Sömnlöst

Natten som gick var kanske den sömnmässigt sämsta sen Filippa föddes och magen tuggade igång den tredje eller fjärde natten. Inatt var hon mer eller mindre vaken och skrikandes från att hon somnade vid halv åtta till halv sju imorse. Där emellan sov hon som absolut längst en halvtimme i stöten.

Bettina tog det mesta eftersom hon brukar ha nattpasset men till slut blev det för mycket till och med för henne och vid fyra-tiden fick jag en hand på axeln och en hels slutkörd Bettina mumlar:

- Nu orkar jag inte mer.

Då vet man. Bettina är inte den som gnäller eller ger upp i första taget.

Sen hjälptes vi åt. Sjöng sånger, gav alvedon, bytte blöja.

Stackars liten, blåsor på tungan, hård i magen och tänder på väg. Allt på samma gång. Och så lite sporadisk feber på det. Klart det inte är lätt att sova då.

05:30 gick jag (mer sovande än vaken) upp med henne och gav henne en fet flaska välling i hopp om att hon skulle somna om ett tag. Och tack och lov. Sen sov hon från halv sju tll halv tio. Jag och Bettina var mer eller mindre medvetslösa under den tiden.

Vid tio for jag iväg och inhandlade flytande Ipren, någon form av gel mot blåsorna och sist men inte minst katrinplommon. Det senare har en häpnandsväckande effekt på hård mage. Ett par timmar senare kom en rejäl mocka i blöjan. Skönt att inte alla botemedel måste inhandlas på apoteket. Inte minst för plånbokens skull. Den fjuttiga tuben med gel mot blåsorna gick loss på en hundring.

Så med diverse läkemedel verkar Filippa sova något bättre nu ikväll. Hon vaknar visserligen ganska ofta och förmodligen känner av blåsorna, men det är inte samma som igår.

---

Som synes på inlägget nedan lämnar bloggtekniken på paddan en del övrigt att önska. Både bilder och radbrytningar lyser med sin frånvaro. Ska kika på det där. Kanske finns nån smart app man kan använda.

Dock fungerar den alldeles utmärkt i övrigt.


Paddan in action i eftermiddags.

---

Även när Filippa inte är i den bästa formen låter hon sig fotograferas.

Som efter mellis igår.


Nöjd.


Här kan man ana ett par små tänder där nertill.


Viktigt med vätskenivån.


Jobbigt med blåsor på tungan.

---

Nu är det snart gonatt.
Börjar kännas att det var en lång natt igår och även om det verkar bli lite bättre inatt tas här inte ut några segrar i förskott. Blir i alla fall en liten skvätt Ipren till nästa gång hon vaknar. Verkar göra susen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0