Pulkapremiär

Igår hände det som jag sett fram emot väldigt länge. Första åkturen i den fina pulka som Filippa fick av sin mormor och morfar när hon fyllde år. Vi pälsade på oss (under mer eller mindre vilda Filippa-protester) och mötte upp med grannarna Pär och Noel ute på gatan.



Sen gav vi oss iväg mot en av flera pulkabackar i närheten.

Filippas pulkareaktion var väl ungefär som bilderna berättar. Inget gnäll, men heller inget jubel. Hon verkade i alla fall sitta skönt. Perfekt med fårskinnet i som hon fick av pappa och Eva i julklapp i fjol.

Filippa spanar storögt upp i den stora backen. För säkerhets skull körde vi bara slätförs under pulkapremiären.



Men Noel körde utförs. Till stor förtjusning.


Se upp i backen!


The pulkapremiär crew på väg hemåt.

Idag på förmiddagen var vi ute igen till samma backe. Vi mötte upp med Björn och Thilde. Idag blev det några åk i backen, vilket Filippa tyckte var jättekul. Hon skrattade för fullt när hon åkte nerför och jag sprang bredvid.

Den stora fasan i en pulkautflykt är precis i början. När kläderna ska på. Snacka om en prövning för en trots allt ganska tålmodig hemmapappa. Det skriks, det spjärnas emot och det snorar. Man blir varm (för att man gjort nybörjarmisstaget att klä på sig själv först), man är lite sen och man har glömt något på övervåningen.
Man kan få utbrott för mindre.

---

Två dagar till julafton.
Alla våra tre familjer kommer upp till oss och firar. Bettinas föräldrar ska bo hos oss och mina föräldrar bor på Kungsbergets skidanläggning. Gissar att en tjej med F först i förnamnet kommer att vara i centrum under större delen av aftonen.

Ikväll startar vi julen på riktigt med knäckbak.


Moster Helén chefar över knäcken.


Bettina assisterar.


Käck på g.

---

Londonderby ikväll på Viasat fotboll. Tottenham-Chelsea. Soffan, here i come.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0