Tre frälsare?

Robert Petrovicky
Mathias Johansson
Antti Jussi Niemi

Tre gringos som nu blivit dalmasar och ska hjälpa Leksand i Kvalserien. Frälsare? Kanske, kanske inte. Nu gäller det bara för coach Kempe och grabbarna att få in dom här killarna i lagbygget. Mycket kommer handla om att de passar in i "gruppen". Kan tänka mig att det tittas snett från en del håll när tre överbetalda storfräsare bara kliver rätt in och tar en plats i förstafemman. För att använda en metafor; Det är lätt att såsen skär sig när nya ingredienser tillkommer.

Petrovicky spelade kvalesrie för Leksand i fjol också. Bäste poängplockaren då. Bör kunna smälta in bra i laget nu med och producera. Har spelat i tjeckiska ligan i vinter och gjort det bra.

Johansson är en av de som ryckts loss från rödhökskadavret i Malmö. Mycket rutinerad kille med både VM-guld och SM-guld (fyra stycken). Känner Pelle Prestberg sen åren i Färjestad vilket ska ha varit en avgörande faktor i värvningen. Besitter främst defensiva kvalitéer, vilket kommer att behövas när det hettar till.

Antti Jussi Niemi vet jag inte så mycket om förutom att han är en finsk back som spelat i Frölunda flera säsonger. Och som sagt, rutin i defensiven är välkommet. Speciellt efter att ha sett de fatala misstag som leksandsbackarna begick i första perioden mot Mora förra fredagen.

Alla tre har skrivit på för resten av säsongen. Ingen vet vad det kalaset kostat sponsorerna. Men någon har uppenbarligen lyft på lädret rejält och plockat fram miljonlapparna. Ska vi gissa på herr Ejendal?

Försvunnen idol

Sedan hockeybildsbytartiden (ca1994-1996) har Eddie Belfour varit den här bloggens stora idol. Undertecknad har följt honom ända från Chicago-åren till förra årets chockartade framträdande i Leksands IF. En av höjdpunkterna är såklart Stanley Cup-segern med Dallas 1999. En annan är när jag fick en skitcool Belfour-mask i innebandymodell av mamma på en semester i Åbo. Men den givet största var ju förra hösten när jag hade äran att intervjua honom. Täckte Almtuna-Leksand i skabbiga Gränby ishall (efter flera veckors tjat på chef Erik T Larsson) för TV4 Upplands räkning. Efter matchen var det självklart att ta honom för en kommentar. Först nekade han, för att inte sinka sina lagkamrater som redan var på väg till spelarbussen. Envisades och till slut gav han med sig. Galet skämmigt. "O man" stönade han när han fick se att jag skulle släpa ut honom i det kalla avbytarbåset för intervju (i NHL är dom ju vana vid att journalisterna kommer in i omklädningsrummet). Såklart skämmigt igen och sjukt nervöst. Ställde mina frågor och han svarade artigt. Men jag hade såklart en fråga till. Autograf. Hade tagit med mig tre kort ur min samling, fick två signerade och trodde inte att det var sant. Eddie såg något besvärad ut men log snett, tackade för sig och småsprang tillbaka till omklädningsrummet. En av bilderna har jag nu inramad här i Gävle. Den andra ligger, tillsammans med min högskolaexamen och lite andra papper i kassaskåpet hemma hos Mamma och Tobbe i k-holm. Stort.


Anyway. Upptäckte igår till min stora förvåning att belfour.com ändrat utseende. Trodde att jag skulle få ett livstecken som varit som bortblåst sen han lämnade Leksand efter kvalserien i våras. Icke. Inte ett ord om vad karln gör nu. Han är visserligen över 40 bast men man borde ju fått höra om han lagt av. Tog då tag i saker och ting och mailade till en adress som finns på hemsidan. Inväntar nu svar.

---

Gårdagens stora succé kom som ett brev på posten. 4000 spänn i ersättning från Fritidsresor. Bettina skrev in och klagade på att det fanns barn på vårt hotell trots att det enligt hotellbeskrivningen ska vara barnfritt (Blue Couples). Jag muttrade ganska högt på bussen till flygplatsen om det efter att ha blivit väckt flera mornar av att barnfötter dunkat fram och tillbaka, fram och tillbaka över golvet i rummet ovanför. Jag har absolut inget emot barn på hotell, har varit med om mycket värre, men marknadsför man hottellet som barnfritt så ska det f-n vara det också. Tur att Bettina tog tag i det hela och skrev. Nu har vi hux flux typ halva resan till Grekland i sommar betald. Det är vad jag kallar succé.

---

Jobbar just nu med en serie om Gefle IF;s försäsong. Säga vad man vill om både Gefle IF och fotboll såhär års men har fått mer eller mindre fria händer att göra ett inslag i veckan om det ämne jag gillar mest. Sport. Första inslaget gick idag och handlade om försäsongen i stort och vilka nya spelare som finns i laget. Nästa del ska göras på onsdag och fokusera mest på den nye tränaren Urban Hammar och hans roll bredvid Pelle Olsson.




Kungen i träning med Leksand förra säsongen.

Magisk kväll i Leksand

I fredags bar det av mot Ejendals Arena. Jag, Bettina, kusin Vigge och hans tjej Sofia. Vi bokade biljetterna i oktober och det var redan då nära på slutsålt. Siljansderby mellan Leksand och Mora. Sjuk prestige. Dessutom ett Mora i stort poängbehov i jakten på en kvalserieplats.


Jag och Vigge innan nedsläpp. (Vigge håller altså på Färjestad)

Matchen började lite trevande. Spänt och mycket på spel. Draget i arenan helt otroligt. Leksand spelar bra i offensiven men katastrof i egen zon. Lägg därtill osäkert spel av Eddie Läck i målet och mitt lag hade 3-1 i baken efter första. När Mora gör 3-1 är det väldigt tyst i Ejendals Arena. Snacka om antiklimax med tanke på inramningen.


Sveriges bästa publik höll låda trots underläge.

Andra perioden var ganska dålig. Det enda positiva där var att Leksand tog över spelet allt mer och att Pelle Prestberg reducerade till 2-3. Upplagt för vändning i sista.


Undertcknad sjukt nöjd efter 2-3.

Sista blev en nervös jakt på kvittering. Efter mycket om och men (och många svordomar) kom det förlösande målet med typ fem minuter kvar. Efter det hade Leksand minst en handfull chanser att avgöra matchen men Moras målvakt Robert Kristan var matchens lirare och bestal Leksand på segern. Mora vann efter en mållös förlängning matche´n på straffar. Surt såklart men det var skönt att Leksand vände underläget 1-3. Det visar på god moral och vilja i laget. Något som kan behövas i Kvalserien.  

Efter macthen bar det av hemåt Gävle igen. 20 mil med paus i Borlänge för en burgare. Lördag morgon och kraftigt snöfall. Vi beslöt oss för att skippa utepromenad på centrum till förmån för innepromenad på Valbo Köpis. Mat, nya sneakers och ett par skivor. Sen hemåt för att kolla handboll. Sverige-Frankrike. Tokviktig match i VM. Tyvärr visade det sig snabbt att Sverige var alldeles för dåliga och vi lagade tacos och drack öl/vin istället.

Efter det väntade en klassisk batalj i När och Fjärran. Tjejerna mot killarna såklart. Tjejerna van första (med futtiga 300 kronors marginalI). Sen visade vi vart skåpet skulle stå och utklassade brudarna i andra omgången. De tvingades till och med ge upp för att undslippa pengaräkning och total förnedring.  


Match.


Dream Team in action.

---

Leksand vann för övrigt söndagens match mot Sundsvall med 10-0.

---

Idag bokade vi hotell i Stockholm. Joe Labero ska få stå för underhållningen på Hamburger börs den 14:e mars.

---

Tobbe: Det blev förlust i första matchen för Runsten förra helgen. Matchen slutade 6-4 till Strömsbro och som helhet var jag nöjd med min första match på ett och ett halvt år. Jag gjorde ett misstag på hela matchen. Det värsta var att just det blev matchavgörande. Var felplacerad vid ett skott i PP för dom i början av tredje perioden och dom gjorde 5-4. Surt, surt. Men siktar på revansch nu till helgen. Ska träna onsdag och fredag och hoppas ta en plats mellan stolparna.  

---



Nu: betala räkningar

Tomt i hemmet

Bettina har åkt till Marocko med klassen. Tommhet här hemma altså. Kändes jättekonstigt i torsdags kväll som måste vara den första kvällen på över ett halvår jag är helt ensam hemma. Man vänjer sig såklart men det är när hon är borta som man på riktigt förstår hur mycket hon betyder. Nu är det ju bara en vecka så jag ska nog klara mig. Förstår nu inte riktigt hur vi klarade att vara ifrån varandra i ett helt år när Betti var i USA. All kredd till oss för att vi klarade det tycker jag.

Första väderrapporten från Marocko i torsdags hadlade om regn. Idag var det uppehåll, molnigt och 16 grader. Imorrn skulle det tydligen bli uppåt 20 grader och sol.

---

Imorrn blir det debut i Runsten, div.4-klubben som jag lirar med här. Vi möter serietrean Strömsbro hemma. Vi ligger rätt taskigt till i tabellen, men hoppas få bidra till vinst imorrn. Tränarn sa idag på träningen att jag spelar från start så det är bara att börja ladda.

---

Fest hos jobbarkompis Anna-Karin Niemann imorgon. Är en hel del människor, utöver jobbet, bjudna tydligen. Ska bli trevligt att träffa lite nytt folk.


Nu ska jag beta av nyinköpta "Full Metal Jacket" innan läggdags.



Jag och Bettina på Freedom Beach, Phuket.

Nyinköpt kontor

"Idag vankas IKEA. Vi ska dit och göra några standardinköp på förbrukningsvaror som värmeljus och blommor."¨

Ovanstående citat är hämtat ur det senaste blogginlägget. Som vanligt när man åker till IKEA får man ju alltid lite mer med sig hem än vad man tänkt sig. I det här fallet; ett succéartat skrivbord i ek.

Vi hittade som vanligt inget skrivbord i IKEAs usla skrivbordssortiment utan åkte lite på chans till det ännu ej öppnade Mio på andra sidan Valbo Köpstad (eller Köpis som det så fyndigt kallas i folkmun). Det visade sig ändå finnas en liten tjuvstartad REA-butik som vi gick in i.

Och där, mitt i röran av olika möbler, stod det, Vårt skrivbord. Nedsatt från 6500 till 2500. Efter vissa diskussioner om huruvida det skulle få plats och passa in, så slog vi till. Som hittat.

Och så här ser vårt nya lilla kontor ut:



Notera gärna detaljen med pärmutrymme i stolen.
Det var det som fick Bettina att bli kär i möbeln vid första ögonkastet.

---

Snart är det dags Kvalserien igen. Brr. Jag bävar för denna sporttortyr som varje år får en att hoppas så mycket, men som till slut gör en så grymt besviken. Kan det vara Leksands tur i år?

Jag har tyvärr lärt mig att inte hoppas för mycket.

Helg igen

De lediga dagarna duggar tätt i början på året. Inte mig emot. Helg igen och en hel del att roa sig med. Igår var vi först på hockey. Brynäs tog emot Skelefteå AIK. Matchen blev en målfest och Brynäs vann till slut med 5-4. Det var sjukt spännande på slutet när de svartgula pressade på för en kvittering i spel sex mot tre. Men keeper Anders Lindbäck och de andra klarade biffen och tre fräscha pinnar i jakten på slutspel var i hamn. Drygt 6200 på plats i Läkerolen. En helt ok siffra men kunde vart mer med tanke på motståndet och veckodagen.

Jag vill dock understryka här att jag inte (nej inte ens i närheten) har blivit Brynäsfan. Det var Bettina som tog initiativet och det var hon som hejade mest (även om jag hade svårt att hålla tillbaka spänningsvrålen i slutsekunderna).

Nästa fredag blir det andra bullar. Leksand vs. Mora i Ejendals Arena. Fest är bara förnamnet,

Sen drog vi vidare mot biostaden. Den senaste Wallander skulle bedömas. En helt OK film skulle det visa sig. Krister Henriksson gör det ju bra, även om jag alltid har tyckt att Rolf Lassgård är den riktige Wallander. För övrigt såg vi Lassgård på hockeyn. Han är ju från gävle och ett riktigt brynäsfan. Han har bland annat suttit i klubbens styrelse, Bettina blev oerhört förtjust över att se en kändis på läktaren.

Idag vankas IKEA. Vi ska dit och göra några standardinköp på förbrukningsvaror som värmeljus och blommor.

---

Kl 17 smäller det. The clash of the titans. Manchester United vs. Chelsea. Blir en sväng ner till Olearys som ligger rakt över gatan. Garanterad sms-kontakt med Chelsea-Rödis såklart. Vore gött med vinst. Det borde gå hemma på Trafford.

---

Bäst just nu: Killswitch Engage - My Curse


Wallander som bloggen vill ha honom.

RSS 2.0