Sector alarm

Vi svalde allt med bete och sänke.
En nisse från Sector alarm var här ikväll och sålde oss ett helt paket med trygghetslarm, trådlöst system, övervakningskamera och rubbet. Kan ju låta som att vi blev övertalade, lurade och blåsta eller så. Men priset visade sig vara så pass rimligt att det kändes som det är värt det. Bara att på fram- och baksida ha en stor skylt med bolagets logga och en övervakningskamera-symbol på skrämmer nog iväg det mesta av bus.
Framförallt vetskapen om att man aldrig behöver oroa sig för att komma hem och överaskas av ett rensat hem eller tjuven själv är en trygg känsla. Optiskt brandlarm med direktkoppling till 112 är också en bra grej.

---

7-2 och 6-0.
Inte tennis och inte bandy.
Det är Leksands två senaste segersiffror. Hemma mot SSK och borta mot Almtuna (en historiskt sett svår match). 
Det börjar ta sig, sa pyromanen.

Får Johan Ryno och Pelle Prestberg vara skadefria och glada hela säsongen kan detta bära långt.

---

Numera har vi en liten tjej här hemma som rör på sig. Jag skulle inte kalla det krypa. Och inte heller åla. Det är någonting där emellan. Ett steg framåt med benet och sen hasa efter på rumpan med resten. En speciell teknink som just nu är under utveckling.
Det är väldigt ovant att hon kan förflytta sig själv. Både för henne och för oss. Förut kunde man sätta henne på filten i vardagsrummet och man visste att hon satt kvar. Nu är det nya tider.
Skönt för båda parter är också att det inte går så fort. Ännu.

Ett annat framsteg är att hon äter mer och mer vanlig mat som vi lagar här hemma. Fiskpinnar och pasta med majs, korv med potatis och morötter är ett par exempel. Skönt att kunna vänja henne så tidigt som möjlgt innan dagis att inte all mat är sörja som kommer ur en burk. Och framför allt är det billigare. Barnmat på burk är en hel industri och den kan konsten att ta betalt.

Härom dagen mumsades det korv:









---

Helgen har varit fylld av aktivitet men samtidigt avkopplande.

Och det är väl så helger ska vara. Lugnt utan att vara tråkigt. Händelserikt utan att vara stressigt.

Började lördagen med att spela innebandy. Samling 07.30 (!) i Sandviken. Det slutade med seger 13-11. Inte ofta det blir vinst efter elva mål i baken. Men så blev det i alla fall och de tre poängen var viktigast.
Det fortsatte hemma med bullbak och Liverpool-United med fina grannarna Pär, Therese och lille Noel. Middag hos samma grannar på kvällen. Mycket fin trerätters.
Dagen har bjudit på sol och lite pyssel i hemmet. På eftermiddagen anlände Filippas gudmor, tillika en av Bettinas närmaste vänner, Maria och vi lagade middag. Sen kom Sector alarm-nissen och nu sitter jag här och knackar, Filippa snusar gott i rummet bredvid och tjejerna babblar nere vid teven.

Bild från idag. Kaffepaus i utepysslet.

Filippa febrilt sysselsatt med sin egen sko.



---

Ny vecka, nya utmaningar.
Jobbar morgon imorgon, sen resten dagpass.
Bara två veckor kvar på jobbet nu. Sen börjar nästa här hemma.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0