Tortyr i Bollnäs

Äntligen fredag.

Ju längre jag jobbar desto skönare blir varje fredag. En av de bästa sakerna med att jobba på lokalfyran är att vi aldrig jobbar på helgerna. Inga sändningar har vi och därmed behöver inga inslag produceras. Det som går på måndag morgon produceras på fredagarna. Därför kan man kallt räkna in alla helger som lediga. Något som inte är alla förunnat. Speciellt inte i journalistbranschen.

Men fredagar ska det ju ändå jobbas på. Dagens uppdrag var att åka till Bollnäs på polisens presskonferens inför rättegången mot de tre 19-åringar som misstänks ha misshandlat, torterat, dödat och slutligen styckat en 26-årig man i en lägenhet i Bollnäs i september i fjol.

Rättegången startar på onsdag men idag släpptes förundersökningen och det var ingen läsning för känsliga, om man säger så. Den beskriver (bland annat) mer än väl detaljerat hur de tre misstänkta 'männen' turas om att sticka och skära offret till döds med kniv medan denne ligger fastbunden i ett badkar. Riktigt vidrigt.

Sen kör de ut kroppen i skogen, styckar upp den, gräver ner vissa delar i skogen och sänker andra delar i en sjö i närheten. Allt filmas med mobilkamera där de i princip skryter om vad de gjort. Strax efteråt tas de in till förhör, börjar prata och polisen hittar snart kroppsdel efter kroppdel. Även mobilfilmen hittas och 19-åringarna sitter nu rätt pyrt till.

På onsdag bär det av till Hudiksvall för bevakning av första dagen i tingsrätten.

---

Tur att man har glädjespridaren Filippa att komma hem till efter en dag med hemskheter.



---

På söndag är det SM-final i bandy.
Min bandytokige gamle lumparpolare Lindström övertygade mig tidigt att köpa en av hans svindyra superbiljetter som han lagt rabarber på. Jag nappade och nu känns det riktigt bra att få bevittna kampen mellan SAIK och Bollnäs från bästa möjliga läktarplats.

Vi var på finalen 2008 också. Då såg det ut såhär när Edsbyn vann mot just SAIK:



Nu jagar Bollnäs sitt första guld på 55 år och SAIK sitt första på 8 år.

Vädret ser ut att bli fint och arenan tar 27 000 pers. Kan bli skaplig inramning.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0