När det blir tidigt

Jag ser mig som en morgonpigg människa. I vårt förhållande behöver vi inte diskutera vem som ska få ligga kvar ett par extra timmar. Jag gillar att gå upp tidigt med Filippa på morgnarna, titta på teve och fixa kaffe.

Men när det för tionde dagen i rad står 05:40 på klockan när jag hör "PAPPA" från rummet intill. Ja, då muttrar till och med jag lite. Det är stor skillnad på 05:45 och 06:30 till exempel. Rent psykologiskt.

Givetvis har Felix ett finger med i spelet. Han vaknar oftast för sitt tidiga morgonmål vid 05:30-rycket. Och han är inte helt knäpptyst, om man säger så.
Filippa vaknar till och känner att det är morgon. För henne är ju klockslaget helt irrelevant. Hon går på känsla.

Och här har vi nog en av de mest kännbara "tvåbarnseffekterna". När Filippa var liten fanns det ju ingen mer som kunde vakna. Det var bara att somna om och blunda den där timmen till som till och med jag behöver.

Så nu är det lördag, klockan 06:22, kaffebryggaren puttrar och Filippa mumsar i sig frukost. Mysigt är det, trots allt.

---

I tisdags var det dubbel besiktning. Bilens första (det är en 09 och de första tre åren går den fri). Måste ha varit den snabbaste besiktningen på länge för den kontrollanten. "Ser bra ut, ser bra ut, ser bra ut" sa han. Och ja, konstigt vore väl annars med nästan nya bilen.

Den andra besiktningen var på Filippa. 2-årskontrollen. Den gick alldeles utmärkt och hon ligger perfekt på alla kurvor när det gäller längd och vikt.
Ännu roligare är att hon verkar ligga väldigt långt fram i tal, motorik och förståelse. Sköterskan på BVC var alldeles till sig.


Känslor

På min Twitter skrev jag ikväll något i stil med:

Att se in i min tvåmånaders sons ögon, få blicken tillbaka tillsammans med ett litet leende. Den känslan. Omöjlig att beskriva.

Och ja, det är den. För det är så många olika lyckokänslor som rusar genom kroppen och tar formen av tårar som fyller ögonen.

Pretentiöst kan tyckas, men så känns det. I alla fall för mig.

Samtidigt kan det ibland kännas sorgset. För då tänker jag på alla miljontals barn som Felix på jorden som inte har det lika bra som han. Som svälter, som misshandlas, som är ensamma. River i hjärtat.

Men man kan bara göra sitt bästa här och nu för att Filippa och Felix ska få bästa tänkbara uppväxt.


Mor och Far

Jag har ett stort problem i relationen till min mamma och pappa. 
 
Jag kan inte lära mig när de fyller år. Det beror till största del på att de råkar ha sina respektive födelsedagar datumen efter varandra. Den 10:e och 11:e februari. Det spelar ingen roll, varje år ställer jag mig frågan; Vem var det nu som fyllde den ena dagen och vem på den andra? 
 
Ett som är säkert är i alla fall att mamma fyller 50 år idag.
 
 
Har grattulerat henne via ett sms som skickades halvvägs över jordklotet. Resten av familjen och de närmaste vännerna är nämligen i Thailand sedan i torsdags och ett par veckor framåt. En resa som vi skulle varit med på men som en viss (relativt oplanerad) Felix satte stopp för. Därför är vi kvar här hemma. Tråkigt men kanske lika bra. Filippa och en nyfödd på ett plan i tio timmar känns inte som en så värst bra idé. 
 
Vi grattade istället förra helgen med en mysig middag hemma hos mamma i Katrineholm. 
 
Med var såklart även pappa och Eva. Eva som också snart fyller 50 och middagen var till henne också. 
 
Mamma gillar inte att posera på bild men jag tvingade henne tidigare under dagen:
 
 
Ett mycket bra 50-årsfotografi om någon frågar mig. 
 
 
Och eftersom det är mamma som fyller år idag är det ju pappa som fyller år imorgon. Kanske är jag på väg att lära mig nu. Pappa får finna sig att spela andrafiol i detta inlägg eftersom han inte fyller jämnt. Men en bild ska vi ordna. Från samma kväll:
 
50mm-objektivet gör underverk i ljussvaga miljöer. 
 
Pappa, jag ringer imorgon kväll. Jobbar visserligen kväll men det ska nog hinna med det (komma ihåg det) ändå. Om inte Korsnäs brinner eller Brynäs sparkar tränarna. Föga sannolikt båda två. 
 
Klämmer in en bonusbild på Filippa i kalaskläder från förra helgen:
 

Bilderna

Bilderna i lite högre upplösning:


På barnfronten, intet nytt.

Lite frånvarande här nu. Beror dels på att man blir lätt otaggad att blogga via telefon när det ständigt krånglar med bilderna. Och dels på att det inte finns så mycket att rapportera.

Vi är ju inne i oxveckorna. Den mörka, långa perioden innan påsk. Snö, mörker, buss, jobb, pannkaka, blöjor, välling, godnatt. Ungefär så känns livet nu.

Som tur är lyser ju våra underbara barn upp tillvaron och varje sekund känns så meningsfull trots allt det mörka och blöta runt om.

Den 23 mars ska Felix döpas. Det är väl nästa stora hållpunkt i vår kalender.


RSS 2.0