Magisk kväll i Leksand

I fredags bar det av mot Ejendals Arena. Jag, Bettina, kusin Vigge och hans tjej Sofia. Vi bokade biljetterna i oktober och det var redan då nära på slutsålt. Siljansderby mellan Leksand och Mora. Sjuk prestige. Dessutom ett Mora i stort poängbehov i jakten på en kvalserieplats.

Jag och Vigge innan nedsläpp. (Vigge håller altså på Färjestad)

Matchen började lite trevande. Spänt och mycket på spel. Draget i arenan helt otroligt. Leksand spelar bra i offensiven men katastrof i egen zon. Lägg därtill osäkert spel av Eddie Läck i målet och mitt lag hade 3-1 i baken efter första. När Mora gör 3-1 är det väldigt tyst i Ejendals Arena. Snacka om antiklimax med tanke på inramningen.

Sveriges bästa publik höll låda trots underläge.

Andra perioden var ganska dålig. Det enda positiva där var att Leksand tog över spelet allt mer och att Pelle Prestberg reducerade till 2-3. Upplagt för vändning i sista.

Undertcknad sjukt nöjd efter 2-3.

Sista blev en nervös jakt på kvittering. Efter mycket om och men (och många svordomar) kom det förlösande målet med typ fem minuter kvar. Efter det hade Leksand minst en handfull chanser att avgöra matchen men Moras målvakt Robert Kristan var matchens lirare och bestal Leksand på segern. Mora vann efter en mållös förlängning matche´n på straffar. Surt såklart men det var skönt att Leksand vände underläget 1-3. Det visar på god moral och vilja i laget. Något som kan behövas i Kvalserien.

Efter macthen bar det av hemåt Gävle igen. 20 mil med paus i Borlänge för en burgare. Lördag morgon och kraftigt snöfall. Vi beslöt oss för att skippa utepromenad på centrum till förmån för innepromenad på Valbo Köpis. Mat, nya sneakers och ett par skivor. Sen hemåt för att kolla handboll. Sverige-Frankrike. Tokviktig match i VM. Tyvärr visade det sig snabbt att Sverige var alldeles för dåliga och vi lagade tacos och drack öl/vin istället.

Efter det väntade en klassisk batalj i När och Fjärran. Tjejerna mot killarna såklart. Tjejerna van första (med futtiga 300 kronors marginalI). Sen visade vi vart skåpet skulle stå och utklassade brudarna i andra omgången. De tvingades till och med ge upp för att undslippa pengaräkning och total förnedring.

Match.

Dream Team in action.

---

Leksand vann för övrigt söndagens match mot Sundsvall med 10-0.

---

Idag bokade vi hotell i Stockholm. Joe Labero ska få stå för underhållningen på Hamburger börs den 14:e mars.

---

Tobbe: Det blev förlust i första matchen för Runsten förra helgen. Matchen slutade 6-4 till Strömsbro och som helhet var jag nöjd med min första match på ett och ett halvt år. Jag gjorde ett misstag på hela matchen. Det värsta var att just det blev matchavgörande. Var felplacerad vid ett skott i PP för dom i början av tredje perioden och dom gjorde 5-4. Surt, surt. Men siktar på revansch nu till helgen. Ska träna onsdag och fredag och hoppas ta en plats mellan stolparna.