Varje dag

Snart är hon storasyster, vår lilla Filippa. Om vi tycker hon börjar bli stor nu, så lär det vara bara förnamnet om några månader. Det är svårt nog att hantera för oss. Hur ska det då ställa till det i huvudet för Filippa?
Man kan ju bara hoppas att det flyter på bra och naturligt. Idag såg hon bilder på ett nyfött barn i iPaden och pekade sen på Bettinas mage. Det är ett stort steg känns det som och visar att hon har förstått sambandet och det vi pratat med henne om i flera månader, att det bor en liten bebis i mammas mage.

Med Filippa är det en underbar tid nu. Man vill ta vara på varje stund, varje dag. För den kommer inte tillbaka. Hon lär sig nya saker varje dag på förskolan och det gäller bara att försöka hänga med och vara uppmärksam. Försöker tålmodigt och ofta lära henne räkna, men det går sakta med de framstegen. Oftast går det till tre, utan att hon verkar förstå va det innebär. Hoppas att hon inte fått pappas sinne för siffror. Matematik var min största fiende under skolåren.

På tisdag ska vi få träffa en ortoped som är specialiserad på barn. Han ska ta en titt på det där högerbenet. Känns bra att det tas på allvar.
De senaste dagarna tycker jag mig inte sett så mycket av haltandet iaf. Verkar gå lite i perioder.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0