Tvåbarnsföräldrar

Livet i bubblan rullar på. Det skiljer sig dock en aning från bubblan för två år sedan. Då låg allt fokus på Filippa och hur vi skulle ta hand om henne. Hur man tar hand om ett nyfött barn. Vi var nybörjare och osäkra på det mesta.

Nu ligger fokus på ett mer praktiskt plan. Att få det gå ihop. Vem tar vilket barn. Naturligt faller det sig att jag tar huvudansvaret för Filippa nu här i början. Felix får såklart massor av kärlek och omtanke från oss båda. Men det är omöjligt att ge lika mycket omtanke som med Filippa. I alla fall för mig. Först nu på kvällen när Filippa sover får jag full felixtid. En vaken 2-åring tar, vare sig man vill eller inte, väldigt mycket plats i ett hem. Och då är Filippa ändå en väldigt "lätt" 2-åring. Åtminstone uppfattar jag det så,

Men iofs kanske inte just dessa dagar (och nätter). Sen i måndags bär hon på en rejäl förkylning med hosta och snuva som följd. Feber har hon oxå haft mellan varven. Rätt typiskt med tanke på att hon ej haft feber på hela hösten. De senaste två nätterna har hon, mellan 01 och 04 vaknat en gång i kvarten och ropat på mig. Gråtit och velat ha napp och filtar. Ingen kul grej att gå in för 24:e gången strax efter tre på morgonen. Man är (läskigt nog) inte sig själv då. Men man för försöka förstå. Dunderförkyld och med ett nyfött, stundtals skrikande, syskon i rummet bredvid i vår säng. Klart det blir oroligt.

Som lök på laxen åkte även Bettina på feber igår. Med över 39 grader inatt hade hon det rätt kämpigt med amningen. Vi tackar läkemedelsbolagen för Ipren + Alvedon.

Vore väldigt skönt om alla vi fyra är friska när vi kuskar söderut i V70:n för julfirande. På tisdag eller onsdag räknar vi med att åka, beroende på väder, vind och hälsa.

Imorgon söndag blir det väldigt lugnt. Vinterstudion, familjemys och tillfrisknande står på agendan.

Petar med lite random bilder från igår och idag.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0