Stor tjej

Filippa bara växer och växer.
Både på längden och i huvudet. I tisdags mätte hon 56 cm på BVC (51 vid födsel) och man märker nu hur hon använder sin lilla röst mer och mer. Igår kväll höll hon upp nacken helt och hållet jättelänge utan att vila och hon vara bara nöjd när man gick runt med henne i lägenheten så hon fick kika runt med huvet uppe som ett litet periskop. Antar att hon vill få full koll på sitt hem.

Bettina har också under de senaste tre nätterna fått henne att helt och hållet sova i korgen bredvid vår säng. Inte lika mysigt som att ha henne mellan oss såklart, men på sikt är det både nyttigt och praktiskt att vänja henne vid att hela tiden somna i en annan säng än vår. Nästa steg blir att slussa in spjälsängen.

Man märker också att hon får mer och mer glädje av små leksaker och att ligga i babygymet.

Där ligger hon till exempel i skrivande stund:


Än sålänge får man röra på grejerna åt henne. Snart når hon själv.


Notera även fotbollen till höger i bild. Den fick hon på IKEA idag.

Dit åkte vi inte enbart för att köpa en fotboll av tyg.
Vi var också ute efter ett nytt soffbord och en matta som vi spanat på ett tag. Efter montering blev resultatet enligt förväntan, ett lyft och en uppfräschning av vardagsrummet.



Såhär såg det ut innan:


Arkivbild från juli när Linda och Henke hälsade på.

---

Ser ut att bli en blåögd Filippa.
Vet inte hur länge det kan ändra på sig men fortfarande har hon kvar den vackra nästan mörkblå färgen på ögonen som hon hade när hon föddes.

---

Nu ska jag väcka en björn som sover.
Bettina älskar att sova en stund på eftermiddagen och gör det just nu på soffan bakom mig. Hon gillar inte att bli väckt. Men hon gillar nog ännu mindre att missa damernas masstart på 10 km. Näst sista etappen i Tour de ski. Smockan lär hänga i luften om jag låter henne sova.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0