Bildfest

Sommaren är slut. Nu kommer hösten.
Så sa en parodiversion av Dr. Alban i sin dikt någon gång på 90-talet. Och det kunde inte stämma mera. Semestern är slut och då börjar ju hösten. Så är det bara. 
De sista, mycket varma, semesterdagarna tillbringades i Valla, Södermanland. Vi bodde hos svärföräldrarna några dagar innan vi for iväg på bröllop för min syssling (och Bettinas barndomsvän) Linda och hennes Henke.
En mycket vacker vigsel och en fantastisk fest mitt ute på landet utanför Bettna. I det sörmländska hjärtat. Det var en väldigt bra kväll. Om än väldigt svettig. En perfekt punkt på semestern. 
 
Och inte ens den gnälligaste örebroaren kan komma att påstå att det kunde varit bättre väder denna sommar. Sommaren 2013. 
 
Nu väntar jobb i fyra veckors jobb innan fyra månaders pappaledoghet står för dörren. 
 
---
 
Sen Felix döptes i slutet på mars har jag funderat på att jag borde blogga ut lite kvalitetsbilder från dagen. Och från många andra dagar där efter. Men datorn har hela tiden stått i samma rum som Felix sovit. Ofta väldigt bräckligt. Så varken plats eller tid har funnits. Den unge mannens sena kvällar de fösta fyra-fem månaderna lämnar inte så¨värst mycket utrymme till hobbys så som att blogga ut kvalitetsbilder från datorn. Det hamnar en bit ner på priolistan, så att säga. 
 
Men nu har vi fått in datorn i klädkammaren, vägg i vägg med vårt sovrum. Det är lite trångt, men inte så trångt som det kan verka. Det är gjort uttag i väggen här för att ha just ett litet kontor när de andra rummen har fyllts. Av barn till exempel. 
 
Så nu tar jag mig friheten att göra ett urval. Tre bilder från varje tillfälle jag tyckt att det behövts. 
 
Nävertorpskyrkan, Katrineholm 23 mars 2013. Delix dop. 
 
Pappa och Felix, precis innan ceremonin. 
 
Under dopet. Eva och Tobbe. Två mycket värdiga och bra faddrar. Bonus-farmor och -farfar.
 
Jag tillsammans med nydöpt Felix och MINA faddrar. Faster Maude och Bert. Jag är döpt i samma kyrka och för 28 år sen stod de där mig i famnen. 
 
---'
 
Trolldal 11 maj - Filippa gör debut på hästryggen. 
 
Felix på promenad med farfar. 
 
Medan Filippa körde hårt i ridhuset. Först lite stelt...
 
...men snart allt mer avslappnat. 
 
---
 
Midsommar vid Julita gård, 21 juni 2013.
 
Mamma och Filippa på väg.
 
Lunch vid Pettson-huset. 
 
Filt och fint väder. I väntan på midsommarstången. 
 
---
 
Gotland, 14-21 juli. 
 
På väg över. 
 
Karuseller inledde och avslutade veckan. 
 
Där emellan tre riktigt fina dagar på stranden. Som här vid Sudersand på Fårö. 
 
 
 

Gotland

Första vägen av kaos är förbi efter hemkomsten. Barnen sover, middagen är äten och masstvätten är igång.

En vecka på Gotland har passerat och minnena är ljuva. En fantastisk ö visade det sig vara. Vädret var på topp och tisdag-torsdag vigdes åt besök på olika stränder från norr till söder. Sudersand på Fårö var en riktig fullträff.

Två dagar ägnades åt Kneppbyns sommarland strax utanför Visby och en dag strosade vi bara runt i Visby och runt muren.

Vi bodde åtta personer i ett hus i utkanten av Visby centrum och det fungerade riktigt bra. Det enda problemet var att ha Felix och Filippa i samma rum. Ett par mornar (05:15 i tisdags!) väckte de varandra och det blev lite kö vid läggning.

Men totalt sett som sagt en toppenvecka och det lär inte vara sista gången vi besöker ön.

Lite blandade bilder:


Stora Felix

När man blir förälder avdramatiseras snabbt allt som har med bajs att göra. Helt normalt kan man vid middagsbordet, ofta med gäster, föra en konversation om bajs. Konsistens, färg och doft. Inga konstigheter.

Så här kommer dagens bajsuppdatering.

Felix har vid ett par tillfällen varit väldigt hård i magen. Inget onormalt med det. Det var Filippa också och är normalt när man börjar sätta in allt mer burkmat.

Man kan underlätta med katrinplommon och annat för att få situationen i magen att lösa sig, so to speak.

Men senast på BVC fick jag ett lika enkelt som genialt tips. När vi märker att han klämmer och har svårt och blir röd som en tomat i ansiktet. Sätt honom på pottan. Klart det blir lättare. Spelar ju ingen som helst roll att han bara är 6 månader. Huvudsaken är ju att han sitter stadigt (och det gör han).

Metoden gav resultat så sent som nu på morgonen. Ger er en bild på en mycket lättad Felix, men besparar er "resultatet".




Ett lyft

Vi bor i ett jättefint hus. Men idén bakom det var att inte peta in så mycket extra. Det skulle vara nytt, fräscht, modernt men också prispressat.
Därför byggdes det en väldigt spartansk trätrall på baksidan. Verkligen inget extra.

Det ville vi ändra på i år och bygga ut. Pappa gillar verkligen att pyssla med sådant och jag är inte alls speciell kunnig. Så vi brukar samarbeta. Det gjorde vi med grilldäcket på framsidan i fjol och det gjorde vi nu även under helgen som gick.

I vanlig ordning försöker jag lära mig så mycket som möjligt under tiden. Men det är inte så lätt alltid. När pappa, som varit byggare i ett helt arbetsliv, sätter fart så går det undan. Även ett proffs behöver dock en hantlangare och ett bollplank. Det var min roll. Efter lunch i lördags började vi och i god tid innan söndagens grillmiddag var vi klara.

Trall, staket och en förvaringslåda.

En lika stor del som pappa i bygget hade Eva som hängde med Filippa och Felix hela dagarna. Filippa har verkligen kommit nära Eva och de pysslade med det mesta. Allt ifrån skogspromenader till tandborstning.

Petar in lite bilder från bygget:



RSS 2.0