Vattkoppor, födelsedag och bilbyte

Tycks ju ha blivit lite av en månadstidning i bloggform detta. Därför tänker jag nu skriva några rader om vad som hänt i november. 

När vi ser tillbaka på denna månad om ett tag så kommer vi minnas den som vabbvember. Först kom magsjukan sen kom vattkopporna på Filippa, sen kom förkylning med rejäl hosta och i skruvade stund har Felix fått vattkoppor. 
Vattkopporna på Filippa blev ganska lindriga. Max 20 stycken räknade vi till och det var egentligen bara under en dag hon hade påtagliga besvär med klåda. Allt var över på fem-sex dagar. 
Nästan exakt två veckor efter Filippas insjuknande ploppade de första kopporna på lillebror i fredags. Han verkar få lite fler och han är mitt uppe i det just nu. Han kliar en del på dem men verkar inte jättebesvärad. De förmodligen jobbigaste är instängda under blöjan runt snoppen. Kan inte vara skönt. Han kämpar på! 

Idag måndag och i morgon är jag ledig efter att ha jobbat i helgen. Det gör att vi slipper en del vab men det har ändå blivit minst tio dagarn för oss under november. 

Filippa med kopporna.


Några på magen...



..och några på ryggen. 
---

Lagom efter Filippa blivit av med kopporna var det dags för kalas med hennes kompisar. Blev riktigt lyckat med till slut full fart efter en lite avvaktande inledning. Höjdpunkten för Filippa var nog tårtan som faster Therese hade köpt av en jobbarkompis som gjort sen. Komplett med princesskrona och allt

I fredags fyllde hon på riktigt och det blev presenter på morgonen och middag med alla föräldrar på kvällen och en massa fina presenter. Det nya skrivbordet smällde högst. 

Ny stol och lampa kommer i helgen då nästa kalas äger rum. Nu med släkt i och vänner på besök. 

---

Och så var det bilbyte. 
Körde ut på 52:an som vanligt i måndags morse. Skulle lägga i fyran och då släppte allt bara och det gick sen inte att få i en enda växel. Ett exempel på en rasad växellåda skulle det senare visa sig. Farsen fick rycka ut i ottan och bogsera mig till Skobes varpå jag kunde låna hans bil och stressa till jobbet. 
Det visade sig kunna kosta uppåt 20 tusen att laga den och vi bestämde oss då för att byta in den och köpa en två år nyare likadan bil. Blir såklart en slant emellan men det framstår som det minst dåliga alternativet under rådande omständigheter. Ska upp i dag till Skobes och hämta ut den. Stort tack till Henke som gjort allt för att hjälpa oss igenom den här lite halvtraumatiska bilaffären. 

---

I övrigt läggs det mesta av den fritid som blir över på renovering av gillestugan. Bettina gör också ett jättejobb med att måla om trappen. 
Arbetet går sakta men säkert framåt och det mesta är nu målat. Nästa steg är att ta hit en elektriker som installerar de nya elementen och sen ska mattan rullas ut. 

Bettina målar.

---

Sist men inte minst måste jag slå ett slag för min mustasch som odlats hela november till förmån för kampanjen Movember och mäns hälsa. Igår tog ju november slut och mustaschen rakades bort till Bettinas glädje. Men snart är det november igen och då kör vi igen. 


Med mustasch...


Utan mustasch. (En hängig Felix med vattkoppor i pannan i bakgrunden)



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0