Torsk

Ikväll blir det fisk til middag. En inte allt för vanlig företeelse under vårt tak. Tyvärr. Fisk är gott när det är bra tillagat men varken jag eller Bettina var så förtjusta i det som små. Men i en kuststad som Gävle får man häpna blickar mot sig när man "inte gillar fisk". Så vi försöker bättra oss. Inte minst med tanke på Filippa. Således står "Fiskgryta med currysmak" på menyn ikväll. Direkt taget ur den eminenta rutiga kokboken.

---

Även natten till tisdag blev något av en helvetesnatt. Vid elva vaknade hon till, skrek argt och ville komma tillvår säng. Först vägrade vi, men eftet ett tag hörde vi ett bekant ljud från hennes säng. Hon var i full färd med att fylla blöjan. Då var vi naturligtvis tvugna att ta upp henne och hon blev pigg. Sen sov hon hos oss. Eller "sov". Ingen ro alls fick varken hon eller vi. Skrek med jämna mellanrum i sömnen och sparkade. Sökte sig hela tiden mot Bettina som ju behövde sova. Separationsångest månne? Så vid tresnåret skickade jag in Bettina i gästrummet med öronproppar, sen efter ytterligare kamp vud fyra lade jag henne i sin egen säng och hon fick skrika. Va helt utmattad och orkade inte vagga henne mer. Svårt att förklara hur man mår i det läget (andra raka natten). Måste upplevas. I alla fall så tror vi att hon somnade till slut och vi fick alla sova ett par timmar i sträck där.

Inatt sov hon faktiskt bra. Hela natten i sin egen säng och behövde bara upp ett par gånger. Då gjorde det inte så mkt att hon ville upp strax efter 06. Sammanhängande sömn är ovärdeligt.

Just nu sover hon middag och har så gjort i snart två timmar. Under tiden har jag förberett hennes lunch. Potatismos, korv och ärtor står på hennes meny.

---

Efter maten ikväll hoppas jag det inte blir mer torsk. Leksand möter SSK borta. Svår match dock och risken för ytterligare torsk efter slutsignalen är överhängande.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0