Syskonkärlek...

...är ett ibland missbrukat uttryck. Lite klichéfyllt. Men de senaste veckorna har jag haft svårt att hålla mig ifrån det. Man märker hur Filippa och Felix har alldeles speciella band. Hur Filippa, tre år gammal, faktiskt känner ansvar för sin lillebror. Det är väldigt fint att se. Som igår när Filippa "läste" för Felix. 

Knappt nådde hon runt med armarna. Men de satt där med en pekbok och gjorde djurläten tillsammans. 

Visst, jag inser att andra tider kommer. När de bråkar. När det kommet smälla i dörrar, skrikas och gråtas. Men kärleken kommer alltid finnas där innerst inne. Det är bilden ovan ett bevis på.

---

Projekt toalett fortsätter. Vi har nu fått in offerter och valt ut den firma som gett bäst pris i kombination med vad vi får för pengarna. På fredag är det möte och materialval hos golvläggaren. 

Fultoan kallar vi den. Den är ju inte katastrof, men vi vill ha in ett badkar i huset och det har stått ett där inne en gång i tiden. Men nu är det borta, avloppet igensatt och ytan upptagen av en meningslös och ful garderob.


Förhoppningsvis byggstart inom ett par veckor. 

---

Något mer av kruppen blev det inte, tack och lov. Bara en envis hosta som nu även lillebror tagit över. Men inga fler nattliga akutresor behövdes. För den här gången i alla fall.

Krupp

Igår kväll vid 23:30 väckte jag Filippa för att hon skulle kissa ( hon vägrar nattblöja numer så väckning är än sålänge det enda sättet att undvika våta lakan). Nästan direkt märkte jag på henne att något var fel. Hon kippade efter andan men vara ett hest väsande hördes. Panik i hennes ögon och sen ett hostade vars ljud är svårt att förklara. Andas kunde hon men det gick tungt. En snabb slagning på 1177.se och symptomen på krupp eller falsk krupp stämde precis. Telefonisten sa direkt art vi skulle åka in till akuten eftersom det var första gången. Så dit åkte vi och hon fick kortison och andas in brycanyl från en slang. Det blev direkt bättre och vi åkte hem efter 20 minuter. 

Frågan är nu om det kommer tillbaka inatt. Det är vanligt och det är lika bra att ställa in sig på en ny utflykt inatt. Den här gången har vi blivit lovade utskrift av medicin så vi kan beandla det hemmavid. 

Dagen igår var annars toppen. Jag är ledig hela veckan pch barnen också så vi tog en promenad till affären och vidare till lekparken. Kändes väldigt underligt att gå förbi den förskola och skola jag gick på för 25 år sedan. Nu har jag, efter diverse utflykter till andra delar av landet i 10 års tid, bosatt mig i samma område och går där med mina barn som snart är i samma ålder. Bra känsla. Men ännu lite overklig. 

Felix och Filippa i lekparken vid Kullbergska sjukhuset.

Felix stortrivdes 


Och även syrran. 

---

Offerter för badrummet är på väg in. Tre byggfirmor har varit här och tittat. Nu får  vi väga pris mot vilka vi tror gör det bästa (och snabbaste) jobbet. Och såklart om vi över huvud taget har råd. 

---

Ledig vecka betyder också möjlighet att följa OS ganska bra. Dock kräver ju Felix och Filippa en hel del uppmärksamhet så det är ändå på en hälsosam nivå. Men imorgon kl 9:00 spelar Tre Kronor kvartsfinal och då gäller det att på något sätt hålla dem sysselsatta med annat. Filippa är ganska lätt. Men Felix. Blir hockey för honom. 


RSS 2.0