En bra kväll, trots allt.

Igår kväll tog jag och grannen Patrik plats i Läkerol arena tillsammans med 8 496 andra. Jag har sett många matcher där genom åren men jag har aldrig haft en leksandströja på mig. 

Brynäs-LIF kändes oerhört stort att få bevittna. För ett år sen eller två så tvivlade man ju på om det någonsin skulle bli av. 

Själva matchen var en svängig historia. LIF gjorde en dålig förstaperiod. Allt Brynäs kastade på mål singlade in och på något sätt stod det 3-0. Då kändes det mörkt, men någon har sagt att det inte finns något svårare än att leda med 3-0 i ishockey. En klyscha, men den blir sanning påtagligt ofta. Leksand gjorde två mål i andra perioden och ett i tredje. Brynäs gjorde inget. 
En mållös förlängning senare blev det straffar och där knep Brynäs bonuspinnen. Men en poäng känns väldigt okej med tanke på hur det såg ut efter första perioden. För det gäller att samla poäng i de flesta matcher. Det är vad som krävs om LIF ska hänga kvar i slutändan. Än sålänge det okej ut men inte mer. Blir ett krig ända in i slutet, precis som väntat. Med framför allt Örebro och AIK som främsta rivaler. 

Fullsatt i Läkerolen

---

Den sista stora pusselbiten i vår flytt till Katrineholm är på plats. Härom dagen fick barnen plats på Saltkråkans förskola, några hundra meter från vårt hus. Den sjunde januari börjar de och vad vi har hört så ska det vara ett bra ställe.

---

På måndag den 11:e ska Felix opereras på Gävle sjukhus. Han föddes med ljumskbråck vilket fått till följd att ena testikeln inte ramlat ner i påsen, så att säga. Inget farligt eller akut, men det måste åtgärdas och det som känns jobbigt är att han ska sövas ner. Hela den processen är omständig och kommer ta mycket kraft från vår lille buse. Men bra att det blir gjort innan vi flyttar iaf och på torsdag ska vi dit och skriva in oss och träffa narkosläkarn.

Patienten. Allt som oftast stående nu för tiden. 

---

Veckans överraskning var när Filippa helt plötsligt ritade en gubbe igår. Visst har hon målat en hel del. Och vi har försökt sitta ner så mkt som möjligt med henne och måla, jag tycker det är väldigt kul. Men att hon skulle dra till med en gubbe med ögon, näsa, mun och hår var lite oväntat. Eller "ett spöke" som hon menar att det föreställer. Ett stort ögonblick, blev helt paff. 






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0