Tre frälsare?

Robert Petrovicky
Mathias Johansson
Antti Jussi Niemi

Tre gringos som nu blivit dalmasar och ska hjälpa Leksand i Kvalserien. Frälsare? Kanske, kanske inte. Nu gäller det bara för coach Kempe och grabbarna att få in dom här killarna i lagbygget. Mycket kommer handla om att de passar in i "gruppen". Kan tänka mig att det tittas snett från en del håll när tre överbetalda storfräsare bara kliver rätt in och tar en plats i förstafemman. För att använda en metafor; Det är lätt att såsen skär sig när nya ingredienser tillkommer.

Petrovicky spelade kvalesrie för Leksand i fjol också. Bäste poängplockaren då. Bör kunna smälta in bra i laget nu med och producera. Har spelat i tjeckiska ligan i vinter och gjort det bra.

Johansson är en av de som ryckts loss från rödhökskadavret i Malmö. Mycket rutinerad kille med både VM-guld och SM-guld (fyra stycken). Känner Pelle Prestberg sen åren i Färjestad vilket ska ha varit en avgörande faktor i värvningen. Besitter främst defensiva kvalitéer, vilket kommer att behövas när det hettar till.

Antti Jussi Niemi vet jag inte så mycket om förutom att han är en finsk back som spelat i Frölunda flera säsonger. Och som sagt, rutin i defensiven är välkommet. Speciellt efter att ha sett de fatala misstag som leksandsbackarna begick i första perioden mot Mora förra fredagen.

Alla tre har skrivit på för resten av säsongen. Ingen vet vad det kalaset kostat sponsorerna. Men någon har uppenbarligen lyft på lädret rejält och plockat fram miljonlapparna. Ska vi gissa på herr Ejendal?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0