Blöjfritt

För första gången på drygt fem år är vårt hem fritt från blöjor och stinkande påsar utanför dörren. Det är ganska skönt kan jag säga, utan att gå till överdrift. 
Felix process från blöjbarn till kalsongkille har gått oväntat snabbt. Några olyckor var det i början här hemma, men det berodde mest på mig och Bettina när vi inte var bestämda nog att "tvinga" honom på toaletten innan han vant sig vid att säga till själv. 
Och på förskolan har det också gått oväntat bra hittills, de flesta olyckor har skett för att han inte lyckats pilla ner "snobben" (som han kallar den) ordentligt så kisset runnit ut på byxorna. 

Härom kvällen bestämde han sig också skälv för att sluta med nattblöja. Har gått över förväntan där också, men precis som med Filippa tar vi för vana att ta upp honom till toaletten när vi går och lägger oss. Inga problem för barn att kissa i sömnen, har man lärt sig. 

Så nu står vi här med två barn som blir allt större. Det är verkligen blandade känslor kring det. Samtidigt som det är skönt att slippa t.ex byta bajsblöjor (OBESKRIVLIGT SKÖNT FAKTISKT), så är det lite jobbigt att tiden med dem som våra små underbara, kramgoa barn snart är över. Visst väntar härliga tider framöver också, men det finns inget som går att jämföra med en liten tvååring som kryper upp i famnen på en och gosar in sig. 

Sista projektet på Felix är nu nappen. Vi håller långsamt på att förbereda honom mentalt på att den ska lämnas till Bamse i vår när vi besöker Kolmården. Återstår att se hur det går. 


Blöjfrie Felix i startblocken. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0