Villaägare

Bitarna börjar falla på plats. I fredags fick vi dit en av de viktigaste när vi var på Fastighetsbyrån i Katrineholm och skrev under köpekontraktet till vårt hus i villaområdet Laggarhult i Katrineholm. Det är samma hus som vi varit intresserat av ett tag och efter lite förhandlingar så blev priset 1 825 000. Sjuka pengar egentligen. För ett hus i Katrineholm. Men marknaden ser ut som den är och totalt sett kommer vi bo billigare än vad vi gör i radhuset i Gävle.

Huset har allt vi varit ute efter. Tre sovrum plus arbetsrum. Tvättstuga. Förvaring. Helt enkelt större utrymme för oss och barnen som ju blir större och kräver mer plats för varje dag som går. 130 + 80 (källare) kvadrat känns som ett steg i rätt riktning från dagens 107 kvadrat. 
Huset är i fint skick och har renoverats i etapper sen bygget 1975. Ingen del av huset är i behov av akut fix. Men lite målning och tapetsering framförallt i barnens rum blir det direkt.

Vi fick en bra känsla direkt med huset och våra föräldrar samma sak. När pappa gav tummen upp efter att ha tittat på de sakerna som jag eller Bettina inte vet så mycket om så lade vi i onsdags eftermiddag det första budet. Redan på torsdagen var det klart och på fredagen skrev vi på. Snabba ryck, men vi var hela tiden över ens om att det här är ett hus för oss. Inte minst med tanke på att flera av våra vänner flyttat in i hus i närheten de senaste åren. 

16 december flyttar vi in. 







En av de återstående större bitarna i pusslet är att sälja vårt radhus. Först efter det kan vi slappna av ordentligt. På torsdag är första visningen och nästa måndag den andra. Svårt att ha någon aning om hur det kommer att gå. Bara det går fort är vi glada. Och till ett rimligt pris såklart. 

---

På eftermiddagen behövde Bettina plugga så jag och barnen tog bussen ner på stan och gick sen hemåt via en av stans finaste lekparken på Alderholmen bredvid det nybyggda området Gävle Strand. Både priatskepp och gungor finns där. Helt i Filippas smak således. 







Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0