Tävling

"Jag vann och du förlorade, pappa".
Den meningen är just nu väldigt vanlig i vårt hem. För Filippa går det mesta ut på att tävla och att vinna. Allt från i att äta mat till att hinna först till toaletten. Jag antar att det är en ganska normal utveckling. Speciellt i och med allt som händer på förskolan. Hon tävlar lika ofta mot mig som mot Felix (som gärna hänger på i löpgrenarna även om han är chanslös). Har försökt flika in lite försiktigt att det inte alltid bara är vinst eller förlust som gäller. Även den som kommer tvåa och trea kan få pris. Det har inte riktigt sjunkit in ännu. 

Här tävlas det i att skotta snö (Felix kan knappt gå och har ingen spade).

Liten paus i renoveringen har det blivit. Det akuta skedet är förbi, så att säga. Bara lite småfix de senaste veckorna som att ta bort element i hallen (där det senare ska bli golvvärme) och måla lite. Nästa stora steg kan bli att beställa renovering på toaletten på entréplan. Förhoppningsvis kan vi ta ett förmånligt lån och få det avklarat så snart som möjligt om allt går som det ska.

Huset känns fortfarande som ett riktigt bra köp. Vi trivs väldigt bra. Kanske framför allt med ytorna och förvaringen. När vi skrev på kändes det lite stort (130+80 m2) men nu känns det perfekt. 

Tävlings-Filippa utanför sitt rum 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0