Familjen komplett

I fredags morse lämnade vi Katrineholm bakom oss med sikte på Göteborg, Ullevi och Bruce Springsteen. Vi lämnade också Filippa som skulle vara hos farmor i nästan tre dygn. Tidigare har vi inte varit ifrån Filippa längre än en natt. Knappt ett dygn då. Nu for vi iväg och hade det jättebra på hotell i Gbg och Bed & Breakfast i Ullared dit vi åkte morgonen efter konserten. I morse längtade vi så mycket efter Filippa att vi åkte norrut direkt efter frukost istället för ett litet varv med shopping till. Ofattbart härligt att få krama om henne och se henne igen. På flera sätt har det varit bra att vara ifrån henne. Dels har man hunnit slappna av lite och sova ut. Sen har Bettina och jag fått tid för varandra som man inte får med småbarn omkring sig. Det har också varit nyttigt att sakna henne och få ytterligare en bekräftelse på hur otroligt värdefull hon är för oss. Men hela tiden har hon ju saknats såklart och när vi var tillsammans igen kändes allt rätt och som vanligt. Trion komplett igen. Men Filippa har också haft det kanon här hemma och blivit ompysslad som bara ett kärt barnbarn kan bli. Vi har tur som har så snälla och hjälpsamma föräldrar. En stor trygghet! --- Nu fortsätter semestern ett par dagar här hemma i Katrineholm ett par dagar innan vi vänder till Gävle igen. --- Hur Bruce var? Fantastisk såklart. Många undrar vad grejen med Springsteen är. Det går nog inte att beskriva utan att ha varit en av 66 000 på Ullevi en sommarkväll när Bruce och The E Street Band drar igång 'Born to run'.

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-2/530472/images/2012/pic_50159a9eddf2b31a0d000004.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-2/530472/images/2012/pic_50159a9eddf2b31a0d000004.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-2/530472/images/2012/pic_50159a9eddf2b31a0d000004.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-2/530472/images/2012/pic_50159a9eddf2b31a0d000004.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-2/530472/images/2012/pic_50159ad29606ee5cc200000c.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-2/530472/images/2012/pic_50159ad29606ee5cc200000c.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-2/530472/images/2012/pic_50159ad29606ee5cc200000c.jpg%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-2/530472/images/2012/pic_50159ad29606ee5cc200000c.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-2/530472/images/2012/pic_50159bf1e087c34d9000002b.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-2/530472/images/2012/pic_50159cc2ddf2b3260300000a.jpg" class="image">


Stanna pappa!

Det senaste för Filippa är att sätta ihop två ord. Ett första steg mot att bygga meningar. Nästan varje dag kommer något nytt man överaskas av. I söndags var vi ute på fotbollsplan och busade. Då sprang jag iväg ett tiotal meter för att hämta en boll. Då hörde jag snart "tanna pappa! tanna pappa!" med en mycket bestämd ton från Filippa. Klart man blir paff. Men hon har några hon kör med nu. Till exempel; Akta bilen! eller hejdå pappa/mamma! Fascinerande och rörande i all sin enkelhet. Imorgon kommer svärföräldrarna och hämtar Filippa. Hon ska följa med dem hem till Valla och sova där till torsdag. Sen flyttar hon vidare till mamma och Tobbe. Där ska hon bo till söndag när jag och Bettina kommer hem från Gbg/Ullared. Så märkligt det kommer kännas att vara borta från F i flera dygn. Men nyttigt samtidigt för båda parter. Idag har vi vart och handlat lite och pantat burkar som blev över i helgen. På eftermiddagen lekte vi och klippte gräsmattan.


Tråkigt men nödvändigt

I fredags gick Filippa sin sista dag på Smultronställets förskola. Har svårt att hitta ord för den tacksamhet jag känner till personalen som varje dag gett 100% för Filippas välmående och utveckling. Den trygghet både Filippa och vi kunnat känna vid lämning varje morgon är ovärderlig. Så det var med en liten tår i ögat jag hämtade F i fredags. De hade gjort ett jättefint plakat med en bild på Filippa på. Oxå en sån grej, F har ju bara vart där i fyra-fem månader. De hade inte behövt anstränga sig. Men det gjorde och det säger det mesta. Bettina hade gjort en superfin blomkorg med godis, skrivet kort och en bild på F som vi lämnade. Hoppas innerligt att det blir lika bra på den nya förskolan. Har svårt att tro det nu men det blir säkert bra. Det viktigaste är ju att den ligger fem minuters promenad bort och inte på andra sidan stan som nu. --- Helgen tillbringades som sagt med ett gäng goa släktingar. Fullt hus var det. Åtta vuxna och fem barn genererar en skaplig ljudnivå. Det märktes framför allt i fredags kväll när det regnade och alla var inomhus samtidigt. Men härligt samtidigt. Det är inte ofta vi träffas så det är riktigt kul när det blir av. Lördagen betades av på Furuvik, på Strömvallen (5-0!) och vid grillen. Vädret var med oss oxå så det blev en riktigt lyckad dag. --- Och nu börjar semestern. Det jag ska njuta mest av är att inte behöva stressa till dagis/jobb imorgon. Sen får vi se vad som händer.


Halvvägs

Tiden rusar på och plötsligt är Bettina halvvägs gravid med Filippas lillsyskon. Känns som jag knappt hinner tänka på det tillräckligt. Bra eller dåligt? Mest bra tror jag. Förra gången var jag hela tiden så nervös och Bettinas mage var jordens medelpunkt. Nu kretsar det mesta kring vårt lilla energiknippe Filippa som gör framsteg varje dag. Både positiva och negativa. Hon har börjat få riktiga utbrott för ingenting. För att testa oss, känns det som. Ingenting sånt förekommer på förskolan (jag frågade idag) vilket talar för att hon vet att hon kan tänja på gränserna när hon är med oss. Är väl bara början antar jag... --- Kvällens löptur mätte 9,2 km. Nytt rekord. Hade orkat milen men omvägen jag hittade för att springa längre tog slut och jag var hemma. 47 minuter tog det vilket gav en kilometertid på 5,06. Det tar sig, sa pyromanen. --- Idag har vi fixat och förberett för helgen. Tre av mina kusiner kommer hit med familjer och vi kör helhelg med Furuvik, grill och allsvensk fotboll på Strömvallen. Ska bli riktigt skoj. En mkt värdig inledning på semestern som börjar imorgon. --- Bild på Filippa klistrad framför Pippi tidigare idag.


Topdress

Lugn och obokad helg går mot sitt slut. Fem dagars jobb kvar innan semester. Har inte alls räknat ner som jag gjorde i fjol. Då var vi nyinflyttade och jag såg fram emot att få lägga all energi på alla 100 småprojekt här hemma.

I år ska det mest bli skönt med en paus i arbetet och ladda för hösten. Helgens stora projekt blev iaf att fixa med vår lilla plätt till gräsmatta vi har på baksidan. Kantbeskärning och topdressning. Det förstnämnda för att jämna till mot rabatterna där det vuxit sig vilt under året. Det sistnämnda för att täta upp och jämna ut. Och så stödså med nya gräsfrön. En hel vetenskap. Tur att man har ett par grästokiga grannar att bolla med. Plus gräsgurun Olle Berg's hemsida som bibel.

Återstår att se om det blir bättre. Borde iaf inte bli sämre. Lagom liten plätt jag har att experimentera på.


Döden är orättvis

Idag har vi rapporterat om totalt fyra dödsfall i våra sändningar. En MC-förare körde ihjäl sig utanför Gävle. En sjuåring drunknade på Leksands sommarland och två brandmän dog i en trafikolycka utanför Smedjebacken i Dalarna. Brandmännen var på väg ut till en trafikolycka när de på en smal väg fick väja för en bil och brandbilen for rakt ner i ett 10 meter djupt dike. Två av de fem brandmännen klämdes till döds. Två pappor kom inte hem ikväll (om vi förutsätter att de omkomna var män). Det är så sjukt sorgligt. En missad kurva. Ett lite för djupt dike. Döden är inte längre bort än så. På brandstationen i Gävle flaggade man på halv stång i eftermiddag. Så dystert. (livar upp lite med en badbild på Filippa från gårdagen)


Feberlarm

Idag hände det för första gången. De ringde från förskolan och meddelade att Filippa var sjuk. Hängig med 38 graders feber. Tur att de ringde så pass sent som fyra och att det var en lugn dag bakom dagchefsbordet. Sändningarna var klara och jag kunde gå ifrån nästan direkt. 20 minuter efter de ringde var jag där. En dämpad Filippa halvlåg i en vagn med en bok. Väl hemma hade hon bara 37,7 och hon verkar inte så hängig. Hon har i alla fall fått Ipren och har nyss gått till sängs. I morse var första gången hon ropade på mig istället för Bettina. Till slut verkar Filippa förstått vem som är den morgonpigge av sina föräldrar. Såhär såg det ut när jag hämtade förut. Vattenpölar är redan fascinerande saker.


Getaway Rock

Äntligen verkar blogg.se-appen vara back on track. Firar det med ett gäng bilder som får sammanfatta två dagars jobb på festivalen Getaway Rock i Gävle. Allt toppat med ett privat besök i fredags kväll/natt när dragplåstret Manowar gick på scen.


Furuvik

Vi börjar bli rätt rutinerade på Furuviksparken nu.
Flera besök per sommar tre år i rad har det blivit. Tur för oss att vi har frikort via jobbet. Annars hade vi varit fattiga. För första gången nu i söndags kunde Filippa uppskatta både djur, karuseller och glass.
Det var för henne vi åkte dit och hon fick styra det mesta. 
 
Nyss ankomna. Taggad Filippa diggar till musiken ur de dolda högtalarna. 
 
Hälsar på sköldpadda i tropicariet. 
 
Stegar nöjt mot fäbovallen. Vi hängde på låset och var först dit. 
 
Färdigslappat. Fåren låg lugnt och vilade i skuggan. Sen kom Filippa. 
 
Efter fikapaus dags för ponnyridning. 
 
En smått chockad Filippa red iväg.
 
Sammanbiten debut på hästryggen. Men när hon klivit av firade hon med ett retroaktivt "wiiii",
 
Sen var det dags för flodfärd. Filippa än mer sammanbiten. 
 
Sen vilodags. Mamma och pappa relaxade i solen vid det hemliga fortet.
 
Sen en bejublad karusellfärd på tivolit...
 
...innan tjejerna varvade ner med en glass. 
 
Besöket avslutades med ytterligare lite hästkontakt. 
 
Ganska lika här, mina damer. 
 
---
 
Kvällspass idag. Filippa sover middag, ska snart väcka henne och vi ska äta lunch. Sen iväg till förskolan strax efter ett innan jag börjar jobba klockan två. 
 
Kvällsjobb väntar även torsdag och fredag. Då ska det rapporteras från festivalen Getaway Rock. Vi ska vara på plats med eget tält och bygga upp det som en liten studio. Tanken är att visa upp oss samtidigt som vi drar in material till våra sändningar och kanske också sänder direkt i TV4 News. 
 
 
 

RSS 2.0