Canon EF 50mm

God jul då, Bettina. God jul Robin. 
 
For igår iväg med Filippa till Media Markt och köpte min och Bettinas julklapp till varandra, Vi hade planerat att inte ge varandra några klappar. Men en ohemlig i förskott kunde vi unna oss, tyckte vi. 
Närmare bestämt ett nytt objektiv till systemkameran. Ett macroobjektiv för närbilder och porträttbilder. Maximerat ljusinsläpp för kortast möjliga skärpedjup. Inte det dyraste, men heller inte det billigaste. Canon EF 50mm f/1.8 II är det fullständiga namnet för den som är fotokunnig. Blir perfekt att plocka fram nu när nästa familjemedlem ska dokumenteras. 
 
I ärlighetens namn har det blivit skralt med fotande de senaste månaderna. Kameran ligger i väskan på övervåningen och mobilen åker upp istället. Okej bilder med den men inte i närheten av systemaren. Som ändå är en nybörjarkamera. Men med det nya objektivet finns lite fler möjligheter.
Ska försöka visa skillnaden. 
 
Här några bilder från igår morse med ordinarie objektiv med mindre ljusinsläpp (18-55mm 3.5-5.6):
 
Bättre vidvinkel såklart. 
 
Och såklart bra närbilder.
 
 
 
Men med det nya objektivet kommer man upp ett snäpp med ännu mer oskärpa i bak- och förgrund och därmed tydligare framträdande objekt (i mitt fall oftast Filippa eller Bettina):
 
 
 
 
 
 
 
Som synes på dagens bilder var denna söndag gråare än gråast. När november är som tristast. Till veckan verkar det dock bli vinter, Snöfall och neråt 20 minus under nätterna nästa helg. Så vi har förutom en promenad på någon halvtimme stängt in oss och kollat Vinterstudion och Formel 1. 
 
Kvällspass imorgon och börjar 14. Rätt skönt och det förlänger helgen. Filippa är hemma från förskolan och vi ska småpyssla lite här hemma. Tvätta och sätta upp en mörkläggningsgardin i vardagsrummet. Den behövs när vintersolen skiner rakt in på teven. Förödande för oss trogna vinterstudiofans. 
 
I övrigt så kan det ju smälla vilken dag som helst nu. Bara att vänta och se. Imorgon en vecka kvar. 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0