faan är dom då, utbrister Czarnecki på sitt östgötaklingande gävlemål.

Vi har då vandrat i cirka 1,5 kilometer längs spåret utan att ha sett röken av något hockeylag. Vi går vidare, lite mer hockeysnack, ett par svordomar till. Sen till slut över ett backkrön dyker de upp.



Intervallträning uppför backe. Inte en, inte två, inte heller tre gånger nötte de denna backe. Jag tappade räkningen nånstans vid tio. Och jag fick mina bilder.

Ett par frågor till Czarnecki och till backkämpen Jörgen Sundqvist sen var jag hemma.

Ännu en dag på jobbet.

---

Fint besök var det i helgen. Linda och Henke mellanlandade på väg upp till Henkes släktingar i Härnösand. Furuvik, Kalles kök & bar, shopping och Scandinavian Masters. Så kan de två dagarna sammanfattas. Mycket trevligt.


Gänget och kamelerna.

---

Nu: laga lövbiffpasta och lyssna på Lars Winnerbäck.

På onsdag ska vi se den gamle räven igen.

På dagen exakt fyra år sen vi träffades.

ReLoad

Veckorna rusar nu.
Imorgon går vi in i vecka 22 och sommaren har hunnit halvvägs förbi. Kvällarna är ännu ljusa men blir mörkare och mörkare och man vill fånga varenda en och spara till hösten. Jobbet är lugnare än någonsin och man får nästan dåligt samvete för att man är klar med sitt vid fyra på eftermiddagen.
Bara att ta vara på det. Ladda batterierna inför hösten.

---

Ikväll var vi och hälsade på kollegan Sven, hans Sonja och deras purfärska bäbis Mova. Blott nio dagar gammal gjorde hon inte av med mer energi än hon absolut behövde. Åt och sov och sov. En väldigt liten skapelse som föddes mindre än två dygn efter vi var hos Sven och Sonja på grillkväll.


En trött Mova tog emot.


Men showade lite ändå.


Två mycket stolta föräldrar.

---

En lugn helg hemmavid har passerat.
Vi åkte mest hem för att jag skulle träffa min gamle vän Xavier. Nästan två år sedan han satte sin fot här hemma så det kändes nästan som ett måste att träffas och catcha up lite grann. Det händer så mycket i respektive liv att det är svårt att hinna ifatt helt men vi gjorde ett gott försök under en resa till Norrköping och A-team på bio. Han är på denna sida vattnet ända till i början av september så vi lovade varandara att försöka träffas minst en gång till och då svinga ett par bägare som på den gamla goda tiden.

Ett par bilder från fredagskvällen i Valla.


I väntan på glöden.


Sune i sommarform. På span efter fågel.

---

Jag har köpt ännu ett tv-spel.
Försökte motstå in i det sista. Men helgens tittande på The Open från St. Andrews gjorde det omöjligt. Tiger Woods 10 är därför på väg hem från spelbutiken.se. Priset 129 spänn var faktiskt för bra. Spelet är visserligen snart ett år gammalt men inte mycket skiljer det från årets upplaga.
Det är till Wii:t vilket innebär att svingarna görs "på riktigt". Succéköp!

---

Nu blir det en nattmacka innan en ny högproduktiv arbetsdag väntar imorgon.


Call me Mr. Marston

Nu ska jag klaga på värmen.
Äntligen idag en dagstemperatur närmare 25 än 30 grader. Det är fortfarande väldigt varmt men de senaste två dagarna har varit väldigt jobbiga för en annan som svettas vid minsta rörelse. Var ute och tog telegrambilder vid ett populärt utebad i Gävle igår och svetten forsade innan jag ens fått upp kameran på stativet.
Då är värmen inte skön, bara jobbig.

---

Min senaste besatthet:



Var bara tvungen att köpa ett av årets bästa tv-spel fast jag egentligen inte har råd. 499:- på Mediamarkt är ändå överkomligt för ett förstklassigt spel som Red Dead Redemption. Man träder in i rollen som den hårdkokte westernveteranen John Marston som blivit blåst av sitt tidigare rövargäng och nu är ute efter revansch i en tid då den industriella nya världen från öst knackar på dörren.

Vilka miljöer, vilken story, vilket spel! Fantastiskt!

Och nästan det roligaste av allt är att sätta sig ner och lira Texas hold'em mot stans patrask.

Bara att passa på att njuta fullt ut av ett bra spel innan något annat, mycket mer fantastiskt, kommer att fylla min värld om sisådär 20 veckor.

---

En av de bästa bilderna från i lördags:


Någon tog en välbehövlig tupplur och jobbade samtidigt på benbrännan.


Getaway Rock

Tiotusentals hårdrockare har de senaste dagarna intagit Gävle. Getaway Rock Festival blev en succé som enligt arrangören ska toppas nästa år. Danny boy kom hit vid lunch i lördags och vi joinade hans bror Stephans camp innan några av kvällens musikakter betades av.


Danne


Några bärs på en stekhet camping


Stephan








Helt ok festivalväder. Cannibal Corpse spelar här på en av de tre scenerna.


Bettina var tveksam till om några tjejer löst biljett. Här är beviset.


Ös under polska Vader's spelning. Smög mig framför scennen med mitt presskort.


Och fick hyfsade bilder.


Gitarrhjälten Slash avslutade festivalen storstilat.

---

En konkurrerande blogg har redan publicerat en blild från vårt ultraljud. Men det känns ändå som den inte visas för mycket.




Enligt hon som undersökte såg allt ut att vara i sin ordning. Kändes otroligt bra att höra. Vi fick också ett definitvit datum. 30 november.

---

Spanien vann allt. Och det var så rättvist. På det sätt Holland spelade matchen hade de varit ovärdiga mästare. De Jongs överfall på Alonso symboliserar det ganska bra.



X antal skruvdobb rakt i bröstet i full fart. Rött kort någon? Det blev gult.

Bettina såg nära på varje minut av finalen. Jag är helt ärligt imponerad.

Och nu ska hon i enighet med vårt vad bjuda mig på middag.

---

Nu blir det lunch, en dusch och sen jobb. Kvällspass måndag till onsdag.

Hårt jobb


Ungefär såhär hårt har vi jobbat den här veckan.

Markus plockar disk, Sven äter mat, Jimmy berättar om sin nyinköpta bok alternativt pratar om nästa match i fotbolls-VM. Jag fotograferar.

Kortare sändningar under sommaren gör att vi har väldigt mycket nyheter att klämma in på väldigt lite sändningstid. Den här veckan har vi dessutom hittils varit en man för mycket.

Även om det blir lite långtråkigt fram på eftremiddagen är det faktiskt väldigt skönt med lite återhämtning. Under höst, vår och vinter blir ju normalt ganska högt tempo och en del stress. INte helt fel att få slippa det under några veckor. Och ladda batterierna inför valet som kommer något i hästväg i medierna, både lokalt och på riksnivå.

---

Hämtade ut ackrediteringen till Getaway Rock idag.
Blått VIP-band ingick. Trevligt.

Artister som känns obra att missa:

-Mustasch
-Meshuggah
-Deftones
-The Haunted

Och så kanske en skymt av gamla rävar såson Slash, Motörhead och Europe.

---

Gävles nya torg för 80 miljoner har fått sin alldeles egen Las Vegas-fontän.



Tror inte gallret ska stå där sen. Och då går mina tankar genast till alla småbarnsföräldrar som kommer få svårigheter med att komma hem med torra ungar.

---

Nästa bautamatch väntar.
Tyskland-Spanien i semifinal i VM. Mycket större än så blir det inte. Skulle väl vara Tyskland-Holland i final på söndag då. Ska bli otroligt intressant att se hur Spanien bär sig åt för att få stopp på den väldiga tyska maskinen. Jag tror dom får problem. 2-1 till Die Mannschaft är mitt tips.


Picnic i parken

Supersomriga dagar som dessa är man inte så sugen på att cykla hem och göra Flygande Jacob rätt upp och ner efter jobbet. Därför blev det köpesallad på en filt i Boulognerskogen istället. En mycket bra idé konstaterade vi där vi satt i kvällssolen.





---

I lördags på stranden fick jag det slutgiltiga beviset för att jag nu är närmare 30 än 20. Jag satt i min strandstol och läste DN i  godan ro. Då sprang ett par ungar förbi. De skvätte upp lite sand på mig. Mamman ett par meter bad om ursäkt å sina barns vägnar. Jag log och sa att det var okej. Sånt man får räkna med på en sandstrand. Hennes väninna frågade vad som pågick och mamman svarade:

- Men ungarna skvätte ju sand över karln där borta.

Karln? Är det så man säger här uppe eller jag gammal på riktigt?

Bettina satt mitt emot och fick anstränga sig påtagligt för att inte gapskratta.

Jag tvingade fram ett stelt leende och läste vidare.


Tyskland vinner allt

Dryga 30 plusgrader två dagar i rad nu. Omöjligt att sitta i lägenheten och uggla hela dagarna. Idag har vi varit på en sväng i lite affärer (med AC) och på lite sightseeing i bilen. Allt för att få kallare luft än vad vi har i lägenheten. Uppåt 30 grader här inne med. Igår blev det stranden. Rullsand beach några mil söderut längs kusten.


Upplandskustens svar på Karon beach.


Princess med spanarbrillorna på. Mycket folk att titta på.


Undertecknad jobbar på grundbrännan.

Med lite tur kommer vi under 20 grader inatt. Just nu är det bara onödigt att öppna balkongdörren.
Mycket varmare ute än inne.

---

Gick ju sådär med ena halvan av mitt VM-tips. Till mitt försvar var ju Ghana den moraliska vinnaren i ena matchen och Holland enligt mitt resonemang inte en helt osannolik segrare.

Efter att ha bevittnat Tysklands slakt av Argentina håller jag de som favoriter mot Spanien. Xavi och co måste höja sig rejält om de ska ha något att göra med finalplatsen.

Som det ser ut nu kör Die Mannschaft över allt kvarvarande motstånd.

Spanien vinner allt

En sån här dag är det inte helt fel att avsluta veckan med ett morgonpass. Hur lugnt som helst på jobbet och två VM-kvartsfinaler att vänta. Hem sova lite, vakna och dammsuga, hänga tvätt. Gick ut i värmen och solen, tog en glass på succékiosken Söders Paradis. 88:an funkar lika utmärkt idag som för 20 år sedan. Lite småhandling inför kvällen, riven ost, cashewnötter, ett par folköl, aftonblaskan och jordgubbar (såklart).

Nu väntar bautamötet Brasilien-Holland i kvartsfinal i VM. Wow! Hoppas hoppas det blir en jämn och bra match. För några dagar sen hade jag sagt brassevinst utan tvekan. Men skador och avstängningar på Brasiliens mittfältare samtidigt som virvelvinden Robben verkar vara i superform gör att det är bra nära 50-50 känns det som. Tror dock att Brasilien drar det längsta strået i slutändan.  

Det är sjuka matcher som väntar imorgon också.

Ska våga mig på ett litet tips här.

Uruguay                                                                 Argentina
Ghana                                                                    Tyskland

                 Ghana          Brasilien         Tyskland        
                 Brasilien       Spanien          Spanien  

Holland                                                                   Spanien
Brasilien                                                                 Paraguay

Spanien har den bästa och bredaste truppen. Dessutom en David Villa som verkar ha bestämt sig för att bli skyttekung. De får en lite lättare väg till finalen (om de nu klarar av Tyskland) och det blir avgörande. Tyskland tar brons igen.

---

Strandutflykt planerad imorgon. Det ska bli uppåt 30 grader och då återstår bara att utrymma lägenheten. Åtminstone fram till 16:00. Då börjar Tyskland-Argentina och den skulle jag inte missa för allt smör i småland.

---


Midsommarafton. Ett halvstiligt par om jag får säga det själv.

Notera även Doris till vänster som ville vara med på ett hörn.

---

Nu parkerar jag framför teven, knackar jag upp en iskall folköl och inviger helgen.


RSS 2.0