Mars månad

Semestern är över och därmed stiltjet i bloggen.
Det har varit några sköna dagar och en inte så trevlig dag. Några saker som hänt:

- Vi har klippt oss (inte Filippa)
- Vi har kollat på radhus (det ser bra ut)
- Jag har varit matförgiftad (den otrevliga dagen)
- Jag har för första gången spelat ishockey
- Har ätit hamburgare och druckit öl i en VIP-loge
- Filippa har lärt sig att vända sig från mage till rygg (eller snarare välta sig)

---

I lördags var det premiär för Club Käftsmäll: Herrklubben. En skara glada gossar som samlas, hittar på roliga saker och äter hamburgare. Premiären hölls till största del i Axa Sports Center i Södertälje. Där spelade vi först så kallad företagshockey mot ett annat lag och sen intog i en av VIP-logerna för att se serieavslutningen mellan SSK och HV71.


Nästan färdigutrustad och man kände sig i alla fall som en hockeyspelare.


Det är möjligt att jag till och med såg ut som en.

Men 7-8 år utan ett enda skridskoskär hade tagit ut sin rätt och det tog minst en halvtimme av de 40 spelminuterna att få upp en acceptabel nivå på skridskoåkningen. Vi förlorade matchen med 7-1.


Vårt enda mål gjordes på straff av min kedjekamrat Rödis. Här ses han i bakgrunden efter att ha sänkt en spelare i motståndarlaget med en rejäl open ice-tackling.


Sen öl och hockey från läktaren. Fullsatt och riktigt bra tryck i Scaniarinken.

---

Tänk så olika vägar två hockeylag kan ta på ett år.
Ikväll slog AIK HV71 med 4-2 i SM-slutspelets första kvartsfinal samtidigt som LIF kämpade sig till två poäng borta mot Västerås i kvalserien till kvalserien. För ganska exakt ett år sen slog Leksand AIK på Hovet i Kvalserien. Jag säger inte att LIF kunde gjort samma resa. Det är bara lite halvdeprimerande att tänka på.
Men för att se saker från den ljusa sidan så har LIF framtiden för sig. Tre juniorer avgör matchen ikväll. Unge, tuffe backen Bibic kvitterar. Målvakt Hanses är briljant i slutsekunderna och 16-årige (!) Filip Forsberg sätter den första straffen stensäkert. Nästa säsong kan bli riktigt rolig.

---



Den här lilla tjejen gör såklart stora framsteg.
Ikväll höll jag Filippa under magen och flög runt med henne till stor förtjusning. Nacken var spikrakt uppe och hon kollade runt hela tiden. Och som synes på bilden ovan från helgen sitter hon också stabilt med lite hjälp av Bettinas hand.

---

Nu är det snart läggdags innan en ny dag i allmänhetens tjänst tar fart.
Imorgon är det internationella kvinnodagen och vi satsar på att ha enbart kvinnor med i intervjuerna i sändningen. Den stora utmaningen blir att hitta en kvinnovinkel på Brynäs intåg i SM-slutspelet mot Färjestad. En elak, men mycket rolig tunga på jobbet löste dock problemet:
- Hur lätt som helst, Brynäs lag är ju fullt av kärringar...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0