God morgon

Med en underbar Filippa som väcker oss varje morgon är det svårt att hitta någon dålig morgon det senaste året, sen hon inte längre vaknar genom att skrika, som när hon var liten. Nu kvicknar hon till, ligger och bökar lite och ganska snart försiktigt ropar "paappa" eller "maama". Då kan det kännas tungt men när man kommer in i hennes rum och hon sitter där nyvaken med ett leende på läpparna och hurtigt säger "hej pappa!". Då går det inte att stå emot. Man blir lika pigg och glad själv.

De senaste mornarna har hon dessutom direkt velat sitta vid sitt lilla bord och rita. Och där sitter man. Halvnaken, halvsovandes, vid ett litet bord, halv sju på morgonen. Med världens vackraste skapelse mitt emot sig. Total lycka på sitt lilla sätt.

I övrigt går lämningarna på förskolan bra. Måndag och tisdag har jag jobbat kväll och lämnat henne kl 11 precis innan de äter lunch. Inte ett minsta ledset ögonblick när jag går. Hon går tryggt och säkert in till de andra barnen och ser sig inte om. Bara vinkar lite och säger "hejå pappa" som bara hon kan.

Bilder från morgonens ritstund:


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0