Nästa rum

Efter Felix rum stod gästrummet på tur. Vi fortsätter på temat vitt såklart. En märkligt sunkig gul färg prydde vävtapeten på väggarna. Som lök på laxen satt det en härlig 90-talsbård runt hela rummet. Enkel match att riva bort. Men sen blev det problem när jag målade över den lövtunna hinna av tapet som blev kvar. Det reste sig direkt. Lärdom tagen och det var bara att fukta på och skrapa bort allt. En dryg timmes extra jobb. 

Rummet innan. Den förbannade bården. Folköl, jordnötter och radiosporten gör dock den där timmens extrajobb ganska trevlig. 

Skillnad efter första strykningen.

Taket lät vi vara tills vidare. Brunt över vitt i ett (tror vi) misslyckat försök att lasera. Blev bättre helhet när väggarna blev klara. De bruna golvlisterna blev i alla fall vita. 


Rummet färdigt och redo för de vänner som hälsade på i helgen. Hemnes bäddsoffa från Ikea passade fint in.



Parallellt med fixet av rummet så har pappa hjälpt till med att sätta in en dörr in till toaletten i källaren vid bastun. Innan var det bara ett valv och ska man bo många människor i huset samt ha gäster på våningen med jämna mellanrum kan det ju vara bra med en dörr till en toalett, så att säga. Som tur var fanns det en dörr över och dörrkarmar till köket som var överflödiga. Så det hela flyttades ner i källaren och det mödosamt ditlimmade valvet fick ryka. Pappa gör sådant här med vänsterarmen och ögonen förbundna så det är bara att försöka vara med så mkt som möjligt och lära sig. Ovärderlig kunskap som man inte ska ta för givet. 

Dörrkarmarmen vid köket åker bort (med hjälp av Filippa). 


Och flyttas ner. I förgrunden syns ett likadant valv som satt där dörren nu sitter. 


Färdigt, sånär som på lite målning.

---

Utanför husbubblan flyter livet på. Barnen trivs jättebra på förskolan. Verkligen över förväntan. Och igår gjorde Bettina sin första dag på Sörmlands Sparbank. Ett jobb som dök upp av en slump och erbjöds henne efter ett par intervjuer. Meningen var art hon skulle plugga på heltid i 2,5 år till men det här var precis ett sådant jobb som hon strävar efter så chansen var för bra för att inte ta den. Plugget blir nu tills vidare på halvfart under kvällar. 
Otroligt att båda nu fått jobb som vi trivs med och att barnen har det så bra. Nästan för bra för att vara sant. Bara att njuta av livet när man är mitt i det. Fånga dagen, helt enkelt. 


Filippa fick en ny vinterjacka i helgen. Fynd på Factory outlet.


Pappan fyndade en skjorta.

Pappa sågar toalettdörr på sitt jobb. 


Promenad till pulkabacken igår. 





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0