30 år

Brutalt lång frånvaro här nu. 
Det har sin enkla förklaring i att det helt enkelt inte funnits tid. Det i kombination med att det kanske inte funnits så mycket att orda om. 
Frågan är ju om någon ens läser denna spalt längre. Vet att det är i alla fall en handfull och det räcker för mig. 

All tid har lagts på umgänge med familj och pyssel med altan och hus, på senare veckor jobb, plus förberedelser inför den 30-årsfest som ägde rum i lördags. 

Närmare 50 personer tog sig hit. Släkt, vänner och familj i en salig blandning. Hur lyckat det blev ska man kanske fråga gästerna, men jag kände mig i alla fall väldigt nöjd efteråt. Inte minst med den fantastiska present som Bettina hade styrt upp och skramlat till från alla. Varje gäst hade ett paket med sig. I varje paket fanns en pusselbit. Bitarna bildade en bild som berättade att vi ska åka till New York i mars och titta på NHL-hockey. Något som jag pratat om som en dröm så länge jag och Bettina känt varandra. Med följer min syster Therese, hennes kille och även barndomsvännen Henke som lika mkt som jag sett fram emot en sån är resa. Kommer att bli magiskt. Det enda jobbiga kommer att vara att lämna barnen i nästan en vecka. Gör ont att tänka på det. 

Det berömda pusslet. 


Långbord på den nymålade altanen. Värt alla timmars jobb just i det här ögonblicket. 

---

30 år ja. 
Många pratar om ålderskris. Men inte här. Jag har varit över 30 år ganska länge nu känns det som. Villa, Volvo, barn och allt gör att det känns mer än rätt att kliva över 30-strecket. 

Har dock, i skrivande stund, knappt ett dygn kvar som 29-åring. Strax efter kl 20 den 20:e augusti 1984 är jag född. 

---

Och de där två små bara växer. Tiden flyger och jag njuter av (nästan) varje sekund. Det är fantastiskt att se hur de växer upp tillsammans och är både bästa vänner och värsta fiender. Allt som oftast det förstnämnda. Hur Felix lär sig allt bättre lär sig säga "Filippa" och hur glad han blir varje ledig morgon när hon vaknar. Och hur viktigt det är för Filippa att varje kväll få pussa och krama sin bror godnatt. 

Eller hur självklart det är för Filippa att hjälpa Felix ner för trappen innan vi åker till stranden en varm semesterdag. 

---

Efter altan så står nu kaminen på tur.
I morgon kommer de från Kamin och Kakel och monterar ner den uttjänta kakelkaminen och sätter på torsdag in en ny täljstenskamin. 

Altan före:



Altan efter:







RSS 2.0