Liten tjej - stor säng

Plusgrader ett gäng dagar i rad nu i Gävle. Igår regnade det till och med och en svag (mycket svag) doft av sommarregn registrerades när jag cyklade över stortorget på väg hem efter jobbet. Snön får gärna försvinna snabbt nu.
Men troligtvis tar jag som vanligt ut segern i förskott. Jag blir inte det minsta fövånade om det trillar ner ett lass snö till helgen eller nästa vecka. Bäst att vara mentalt förberedd på det värsta.

---

Så sakteliga börjar Filippa bli för stor för den supermysiga korg hon sovit i sen hon föddes. På längden är det visserligen någon decimeter eller två kvar men armarna växer och gör allt yvigare rörelser så på nätterna hör man hur hon slår i kanterna när hon rycker till i sömnen.
Därför fick hon igår sin allra första tupplur i spjälsängen som stått däri hörnet och agerat förvaringsplats för Filippas vinterkläder sen jag byggde ihop den i oktober någon gång.





Hon börjar också bli rejält intresserad av leksaker nu. Fortfarande används de såklart mest till att bita på och dränka i dreggel. Men när man viftar med någon av hennes favoriter hör man hur hon andas snabbare, spärrar upp ögonen och blir allmänt excited.

Som imorse på soffan:


Barba-skallran är en av favoriterna.





---

Kvällspass idag och bland annat står ett besök i Ockelbo på schemat.
Miljöminister Andreas Carlgren ska dit och prata vargar med LRF, lantbrukare och jägare. Kan nog bli en rätt hätsk historia. Carlgren är inte riktigt lika populär som prins Daniel där uppe, för att uttrycka sig milt. Pressträff kl. 17:40 då vi murvlar får tillfälle att prata med alla som varit med under debatten. Blir ett inslag till i morgon bitti.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0