Tillbaka

Efter en vecka i charterbubblan är vi nu hemma verkligheten igen.
Jobb och stundande flytt.
Men veckan på Rhodos var helt perfekt. Temperatur mellan 25 och 30 på dagarna och ständigt gassande sol. Nybyggt, lyxigt hotell med alla faciliteter som kan tänkas. En liten Filippa som var mer än duktig. Fixade flyget galant och hängde vid poolen dagarna i ända utan att gnälla det minsta. När hon blev trött var det bara att lägga henne i vår nyinköpta resevagn och gå ett varv runt hotellområdet. Gångvägarna var perfekt räfflade så hon vaggades till sömns, oftast på fem minuter.
Hon sov tre gånger på dagen och så en liten tupplur när vi gick ut på restaurang på kvällen. Rutiner vi fick in nästan direkt vilket var skönt för både oss och Filippa.

Och att resa med en liten är inte alls något besvär, bara man har inställningen att det blir lite annorlunda inrikting på semestern. Mer charterliv med buffé och kvällsunderhållning på hotellet istället för en ny restaurang på stan varje kväll.

Den verkliga utmaningen är att resa med två eller fler barn. Speciellt om alla är små. Såg flera skräckexempel runt poolen med föräldrar som hade allt annat än semester. Men det har väl sin charm det med antar jag.

Laddade upp ett gäng bilder på facebook igår. Tar ett par andra här, men inte lika många.


Resesugna tjejer på Arlanda.


Havsutsikt från terassen.


Första kvällen, vacker sambo och trött dotter.


Filippa lärde sig att plaska i vattnet.


Två stolta föräldrar.

Utöver plaskandet gjorde Filippa ett annat viktigt (kanske viktigare ändå) framsteg på ön. Hon lärde sig sitta själv. Visst får man vara med lite så hon inte välter åt sidan när hon får syn på något spännande, men att hon nu är så stark i ryggen underlättar betydligt när man ska mata henne själv eller klä på henne.
Vi tror att hon lärt sig vinka också. Åtminstone är det något som liknar vinkningar när hon vevar med ena armen. Men det duger åt oss. Stora, lilla Filippa. Sju månader om en vecka.


Ooops. En flaska 12-årig Bowmore Enigma råkade slinka med i taxfreepåsen.

Helt logiskt, eftersom jag drack fulwhisky (Highland Eagle) hela veckan på Rhodos var jag tvungen att kompensera mitt dåliga whiskysamvete med en flaska riktigt fin single malt. Blir fint att fira flytten med en liten rackare av detta.

---

Annars fortskrider nu flyttpackningen. Nästa torsdag får vi nycklarna.

Igår packade jag ner min favoritleksak.


Man kan inte vara nog försiktig.

Idag ska det köpas in fler flyttkartonger. Sen åker nog också CD-skivorna ner.

---

Kvällspass idag och imorgon.
Det ger tid med lilla Filippa på förmiddagen. Idag ville hon gå upp 06.20. Det kändes tidigt, till och med för en morgonpigg pappa. Men hon hade bestämt sig.


Nöjd.


Kommentarer
Postat av: Jenna

Oh, vad det såg härligt ut på er semester! Man längtar alltid bort när man ser såna bilder.

Kul att Filippa är så stor nu att hon kan sitta själv. Bra jobbat!

Lycka till med flytten. Hoppas vi kan ses senare i sommar. Kram från oss i Flen

2011-06-21 @ 23:10:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0