Bittert

Just nu sitter Bettina, Malin, Rödis, Mackan, Sophie m.fl. på taket i Flogsta och grillar och dricker pilsner. Men inte jag. Jag sitter på jobbet och glor. Slutar 22.45. Men nejdå, jag är inte bitter...eller jo, klart jag är det. Den enda trösten är en godispåse och Chelsea-Liverpool.
Blir sen full fart mot Uppsala för att hinna delta lite i alla fall.

Annars en lugn kväll på jobbet med hårda puckar såsom "Inget öltält på Falukalaset" och "Han håller koll på majbrasorna". Man häpnar ju. Lokal-TV at its best.

Nänä, snart ska jag ut och filma en majbrasa. Eller majkase som dom säger här uppe.

Heja Leksand!

                                                           

                                                               image5

Scooter revival

När jag va hemma i K-holm i helgen grävde jag lite bland gamla brända skivor. Man vill ju ha lite fräscht material att spela på väg till jobbet, Då hittade jag bland annat "Scooter - den mest ultimata skivan hittils". Efter viss tvekan åkte den ner i väskan som runt lunch idag anlände till Uppsala tillsammans med undertecknad.
Skivan spelades på ohälsosamt hög volym hela vägen och tysk rave-techno kan ju aldrig vara bra, MEN, visst fan är det klassiskt. Dom flesta låtarna växte man ju upp med. Jag och kusin Vigge spelade ju så faster Maude och farmor höll på att gå i bitar. Finfina bitar såsom "Back inte UK" och covern "I¨m raving". Riktiga skäms-låtar båda två men det går inte att stå emot. Som tur var hann jag aldrig fästa mig vid dena genre tillräckligt. Metallica och Guns kom till min räddning innan. Det tackar vi gudarna för.

---

Fick idag reda på att jag är uttagen för intervju till en av de tjänster som jag sökt inom TV4 till hösten. Succé. Stockholm nästa!

Nu är det natti. Imorrn är det upp i ottan för diverse ärenden. Först handla käk på Willys, sen åka vidare till Elgiganten för att införskaffa GTA IV (om det finns något ex. kvar). Sen hämta ut LW-biljetter.

G´natt.

Pengar är ingen trång sektor

Katrineholmshelg igen. Tåget hem i fredags efter jobbet. Pärlan får vila hemma i garaget i Flogsta, Uppsala. Det va nog tur att jag åkte tåg, annars hade nog hemresan slutat i ett dike nånstans mellan Srängnäs och Malmköping. Var galet trött efter att ha sovit totalt åtta timmar onsdag-fredag.
Shopping igår (lördag). Investerade bland annat i ett par nya löparskor. Adidas. 490 riksdaler nedsatt från 1.100 kr. Som hittat. Efter det en lugn och skön grillkväll med Bettina och svärföräldrarna.

---

Nämnde Pärlan förut. Det är min bil, en Saab 900 2,0 SE (1995). Går som tåget varje dag mellan Gävle och Uppsala. Men den slukar en del soppa. Fick en räkning i veckan på 6200 spänn. Huva. Men inte nog med det. Nån dag senare kom dessutom halvårsräkningen på bilförsäkringen som ett brev på posten. Specifikation:

Trafik                          996 kr
Delkasko                  159 kr
MER                            221 kr

Hmm, jag är inte den som är den (för det är ju Papas). Men vad fan är "MER" för något? Har jag på något sätt missat att det ingår läskeblask i försäkringspremien? Nä, inte vet jag. Bara att betala och se glad ut antar jag. Pengar har ju aldrig varit något problem.

---

Mitt första valborgsfirande som uppslabo ser ut att bli ett fiasko. Har upptäckt att jag jobbar kväll, vilket innebär att jag slutar 22.45 och således inte är i Uppsala förrän vid midnatt. Mackan och Sophie kommer ju till Rödis och vi skulle grilla och dricka pilsner på taket i Flogsta. Men nej, inte jag. Fiasko.

Nu ska jag försöka sparka igång min gamla Gamecube för lite NHL 2004.


Råsunda väntar...

Japp, imorrn kväll bär det av mot Solna för att bevittna bataljen mellan AIK och Djurgårdens IF. Det var Lindström som tog det fina initiativet förra veckan och häromdagen bokades plåtarna. Det är faktiskt första besöket på vår fotbollsnationalarena för min del. Spännande. Har dock inga sympatier hos varken Gnaget eller DIF. Är bara genuint sportintresserad precis som Lindström (IK Sirius är laget i hans hjärta).

Tips då? AIK vinner med 1-0.

Kvällens hetaste match är ju annars Barca-United i CL. Chelsea blev ju gårdagens vinnare (efter det osannolika självålet i typ 95:e minuten). Jag tror ManU blir det ikväll. Dom ska, med den tokbreda truppen, vara strået vassare vid den här tiden på säsongen. Ikväll är jag definitivt röd.

---

Bäst just nu: min underbara Bettina. Det är nu 95 procent klart att hon får sommarjobb på Resia på Sveavägen i Sthlm. Är så himla glad för hennes skull. Du är sååå duktig raring, kyssar i tusental skickas! Är megastolt över dig!


image4
Nu är det vår men klämmer in en fin bild från pyntningen av
granen i julas. Bettina och lillebror på bild.

In Flames på Statoil i Gävle

Var idag på ett mindre upphetsande jobb i Sandviken (skolläkarkonferens). På väg tillbaka till redaktionen stannade jag på Statoil strax utanför Gävle för att köpa en Trocadero.
När jag ska betala kommer chocken. In Flames nya skiva "A sense of purpose" står i hyllan vid kassan. 159 spänn. Har den redan såklart, men är inte detta det definitiva beviset på att göteborgsgrabbarna nu slagit igenom på allvar. Dom står ju där i hyllan tillsammans med Vikingarna och Carlotte Perelli liksom (inga övriga jämförelser gjorda).

In Flames är bland de absolut bäst säljande artisterna i hela Europa just nu (#7 på European Billboard). Hur kan det vara möjligt? Sjukt bra är det i alla fall. För skivan är otrolig. Har lyssnat på den otaliga gånger nu på vägen mellan jobbet och hemma. Tröttnar aldrig. Skulle kunna skriva spaltmeter om den men orkar inte nu. Nöjer mig med att se fram emot spelningen på Grönan den 29 maj. Det kommer bli fullständigt sinnessjukt drag.

---

Kvällens hetaste match spelas onekligen på Anfield Road. Chelsea har chans att ta revansch och måste göra bra ifrån sig ikväll. Pratade med min gode vän Rödis på vägen hem. Han är tokigt chelsea-fan och kunde inte nog poängtera hur mycket som ikväll står på spel.
För så är det ju. Champions League betyder ALLT för de båda lagen då de med allra största sannolikhet inte har något med slutstriden i The Premiership att göra. Viktigt som sagt. Och spännande. Bänkar mig 20.45.

Ikväll är jag blå.

Mutlunch i Hudik

Hemma i Uppsala igen efter fullspäckad helg. Bloggen har fått vila till förmån för vissa högre prioriterade punkter såsom att äta smörgåstårta, tvätta bilen samt spendera kvalitetstid med min lilla prinsessa. Hann dessutom med att dricka öl och umgås med Henke, Björn och grabbarna.

---

Jag var i Hudiksvall i fredags och jobbade. Ett inslag skulle göras. Den så hett efterlängtade nya simhallen skulle ju avtäckas, åtminstone på pränt. Gustaf Appel, en ung fräsig arkitekt vann med sin spa-inspirerade skapelse. Han hade Prada-jeans och jättekrulligt hår.

Efter presskonferensen bjöds det på lunchbuffé. Kassler, potatis och sås.

Två fördelar när det vankas presskonferens (även kallat PK) är dels att allt finns paketerat och serverat i form av faktamaterial och intervjupersoner m.m. Dels bjuds det ofta på god och påkostad mat. Det finns också nackdelar såklart. Den största; den journalistiska bedömningen av händelsen riskerar att förskönas på grund av de två tidigare nämnda fördelarna. Och det finns alltid en gräns som man börjar känna rätt bra själv. I fredags gick den vid ett, på lunchstolen, prydligt ihoprullat badlakan med texten "Hudiksvalls Kommun". Det åkte inte med hem.

Inslaget då? Jodå, det blev ett helt ok fredagsinslag. Lite lagom runt sådär.

---

HV71 vann till slut alltså SM-guld. Vet inte vad jag ska säga mer än att dom var väl förtjänta av det om man ser till säsongen som helhet. Dom vann ju serien överlägset. Tabellen ljuger aldrig.
Men LHC hade otur med mycket, skador och domslut till exempel. Flera direkt skandalösa domslut tog till slut ut sin rätt. Men om LHC någonsin ska ta hem guldet till Cloetta måste man ha en vinnare mellan stolparna.



Nu ska jag diska. Över och ut.

Röntgenmaskin de luxe

Imorgon bär det av hemåt Katrineholm.

Saknar min älskling Bettina massor i dessa veckor. Normalt träffas vi ju varje dag då vi bor tillsammans här i Uppsala. Men nu har hon praktik på hemmaplan så då kan vi bara träffas på helgerna, tufft såklart men bara att gilla läget. Vi klarar allt!

Hon fyller dessutom 21 år på lördag. Det ska firas med smörgåstårta bland annat. Fina grejer det.

---

Reporter idag, va ute på ett jobb om en förmodad vårdstrejk. Träffade ordföranden för Gävleborgs vårdförbund och två sjuksköterskor på röntgenavdelningen på Gävle sjukhus. Blev ett helt ok inslag till slut. Ska gå imorgonbitti. Fick filma deras senaste röntgenmaskin. Den är av märket Toshiba och kostade sju miljoner spänn. Sparas inte på krutet där vill jag lova. Det är en sån där som man åker igenom med hela kroppen och så kan man se hela kroppen i 3D sen.

---

Stanley Cup pågår ju som bekant. Måste säga att jag har gått och blivit en Ranger. Dels för att Lundqvist lirar där men också för att Aftonbladets New York-korre Per Bjurman bloggar från varje match. Följer den bloggen stenhårt och det är svårt att inte känna sympati för Blåskjortorna i dessa tider. Man håller ju också en extra tumme för Foppas Colorado som inatt kan ta en viktig seger borta mot Minnesota. Ska också bli intressanr att se om Bäckis Washington kan slå tillbaka Flyers som ju ser ganska heta ut nu.


Nej nu ska det vikas tvätt innan läggdags. Långt att köra imorgon.


image3
Jag och Bettina i Gambia.





 

Pinsamt LHC

Vilken besvikelse.

Känner mig lurad på ännu en SM-final. Vad sysslar LHC med? Släpper in tre mål i PP i en och samma match, varav två inom loppet av nio sekunder. Nä jag har aldrig sett nåt liknande, som Perlskog brukar säga.

Matchens enda LHC-ljuspunkt stavas Niklas Persson, den gamle leksandskaptenen svarade för matchens soloprestation. Och visst var väl pucken inne?

Tror till och med att mitt kära Leksand hade överträffat östgötarna ikväll.

Nu blir det lite Assassins Creed innan läggdags.

Tjipp!

Revelj 03.30

Revelj är ett av de ord som används alldeles för lite. Det är lumpenspråk och betyder ungefär "väckning". Återkommer till fler ord som anvönds alldeles för lite.
Väckning alltså 03.30 imorse, som alltid då morgonpasset på TV4Nyheterna GävleDalarna kallar. Börjar inte förns fem men det tar ju cirka en timme med bil till Gävle. Är egentligen inte så jobbigt att gå upp, en kanna kaffe och bra musik i bilen så är det en baggis.

---

Fallet Engla är bra tragiskt, dessutom verkar det ju vara en rätt så saftig rättsskandal på gång här, med Länsmans missar. Eftersom det ligger i vårt område så har vi haft daglig rapportering i snart två veckor nu.  Vi hade en lång diskussion idag på morgonmötet om hur vi hanterat nyheten i stort. Namnpublicering, vinklar, de anhörigas integritet o.s.v. Redaktör Jimmy Roos som vanligt klok och kunde inte hitta nån motsvarighet till Engla-cirkusen i sitt mannaminne.

---

Hockey hos Lindström ikväll. Mycket spännande. Såg nu att Stana är petad. Rätt beslut av tränarna. Go LHC!

Nu: Leif GW:s "Faller fritt som i en dröm"

Uppsala - Gävle - tur&retur

Ja jäklars. Idag med.

Jobbar på TV4 i Gävle men bor i Uppsala. Det resulterar i 22 mil i bil varje dag. En speciell upplevelse i längden såklart. Soppan är svindyr så det blir en slant till Jet varje månad. Notan brukar landa på sisådär 4500 spänn.

Blir ett monstruöst avdrag på skatten nästa år. Lita på det Borg!

Bäst just nu: "Move through me" - In Flames

Premiär!

Nu ska här bloggas. Men vem är jag att göra det? Vet ej.

Gör det nog mest för min egen skull. Kan va intressant att gå tillbaka om ett år och läsa vad jag tänkte idag.

Dåså!

RSS 2.0