Sällsynt helg

De är så ovanliga numera att man på förhand tvivlar på att de är på riktigt. De obokade helgerna. Speciell nu för tiden när jag jobbar varannan helg. 
Men nu senast inföll en sådan (med undantaget att jag åkte iväg på lördagkvällen och kollade stryktips med ett gång kompisar). Obokad innebär ju i vårt fall dock inte att man ligger och latar sig när det finns ett hus och en trädgård att ta hand om. 

I lördags klippte vi buskar, rensade rabatter och lagade gräsmattan. I söndags fortsatte det med jobb i trädgården, pappa kom (trots förkylning) och hjälpte till med de sista plåtdetaljerna på altantaket. Tobbe, mamma och Tove kom över och fikade och Tobbe hjälpte till med att klippa ner stans största vinbärsbuskar. Under tiden hängde barnen mest med och "hjälpte till". När man pysslar på i trädgården behövs ingen större ansträngning med att sysselsätta de små. De nöjer sig med att titta på och leka samtidigt. Ett bra sätt art förena nytta med nöje samtidigt som man har "familjetid". 

Till slut fick barnen ändå bestämma aktivitet. När söndagsmiddagen förbereddes så ville de cykla. Filippa har tidigare inte varit så förtjust i sin BMX med stödhjul men nu verkar hon ha ändrat sig. Samtidigt gör Felix sitt bästa för att hänga med med sin trehjuling. 




Lördagskvällen blev för övrigt riktigt lyckad. Att över en öl eller två få träffa de vänner som man genom åren lyckats hålla kontakten med här i stan är verkligen behövligt. Inte för att jag vill komma hemifrån utan för att balansen är nödvändig. Att hitta tid för det har blivit allt svårare så det är riktigt kul när det blir av. 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0