Recycling

I vårt nya hem har vi inte bara börjat kompostera.
Vi har också på ett mer seriöst sätt än förut börjat källsortera. När vi får betala för sophämtning och bara har begränsad sådan (varannan torsdag) så blir det viktigt att försöka begränsa det man bara slänger till förbränning. Och när man börjar så märker man hur mycket som går att ta till vara på nåt sätt. Tidningspapper, pappersförpackningar, glas, metall, plastförpacknngar är det vi återvinner nu. Tidigare var det bara de två förstnämnda.

Dock är det inte lika nära till att slänga det återviningsbara som förut. Därför blir det minst en gång i veckan en sväng med bilen till återvinningsstationen fem minuter bort.


Gårdagens bidrag till återvinning.

---

Bilen fick sig en rejäl städning igår.
Framförallt invändigt har behovet länge varit stort. Och för första gången kunde jag i lugn och ro pyssla med det precis utanför hemmet. Kändes sjukt lyxigt. Tidigare har vi ju haft garage vid lägenheten men där har tvätt/städning varit omöjlig och visserligen har föräldrars/svärföräldrars garageuppfarter funkat bra. Men det har nästan alltid varit på bekostnad av något annat och lite stress har funnits med.

---

Redan onsdag. Semestern förbrukas i rasande takt känns det som.
Men över tre veckor återstår. Känns genast bättre när man tänker så.

Och det bästa är att jag får dela allt med de här två pangbrudarna.



Bilden är från Furuvik i söndags.
Jag försökte få Filippa att kolla in i kameran men hennes blick var stenhårt fokuserad på den stora, bruna hunden ett par meter bakom min axel. Mycket intressantare än pappa uppenbarligen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0